FAQ

 

Ja, want hoe vroeger en regelmatiger deze producten gebruikt worden, des te beter is hun doeltreffendheid. We raden u dus aan een verzorging zoals Crème Preventie Zwangerschapsstriemen van Mustela Maternité preventief aan te brengen vanaf de eerste maanden van de zwangerschap. Het verbetert de elasticiteit en de soepelheid van uw huid en helpt om resistenter te zijn tegen belangrijke uitrekkingen.  Indien u over dit onderwerp meer wilt weten, kan u altijd onze dossier 'Zwangerschapsstriemen-Deskundig dossier' lezen.

De babyhuid is veel fijner en dus fragieler dan die van volwassenen. Onvolwassen, vervult ze haar rol als beschermingsbarrière tegen externe agressies nog niet volledig en is ze nog niet in staat is om een goed hydratatieniveau te behouden.
 

De onderzoeken van Mustela hebben bovendien ontdekt dat de babyhuid in het bezit is van een onverwachte rijkdom: een origineel celkapitaal, uniek voor het hele leven, dat op zijn maximum is bij de geboorte maar extreem kwetsbaar is de eerste twee levensjaren. Deze originele cellen spelen een essentiële rol voor de huid gedurende het hele leven: ze verzekeren de regeneratie en houden het globale evenwicht in stand tegen de dagelijkse agressies.
 

Om dit uniek celkapitaal te beschermen en het bij te staan tijdens zijn ontwikkeling, heeft de babyhuid absoluut nood aan versterking en bescherming in de vorm van dagelijkse, aangepaste verzorgingen.
 

Indien u meer wil weten over de specifieke kenmerken van de huid uw baby, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.

Het gamma Mustela Bébéwerd ontworpen voor de verzorging van zuigelingen, baby's en kinderen met een normale of droge huid, zonder veel problemen. 

In parallel biedt het gamma Mustela Dermo-Pediatrie specifieke verzorgingen voor huidproblemen: een droge huid met neiging tot atopie, een intolerante en reactieve huid, geïrriteerde zones, melkkorstjes of zitvlakroodheid.

Producten voor volwassenen zijn niet aangepast aan de extreme delicaatheid van de babyhuid: ze zijn te zuur en te ontvettend.

Voor het toilet van uw baby is het dus belangrijk om specifieke producten te gebruiken die zijn onvolwassen huid respecteren en deze niet irriteren.

Alle Mustela Bébé producten mogen gebruikt worden vanaf de geboorte van uw baby (zelf wanneer ze te vroeg geboren werden, vanaf het moment dat ze de neonatologie verlaten hebben). De gebruiksveiligheid werd systematisch geverifieerd vooraleer ze op de markt kwamen door een onafhankelijke toxilogische expert: ze bezitten een combinatie van doeltreffendheid, veiligheid en een uniek zintuiglijk plezier, ze werden specifiek ontworpen voor de dagelijkse verzorging van de huid van zuigelingen, baby's en kinderen en respecteren dus hun extreme fragiliteit.

 

- De Crème voor de Luierwissel van Mustela Bébé gebruikt men voor preventie: het isoleert het zitvlak van uw baby van de agressieve urine en ontlasting en limiteert zo het verschijnen van roodheden. 

- De verzorging STELACTIV van Mustela Dermo-Pediatrie is ontworpen om de roodheden die reeds aanwezig zijn te verminderen. Door de enzymen die hiervoor verantwoordelijk zijn, te neutraliseren,  verminderen ze de intensiteit van de roodheden en bevorderen ze de verdwijning ervan.

Indien u hier meer wil weten over zitvlakroodheid, lees dan ook onze adviespagina hierover.

Tijdens de winter wordt de huid aangevallen door de koude, de wind en de verwarming: ze heeft de neiging om dan makkelijker uit te drogen.

Dit fenomeen is in het bijzonder belangrijk voor baby's en kinderen, want hun epidermis is nog fragiel en onvolwassen.

Tijdens deze periode is het dus noodzakelijk om de huid regelmatig te hydrateren, in het bijzonder na het toilet en het bad.

Indien u meer wil weten over de specifieke kenmerken van de huid van uw baby, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.

Zitvlakroodheid komt frequent voor en is meestal goedaardig bij baby's. 

De roodheid ontstaat door het langdurig contact met de stoelgang en de urine, en komt vaak voor in geval van diarree, een antibioticakuur of het doorkomen van tandjes. Om het optreden ervan te voorkomen, raden wij u aan uw baby regelmatig te verschonen, zo snel mogelijk nadat u merkt dat de luier niet meer droog is:

- Reinig het zitvlak met een aangepast product (zoals de Toiletmelk of de PhysiObébé van Mustela Bébé, droog daarna goed zonder alle plooien te vergeten.

