De waarborg van de Laboratoires Expanscience

Het onafhankelijke Franse farmaceutische en dermocosmetische laboratorium Expanscience heeft in 2015 een omzet gerealiseerd van 272,3 miljoen euro, waarvan 51,3 % internationaal, en biedt werk aan 977 personeelsleden.

De onderneming heeft in meer dan 60 jaar een internationale reputatie opgebouwd van betrouwbaarheid, innovatie en deskundigheid in de behandeling van artrose en de gezondheid van de huid. Haar producten, waaronder twee leidende merken, Piascledine 300 en Mustela, zijn aanwezig in meer dan 99 landen (85 nationale distributeurs en 14 filialen). Expanscience ontwikkelt en commercialiseert ook actieve stoffen van natuurlijke oorsprong voor de cosmetische industrie in Frankrijk en andere landen.

Het behoud van de gezondheid van personen, voor hun mobiliteit of voor de gezondheid van hun huid, vormt vanaf de oprichting het kernpunt van het groeibeleid van de groep.

Expanscience wil de professionals in de gezondheidszorg begeleiden bij hun werk voor de preventie, advisering en informatie en heeft talrijke educatieve en pedagogische acties ontwikkeld om haar ervaringen te delen met de patiënten en gebruikers.

Het geheel van de waardeketen is volledig in de onderneming geïntegreerd, van het onderzoek via de productie tot aan de distributie.

Het vooruitstrevende onderzoek, gericht op het kraakbeen en de barrièrefuncties van de huid, heeft wereldwijd geleid tot 843 patentaanvragen. De met respect voor de mensheid en het milieu gerealiseerde productie vindt plaats in Epernon in Frankrijk in een vestiging met het ISO 14001 certificaat. De kwaliteit en de Made in France garantie van de producten van Expanscience vormen de hoofdelementen voor hun internationale reputatie.

Al tien jaar lang ontwikkelt Expanscience ook haar beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit streven krijgt bijvoorbeeld gestalte in het bevoorradingsbeleid voor de plantaardige grondstoffen, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van de producenten en landen van herkomst, en in de meer ecologische concepten van de producten.

Expanscience is het eerste farmaceutische en cosmetische laboratorium waarvan de bijdrage aan de duurzame ontwikkeling als voorbeeldig is erkend door de Afaq 26000 in 2013.

 

Expanscience in cijfers

 

  • Oprichtingsdatum: 1950
  • Omzet 2015: 272,3 miljoen euro
  • 85 afzetlanden
  • 14 landen
  • 977 personeelsleden
  • 66 miljoen gefabriceerde producten in 2015
  • Activiteiten: dermocosmetica, dermatologie, reumatologie, cosmetische actieve stoffen

Voor meer informatie: www.expanscience.com

Verzenden