De verzorging van uw baby

De zon zendt stralingen uit die doordringen in de huid. Deze stralen zijn onmisbaar voor onze goede gezondheid maar kunnen ook schadelijke gevolgen hebben voor het organisme. 

0

Tot 3 jaar is het beschermingssysteem van de huid van kinderen immatuur waardoor ze heel kwetsbaar zijn ten overstaan van de zon: het is dus sterk af te raden, ze direct aan de zon bloot te stellen.

0

De zon is vitaal en wij genieten er allemaal graag van, want de zon heeft een behoorlijke impact op ons humeur. Bovendien helpen de zonnestralen om vitamine D aan te maken en vitamine D is onmisbaar voor onze goede gezondheid.

4

De huid van een baby beschikt over een kapitaal aan oorspronkelijke huidcellen dat bij de geboorte het hoogst is. Dit unieke en kostbare levenskapitaal is tegelijk uiterst kwetsbaar.

5

Vanaf de eerste weken na de geboorte kunnen baby's gelige, vet aanvoelende korstjes hebben op de hoofdhuid of aan de bovenrand van het gelaat. Dat zijn melkkorstjes.

3.2

De zeer tere huid van de billetjes van uw baby kan gemakkelijk geïrriteerd raken, vooral tijdens zijn eerste levensjaar: tijdens de eerste twaalf maanden na de geboorte heeft tot 60% van de baby's ermee te maken.

5

De huid van uw baby omsluit een uniek kapitaal aan huidcellen, maar is ook kwetsbaar en immatuur: ze fungeert nog niet helemaal als beschermende barrière.

5

Atopisch eczeem is een huidstoornis die steeds vaker voorkomt en die zich uit in de vorm van extreme droogte, jeuk en een soms intens onbehaaglijk aanvoelende huid.

5

Tot de leeftijd van 3 jaar is de huid van uw kind teer en immatuur: ze kan zich moeilijk verdedigen tegen agressieve factoren (koude, wind, zon, droge lucht e.d.m.).

0

Uw baby moet tot 7 of 8 keer per dag verschoond worden. Zijn bijzonder tere billetjes raken gemakkelijk geïrriteerd door de vochtigheid en het contact met urine en ontlasting.

0

Het bad is zeer belangrijk voor uw baby: het draagt bij tot de dagelijkse lichaamshygiëne maar ook tot de ontwikkeling van zijn zintuigen. Het is ook een uniek moment om op een innige en speelse manier samen bezig te zijn.

3

Meerdere keren per dag heeft uw baby een kleine toiletbeurt nodig, naast zijn dagelijks bad, bijvoorbeeld 's morgens bij het wakker worden, 's avonds om zich klaar te maken voor het slapengaan en na het eten.

0

Bij de geboorte wordt de huid van uw baby plotseling geconfronteerd met een nieuwe omgeving.

0

Een massagebeurt is een grote bron van welzijn en ontspanning en bezit een heleboel deugden voor uw baby.

0