- Breng daarna telkens als preventie een specifieke crème voor de luierwissel aan, zoals de Crème voor de Luierwissel van Mustela Bébé, die de huid isoleert dankzij de beschermende werking van zinkoxyde.

Indien u meer wil weten over zitvlakroodheid, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.

De gelaatsdoekjes van Mustela Bébé werden speciaal ontworpen om het gelaat van uw baby in alle zachtheid te reinigen, ook rond de ogen waar kleine afscheidingen vaak voorkomen. Ze laten de delicate huid proper, gehydrateerd en verzacht achter.

Indien u meer wil weten over het toilet van uw baby, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.

Dat hangt af van welk product u gebruikt om het gelaat of het zitvlak van uw baby te wassen:

- Als u kiest voor de smeuigheid en de zachtheid van de Toiletmelk van Mustela Bébé om de huid van uw baby te reinigen en te hydrateren, is het aangeraden deze af te spoelen om, bijvoorbeeld, het risico op maceratie in de luier te vermijden.

- Indien u een frisse en delicate verzorging verkiest, gebruik dan de PhysiObébé reinigingsvloeistof zonder spoelen die de huid proper en net achterlaat in een enkel handgebaar zonder dat de huid gespoeld moet worden.

Indien u meer wil weten over het toilet van uw baby, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.  

Ja. Bij de pasgeborenen is de dermis (diepliggende laag van de huid) 3 tot 4 keer minder dik dan bij een volwassene en ook de hoornlaag (de bovenste laag van de huid) is dunner. 

Tot slot is de hydrolipidenfilm die de huid bedekt en haar beschermt quasi onbestaand bij de huid van een baby.

Water is niet voldoende om het vuil te verwijderen op de huid van uw baby (oprispingen, melk, enz.).

Het is dus aangewezen om een specifiek reinigingsproduct te gebruiken, zoals de Toiletmelk of de Physi0bébé reinigingsvloeistof zonder spoelen van Mustela Bébé.

Deze specifieke verzorgingen zijn zo geformuleerd om de fragiele huid van de baby's te respecteren en de huid perfect te reinigen, zonder ze uit te drogen of te irriteren.

Indien u meer wil weten over het toilet van uw baby, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.

- De Schuim-Shampoo voor zuigelingen van Mustela Bébé is specifiek ontworpen om het optreden van melkkorstjes te voorkomen en de verwijdering ervan te bevorden door de bacteriële proliferatie, die ervan aan de basis ligt, te limiteren. Als het hoofdje van uw baby last heeft van deze kleine witte of gele korstjes, raden wij u aan deze verzorging te gebruiken.

- Daarentegen, wanneer de hoofdhuid gezond is, is de Baby Shampoo van Mustela Bébé aangewezen: verrijkt met kamille extracten en derivaten van kokosolie, reinigt de shampoo het haar in alle zachtheid en vermijdt het knopen.

Indien u meer wilt weten over melkkorstjes, lees dan onze adviespagina over dit thema.

Deze site heeft als doel om u de Mustela producten en het merk te leren kennen, maar de verkoop van producten online gaat niet. 

Indien u onze producten wil aankopen, raden wij u aan u te wenden tot een apotheek of para-apotheek die samenwerkt met Mustela: zij kunnen u gepersonaliseerd advies geven en u helpen de verzorging te kiezen die het best tegemoet komt aan uw noden, afhankelijk van het huidtype van uw baby of van uzelf.

Al onze producten zijn bestemd voor een specifiek huidtype of een specifieke situatie (zwangerschap, borstvoeding, huidproblemen, e.d.). Wij kiezen er dan ook voor om geen stalen op te sturen naar onze gebruikers, omdat ze mogelijks niet aangepast zijn aan uw behoeftes. 

 

Indien u onze producten wenst te ontdekken, raden wij u aan om u te wenden tot een apotheek of para-apotheek die samenwerkt met Mustela, hier kan u gepersonaliseerd advies en eventueel stalen ontvangen. Verder bieden vele materniteiten alsook enkele pediaters en dermatologen stalen aan. Tenslotte zijn we ook elk jaar aanwezig op babybeurzen in Brussel, Gent, Luik, Namen, Charleroi en Antwerpen, aarzel niet om ons te komen opzoeken.

Als de verpakking of het product beschadigd is, raden wij u aan onze klantendienst te contacteren

 

Gedurende heel het leven verzekeren de oorspronkelijke cellen de regeneratie en het behoud van de huid: hun rol is dus essentieel. Het kapitaal aan oorspronkelijke huidcellen is op zijn maximum bij de geboorte, maar het is extreem kwetsbaar gedurende de eeste twee levensjaren. Inderdaad is gedurende deze periode de huidbarrière in rijping en is de huid fragiel ten aanzien van de schadelijke invloeden van elke dag. Het is dan een eerste vereiste om haar te beschermen en te versterken om haar rijkdom aan oorspronkelijke cellen te behouden.

Indien u er meer over te weten wil komen, nodigen we u uit om de geschiedenis van de nieuwe Mustela Bébé verzorgingsproducten te raadplegen.

Onze wetenschappelijke onderzoekers hebben ontdekt dat de huid van uw baby van bij de geboorte gezegend is met een onvermoede rijkdom aan oorspronkelijke cellen, die uniek zijn voor heel zijn verdere leven. We spreken over levenskapitaal want deze oorspronkelijke cellen spelen voor de huid een essentiële rol voor de rest van het leven: ze verzekeren de regeneratie en het behoud van haar globaal evenwicht ten aanzien van de schadelijke invloeden van elke dag.

Indien u er meer over te weten wil komen, nodigen we u uit om de geschiedenis van de nieuwe Mustela Bébé verzorgingsproducten te raadplegen.

De huid van baby's is fragieler dan om het even welke andere huid. Tijdens de rijping van de huid vervult ze haar rol van beschermende barrière tegen externe schadelijke invloeden nog niet volledig. Ze is bij de geboorte uitgedroogd en niet goed in staat om een goed niveau van hydratatie te handhaven tijdens de eerste maanden.

Onze onderzoekinspanningen hebben ook geleerd dat de huid van baby's gezegend is met een onvermoede rijkdom: een uniek kapitaal aan oorspronkelijke cellen voor een volledig leven, dat bij de geboorte op zijn maximum is, maar extreem kwetsbaar tussen 0 en 2 jaar. Deze oorspronkelijke cellen spelen voor de huid een essentiële rol voor de rest van het leven: ze verzekeren de regeneratie en het behoud van haar globaal evenwicht ten aanzien van de schadelijke invloeden van elke dag.

Om deze unieke cellulaire rijkdom te behouden en haar ontwikkeling te begeleiden, heeft de huid van baby's er zeker behoefte aan om versterkt en beschermd te worden door aangepaste zorgen.

Indien u meer wilt te weten komen over de specifieke behoeften van de huid van baby's, dan nodigen we u uit om onze pagina met raad over dit thema te raadplegen.

Tijdens de zwangerschap is een gevoel van zwaarte in de benen heel normaal: meer dan één vrouw op drie heeft er last van. 

Dit fenomeen komt het vaakst voor op het einde van de zwangerschap of bij hoge temperaturen. Het volgt uit een vertraging van de bloedsomloop en een verhoging van de bloeddruk in de bloedvaten in de benen.

Om dit te verlichten, raden wij u aan om uw benen te masseren met de verzorging Gel Lichte Benen: een onmiddelijk verfrissende en ontspannende gevoel terugvinden dank zij de unieke samenstelling van avocadopeptiden en mentholextract.

Indien u over dit onderwerp meer wilt weten, kan u altijd ons dossier Het gevoel van zware benen dossier lezen.

Striemen kunnen zich vormen tijdens de zwangerschap, maar ook na de bevalling, te wijten aan de hormonale schommelingen die opnieuw optreden. 

Om de verschijning van striemen te voorkomen, is het dus aangeraden om uw verzorging nog tot minstens een maand na de bevalling aan te brengen.

Indien u over dit onderwerp meer wilt weten, kan u altijd ons dossier 'Zwangerschapsstriemen-Deskundig dossier' lezen.

Ja: geformuleerd zonder alcohol en cafeïne en op basis van bestanddelen van natuurlijke oorsprong is de Serum Busteversteviging van Mustela Maternité compatibel met borstvoeding*.

Niettegenstaande moet u de dagelijkse hygiëne regels respecteren, zoals dagelijks douchen.

 

* Met respect voor de hygiëneregels alvorens uw baby aan te leggen: propere en gewassen tepels.

Alle producten uit het gamma Mustela Maternité werden specifiek ontworpen voor de zwangere vrouw of de jonge moeder, ook wanneer ze borstvoeding geeft. Ze hebben testen en evaluaties ondergaan met de bedoeling zich ervan te verzekeren dat de baby tijdens de zwangerschap en de borstvoeding geen risico’s loopt. U kan deze producten dus in alle veiligheid gebruiken tijdens de zwangerschap en de borstvoeding.

 

Wij raden u aan om de Gel Lichaamsversteviging van Mustela Maternité tot ten minste een maand na uw bevalling te gebruiken. 

Breng het dagelijks aan door middel van een lichte massage op de betrokken zones (buik,dijen,heupen,...). Deze verzorging helpt u om de stevigheid van uw huid te herstellen en uw silhouet te hermodelleren.

Vanaf de geboorte tot de leeftijd van 3 jaar is de huid van uw baby onvolwassen: ze is nog niet zo resitent en heeft de kwaliteiten van een volwassen huid nog niet verworven. Ze bezit ook een origineel celkapitaal dat extreem kwetsbaar is en het is essentieel dat dat beschermd wordt voor de toekomst. Het is dus noodzakelijk om specifieke hygiëne- en verzorgingsproducten te gebruiken om deze specifieke eigenschappen te respecteren. 

Baby's hebben ook vaak last van typische huidproblemen: geïrriteerde zones, melkkorstjes, zitvlakroodheid, een atopische of hypergevoelige huid komen frequent voor tijdens de eerste levensjaren.

Voor elk van deze situaties biedt Mustela u zekere, doeltreffende, respectvolle en perfect aangepaste verzorgingen aan voor de fragiele huid van uw baby. 

De babyhuid is veel fijner en dus fragieler dan die van volwassenen. Onvolwassen, vervult ze haar rol als beschermingsbarrière tegen externe agressies nog niet volledig en is ze nog niet in staat is om een goed hydratatieniveau te behouden.
 

De onderzoeken van Mustela hebben bovendien ontdekt dat de babyhuid in het bezit is van een onverwachte rijkdom: een origineel celkapitaal, uniek voor het hele leven, dat op zijn maximum is bij de geboorte maar extreem kwetsbaar is de eerste twee levensjaren. Deze originele cellen spelen een essentiële rol voor de huid gedurende het hele leven: ze verzekeren de regeneratie en houden het globale evenwicht in stand tegen de dagelijkse agressies.
 

Om dit uniek celkapitaal te beschermen en het bij te staan tijdens zijn ontwikkeling, heeft de babyhuid absoluut nood aan versterking en bescherming in de vorm van dagelijkse, aangepaste verzorgingen.
 

Indien u meer wil weten over de specifieke kenmerken van de huid uw baby, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.

Het gamma Mustela Bébéwerd ontworpen voor de verzorging van zuigelingen, baby's en kinderen met een normale of droge huid, zonder veel problemen. 

In parallel biedt het gamma Mustela Dermo-Pediatrie specifieke verzorgingen voor huidproblemen: een droge huid met neiging tot atopie, een intolerante en reactieve huid, geïrriteerde zones, melkkorstjes of zitvlakroodheid.

Producten voor volwassenen zijn niet aangepast aan de extreme delicaatheid van de babyhuid: ze zijn te zuur en te ontvettend.

Voor het toilet van uw baby is het dus belangrijk om specifieke producten te gebruiken die zijn onvolwassen huid respecteren en deze niet irriteren.

Alle Mustela Bébé producten mogen gebruikt worden vanaf de geboorte van uw baby (zelf wanneer ze te vroeg geboren werden, vanaf het moment dat ze de neonatologie verlaten hebben). De gebruiksveiligheid werd systematisch geverifieerd vooraleer ze op de markt kwamen door een onafhankelijke toxilogische expert: ze bezitten een combinatie van doeltreffendheid, veiligheid en een uniek zintuiglijk plezier, ze werden specifiek ontworpen voor de dagelijkse verzorging van de huid van zuigelingen, baby's en kinderen en respecteren dus hun extreme fragiliteit.

 

- De Crème voor de Luierwissel van Mustela Bébé gebruikt men voor preventie: het isoleert het zitvlak van uw baby van de agressieve urine en ontlasting en limiteert zo het verschijnen van roodheden. 

- De verzorging STELACTIV van Mustela Dermo-Pediatrie is ontworpen om de roodheden die reeds aanwezig zijn te verminderen. Door de enzymen die hiervoor verantwoordelijk zijn, te neutraliseren,  verminderen ze de intensiteit van de roodheden en bevorderen ze de verdwijning ervan.

Indien u hier meer wil weten over zitvlakroodheid, lees dan ook onze adviespagina hierover.

Tijdens de winter wordt de huid aangevallen door de koude, de wind en de verwarming: ze heeft de neiging om dan makkelijker uit te drogen.

Dit fenomeen is in het bijzonder belangrijk voor baby's en kinderen, want hun epidermis is nog fragiel en onvolwassen.

Tijdens deze periode is het dus noodzakelijk om de huid regelmatig te hydrateren, in het bijzonder na het toilet en het bad.

Indien u meer wil weten over de specifieke kenmerken van de huid van uw baby, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.

Zitvlakroodheid komt frequent voor en is meestal goedaardig bij baby's. 

De roodheid ontstaat door het langdurig contact met de stoelgang en de urine, en komt vaak voor in geval van diarree, een antibioticakuur of het doorkomen van tandjes. Om het optreden ervan te voorkomen, raden wij u aan uw baby regelmatig te verschonen, zo snel mogelijk nadat u merkt dat de luier niet meer droog is:

- Reinig het zitvlak met een aangepast product (zoals de Toiletmelk of de PhysiObébé van Mustela Bébé, droog daarna goed zonder alle plooien te vergeten.

- Breng daarna telkens als preventie een specifieke crème voor de luierwissel aan, zoals de Crème voor de Luierwissel van Mustela Bébé, die de huid isoleert dankzij de beschermende werking van zinkoxyde.

Indien u meer wil weten over zitvlakroodheid, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.

De gelaatsdoekjes van Mustela Bébé werden speciaal ontworpen om het gelaat van uw baby in alle zachtheid te reinigen, ook rond de ogen waar kleine afscheidingen vaak voorkomen. Ze laten de delicate huid proper, gehydrateerd en verzacht achter.

Indien u meer wil weten over het toilet van uw baby, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.

Dat hangt af van welk product u gebruikt om het gelaat of het zitvlak van uw baby te wassen:

- Als u kiest voor de smeuigheid en de zachtheid van de Toiletmelk van Mustela Bébé om de huid van uw baby te reinigen en te hydrateren, is het aangeraden deze af te spoelen om, bijvoorbeeld, het risico op maceratie in de luier te vermijden.

- Indien u een frisse en delicate verzorging verkiest, gebruik dan de PhysiObébé reinigingsvloeistof zonder spoelen die de huid proper en net achterlaat in een enkel handgebaar zonder dat de huid gespoeld moet worden.

Indien u meer wil weten over het toilet van uw baby, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.  

Ja. Bij de pasgeborenen is de dermis (diepliggende laag van de huid) 3 tot 4 keer minder dik dan bij een volwassene en ook de hoornlaag (de bovenste laag van de huid) is dunner. 

Tot slot is de hydrolipidenfilm die de huid bedekt en haar beschermt quasi onbestaand bij de huid van een baby.

Water is niet voldoende om het vuil te verwijderen op de huid van uw baby (oprispingen, melk, enz.).

Het is dus aangewezen om een specifiek reinigingsproduct te gebruiken, zoals de Toiletmelk of de Physi0bébé reinigingsvloeistof zonder spoelen van Mustela Bébé.

Deze specifieke verzorgingen zijn zo geformuleerd om de fragiele huid van de baby's te respecteren en de huid perfect te reinigen, zonder ze uit te drogen of te irriteren.

Indien u meer wil weten over het toilet van uw baby, nodigen wij u uit om onze adviespagina over dit onderwerp te bezoeken.

- De Schuim-Shampoo voor zuigelingen van Mustela Bébé is specifiek ontworpen om het optreden van melkkorstjes te voorkomen en de verwijdering ervan te bevorden door de bacteriële proliferatie, die ervan aan de basis ligt, te limiteren. Als het hoofdje van uw baby last heeft van deze kleine witte of gele korstjes, raden wij u aan deze verzorging te gebruiken.

- Daarentegen, wanneer de hoofdhuid gezond is, is de Baby Shampoo van Mustela Bébé aangewezen: verrijkt met kamille extracten en derivaten van kokosolie, reinigt de shampoo het haar in alle zachtheid en vermijdt het knopen.

Indien u meer wilt weten over melkkorstjes, lees dan onze adviespagina over dit thema.

UVA en UVB zijn ultraviolet stralen afgegeven door de zon. Ze zorgen dat de huid bruint maar zijn ook zeer schadelijk. 

Ze verschillen op het vlak van intesiteit en golflengte:

- UVB hebben een gemiddelde golflengte en werken in op de oppervlakte van de huid. Ze zijn verantwoordelijk voor zonneslagen en zonnebrand.

- UVA hebben een langere golflengte en dringen tot diep in de huid, ze werken een versnelde huidveroudering in de hand en verminderen de elasticiteit van de huid.

Op lange termijn kunnen de UVA en UVB stralen verantwoordelijk zijn voor verschillende soorten huidkankers.

Het is dus noodzakelijk om een dubbele zonnebescherming te gebruiken (tegen UVA en UVB), in het bijzonder bij kinderen.

Zonneproducten beschermen de huid tegen UVA en UVB stralen dankzij filters en/of schermen:

- Chemische filters werken door de energie te absorberen die overgedragen wordt door lichtstralen. Ze zijn niet altijd fotostabiel en doordat ze mogelijk geabsorbeerd worden door de epidermis, is er een kans op fototoxische en allergische reacties.

- Minerale schermen reflecteren en verspreiden de UV stralen. Ze zijn inert, fotostabiel en vormen een film op de oppervlakte van de huid zodat elke risico op penetratie geminimaliseerd wordt.

- Organo-minerale schermen absorberen en reflecteren UV stralen. Ze zijn fotostabiel en blijven goed op de oppervlakkte van de huid.

Indien u meer wilt weten over zonnebescherming, nodigen wij u uit om onze adviespagina te raadplegen over dit thema.

Een zonneslag vertegenwoordigt een echt gevaar, in het bijzonder voor kinderen die nog een zeer fragiele huid hebben. 

Een buitensporige blootstelling aan de zon kan in feite echte zonnebrand veroorzaken, maar ook op lange termijn, een toename van het aantal moedervlekken en het risico op melanomen, een versnelde huidveroudering en huidkankers.

Het is dus noodzakelijk om een zonnebescherming te gebruiken met een verhoogde index, zeker voor kinderen (SPF 50+) en de volgende voorzorgsmaatregelen te respecteren:

- Stel kinderen jonger dan 3 jaar niet bloot aan de zon.

- Vermijd elke directe blootstelling aan de zon, in het bijzonder tussen 11u en 16u.

- Breng een royale laag zonnebescherming aan voor de blootstelling en doe dit opnieuw, minstens om de twee uur en elke keer na het zwemmen.

- Bescherm uw kind met een hoed, t-shirt en een zonnebril.

- Geef het regelmatig te drinken, zelfs als hij niet om drinken vraagt.

Indien u meer wilt weten over de zon en de huid van uw kind, nodigen wij u uit om onze adviespagina te raadplegen over dit thema.

Nee, gebrek aan hygiëne is niet de oorzaak van het optreden van melkkorstjes. 

Ze worden veroorzaakt door een overmatige afscheiding van talg en zweet en door de proliferatie van een schimmel op het huidoppervlak (veroorzaakt door het doorgeven van hormonen van de moeder naar de baby aan het einde van de zwangerschap).

Indien uw baby melkkorstjes heeft, raden wij u aan om zijn haren te wassen met een specifieke shampoo zoals de Schuim-Shampoo voor Zuigelingen van Mustela Bébé en om een aangepast product aan te brengen op zijn hoofdhuid, zoals STELAKER van Mustela Dermo-pediatrie: deze verzorging bevordert het verdwijnen van melkkorstjes en limiteert het optreden ervan doordat het direct inwerkt op de oorzaken.

Indien u meer wilt weten over melkkorstjes, nodigen wij u uit om onze adviespagina te raadplegen over dit thema.

Zoete amandelolie kan de melkkorstjes losmaken van de hoofdhuid of het gelaat van uw baby en ze verzachten. Maar het werkt niet in op de oorzaak ervan en de melkkorstjes kunnen dus terugkomen.

Voor een betere doeltreffendheid, raden wij u aan een specifieke verzorging voor melkkorstjes te gebruiken, zoals de STELAKER van Mustela Dermo-pediatrie.

Het reguleert de aanmaak van talg, verzacht de huid en elimineert zo de melkkorstjes die er reeds zijn en limiteert het optreden ervan.

Indien u meer wilt weten over melkkorstjes, nodigen wij u uit om onze adviespagina te raadplegen over dit thema.

 

Het gebeurt zeer frequent dat zitvlakroodheden persistent aanhouden, zelfs als de hygiëneregels nauwgezet gevolgd werden (regelmatig verschonen, zachte en zorgvuldige reiniging en drogen, aanbrengen van een crème voor de luierwissel, enz.).

Is dit het geval, dan raden we u aan om een product specifiek voor de verzorging van zitvlakroodheden te gebruiken voor uw baby, zoals STELACTIV van Mustela Dermo-pediatrie: het neutraliseert de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de roodheden van het zitvlak, de verzorging vermindert roodheden en bevordert de verdwijning ervan.

Als de roodheden na enkele dagen niet vervagen of ze zijn vochtig of geïnfecteerd, dan raden we u aan een dokter te raadplegen.

Indien u meer wilt weten over zitvlakroodheden, nodigen wij u uit om onze adviespagina te raadplegen over dit thema.

 

De plekken eczeem die verschijnen op zijn lichaam zijn de zichtbaarste tekenen van de atopische dermatitis, maar eigenlijk is heel zijn huid zeer kwetsbaar: het is dus noodzakelijk om voor zijn hele huid te zorgen door aangepaste dermo-cosmetische producten te gebruiken zoals het STELATOPIA gamma van Mustela Dermo-Pediatrie. Om het huidcomfort van uw kind te verbeteren, moeten deze verzorgingen elke dag gebruikt worden, zelfs als de rode plekken verdwenen zijn.

 

Uw dokter kan u eventueel ook een behandeling met medicatie voorschrijven, in het bijzonder tijdens de opstoten. 

 

Indien u meer wilt weten over de droge huid met neiging tot atopie, nodigen wij u uit om onze adviespagina te raadplegen over dit thema.

Atopische dermatitis is een huidprobleem dat frequent voorkomt en voortdurend evolueert.

Het wordt veroorzaakt door problemen met lipiden in de huid en manifesteert zich onder de vorm van een extreem droge huid, samen met rode zones van eczeem en veel jeuk.

Opstoten van ontsteking en minder ernstige periodes wisselen elkaar af. In de meeste gevallen, en met behulp van verzorgingen, verminderen de symptomen eens uw kind twee jaar oud is en verdwijnt het tussen de leeftijd van 7 en 11 jaar.

Als uw kind lijdt aan atopische dermatitis is het noodzakelijk dat u voor zijn dagelijkse verzorging, om hem te wassen en te hydrateren, aangepaste producten gebruikt zoals de verzorgingen STELATOPIA van de lijn Mustela Dermo-Pediatrie: deze zijn specifiek ontworpen voor de huid met neiging tot atopie, ze verzachten de jeuk, bevorderen op natuurlijke wijze de aanmaak van lipiden dankzij het zonnebloemoleodistillaat en herstructureren de droge huid.

Indien u meer wilt weten over de droge huid met neiging tot atopie, nodigen wij u uit om onze adviespagina te raadplegen over dit thema.

Ja, dat is noodzakelijk: producten bedoeld voor een normale huid kunnen slecht verdragen worden door een droge huid met neiging tot atopie. 

Aangepaste dermo-cosmetische producten, daarentegen, kunnen het huidcomfort van uw kind verbeteren en het risico op complicaties en het teruggrijpen naar medicatie verminderen:

- Voor zijn dagelijks toilet, raden wij u aan een reiniginsproduct te gebruiken zonder zeep, zoals de Wascrème van STELATOPIA. U kan ook dagelijks het Reinigend water zonder spoelen van STELATOPIA gebruiken, dat het gelaat, lichaam en zitvlak heel zacht, in een handgebaar wast.

- Bij opstoten, raden wij u de Melkachtige Badolie aan van STELATOPIA, die de huid reinigt zonder hem aan te vallen.

- Breng daarna nauwgezet een verzorging aan zoals de Emolliërende Crème van Stelatopia, die toelaat om het gevoel van irritatie snel te verzachten en op natuurlijke wijze de aanmaak van lipiden te bevorderen dankzij het zonnebloem oleodistillaat.

- In het geval van infecties of intense ongemakken, raadpleeg een dokter: hij kan u een aangepaste behandeling voorschrijven. 

Indien u meer wilt weten over de droge huid met neiging tot atopie, nodigen wij u uit om onze adviespagina te raadplegen over dit thema.  

Dit betekent dat we in elke fase van de levenscyclus van onze producten (bevoorrading in grondstoffen, ontwerp, fabricage, distributie en einde van de levenscyclus) alles in het werk stellen om hun invloed op het milieu zo klein mogelijk te maken. In overeenstemming met ons beleid van continue verbetering, hebben we deze weg al sedert verscheidene jaren ingeslagen. Zo zijn bijvoorbeeld alle Mustela flessen recycleerbaar, het gebruikte karton is afkomstig uit duurzaam beheerde wouden en de formules van schuimvormende producten zijn bioafbreekbaar.

 

Indien u meer te weten wilt komen over onze acties ten voordele van duurzame ontwikkeling, raadpleeg de levenscyclus van Mustela producten.

Men definieert een actieve stof of een ingrediënt als biomimetisch die voldoet aan het principe van het biomimetisme, dit wil zeggen de capaciteit om zo dicht mogelijk de natuur te benaderen, haar te mimeren in haar structuur of functioneringsmodaliteiten.

Meer in het bijzonder beschouwen we in de dermato-cosmetica een ingrediënt als biomimetisch als het ingrediënt, dat zich inspireert op de natuur, in perfecte affiniteit werkt met de huid en perfect door haar verdraagbaar is en in staat is om haar functioneringsmechanismen te versterken als die verzwakt zijn of om haar te ondersteunen in haar rijping, haar ontwikkeling zonder haar te verstoren: zodoende is de ratio effectiviteit-verdraagbaarheid optimaal.

De Avocado perséose®, een actieve stof die de nieuwe formules van Mustela Bébé verenigt, is een actieve, biomimetische stof: ze werkt op de huid zoals in haar milieu van oorsprong, waar ze als functie heeft de ontwikkeling en de rijping van de vrucht te ondersteunen.

 

Om meer te weten te komen, raadpleeg de pagina De natuurlijkheid en Mustela of download de volledige definitie van de natuurlijkheid voor de dermato-cosmetische producten van de Laboratoires Expanscience.

Onze wetenschappelijke onderzoekers hebben ontdekt dat de huid van baby's van bij de geboorte gezegend is met een unieke rijkdom aan oorspronkelijke cellen. Dit kapitaal is evenwel heel kwetsbaar. Naar aanleiding van deze fundamentele ontdekking, hebben we gekozen voor Avocado perséose® voor de nieuwe Mustela Bébé formules, omdat het perfect voldoet aan de behoeften van de huid van baby's vanaf de geboorte: het ondersteunt de ontwikkeling van de barrièrefunctie van de huid en in het bijzonder behoudt het haar cellulaire rijkdom door op te treden als een beschermend schild tegen dagelijkse schadelijke invloeden. Bovendien behoort Avocado perséose® tot de nieuwe generatie van actieve biomimetische stoffen: ze werkt in perfecte affiniteit met de huid en combineert zo bewezen effectiviteit en hoge verdraagbaarheid.

De effectiviteit en hoge verdraagbaarheid van Avocado perséose® werden klinisch getest  en wetenschappelijk bewezen. De Avocado perséose® is een exclusieve en gebreveteerde actieve stof: enkel de Mustela producten laten u toe om te genieten van haar weldaden.

Indien u meer te weten wilt komen over de Avocado perséose®, nodigen we u uit om de pagina te raadplegen die eraan gewijd is.

We hebben veel stoffen ver weg gehouden van onze verzorgingsproducten om u de veiligste voor de huid van uw baby en uzelf te garanderen, maar ook deze die de natuur het meest respecteren. Zo zijn al onze verzorgingsproducten geformuleerd zonder alcohol, zonder essentiële olie, zonder parabenen, zonder phenoxyethanol, zonder ftalaat, zonder plantaardig extract afkomstig van een genetisch gemanipuleerde plant (GGO), zonder aluminiumchloorhydraat, zonder ingrediënt van dierlijke oorsprong (behalve producten van de bijenkorf, gezuiverde lanolines en melkproducten), zonder terpenen (kamfer, menthol, eucalyptol) en zonder triclosan.

Om meer te weten te komen, raadpleeg de pagina De natuurlijkheid en Mustela of download de volledige definitie van de natuurlijkheid voor de dermato-cosmetische producten van de Laboratoires Expanscience.

We hebben altijd al de voorkeur gegeven aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong en we halen het merendeel van de actieve stoffen en ingrediënten die onze verzorgingsproducten samenstellen uit het hart van de plantaardige wereld. Zo bevatten vandaag de Mustela producten gemiddeld 92% ingrediënten van natuurlijke oorsprong en tot 99% voor bepaalde verzorgingsproducten.

Echter, sommige essentiële ingrediënten voor de juiste bewaring, stabiliteit of zintuiglijke kwaliteiten van onze verzorgingsproducten hebben geen equivalent in de natuur. Het gebeurt ook dat bepaalde ingrediënten van natuurlijke oorsprong niet verenigbaar zijn met onze hoge vereisten op vlak van effectiviteit, onschadelijkheid of gebruiksplezier. In zulke gevallen doen we een beroep op synthetische ingrediënten die door de gezondheidsautoriteiten geëvalueerd geweest zijn, goedgekeurd door de regelgevende instanties en die hun effectiviteit en hun onschadelijkheid bewezen hebben voor de gevoeligste huiden.

Al onze producten zijn getest onder dermatologische en pediatrische controle en zijn gewaarborgd hypoallergeen* en vertonen hoge verdraagbaarheid.

*Geformuleerd om het risico op allergische reacties zo klein mogelijk te maken.

Om de veiligste en de meest effectieve verzorgingsproducten te kunnen ontwikkelen voor uw baby, moeten onze wetenschappelijke onderzoekers de specifieke kenmerken van zijn huid kennen. De opperhuiden van baby's en kinderen die in het laboratorium wedersamengesteld werden, laten onze teams toe om de huid meer in de diepte te onderzoeken, in de kern van cellen en genen, om beter haar fysiologie en haar ontwikkeling te begrijpen. Het gaat over een gebreveteerde wereldpremière: enkel de wetenschappelijke onderzoekers van Mustela van de Laboratoires Expanscience beschikken vandaag over deze experimentele mogelijkheden. We gebruiken ook de wedersamengestelde opperhuiden om de effectiviteit en de verdraagbaarheid van onze verzorgingsproducten met verhoogde precisie en betrouwbaarheid te testen.

De volledige lijst van ingrediënten saat op de verpakking van elk product, alsook op elke productfiche op onze site. Deze vindt u terug door onder 'Ingrediënten en Natuurlijkheid

Eerst en vooral selecteren we enkel substanties die door de Europese wetgeving goedgekeurd zijn en wij geven voorrang aan natuurlijke ingrediënten of ingrediënten van natuurlijke oorsprong: vandaag bevatten de Mustela Bébé verzorgingen gemiddeld 92% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Vooraleer in de samenstelling van één van onze verzorgingen opgenomen te worden, moet eerst de veiligheid en de doeltreffendheid van de ingrediënten bewezen worden. Een raad van deskundigen bepaalt de meest geschikte bestanddelen in functie van de specificiteiten van de gezonde babyhuid of die met problemen, de huid van de zwangere vrouwen of die van jonge moeders, in het bijzonder als ze borstvoeding geven.

Voor een grotere transparantie is de gedetailleerde samenstelling van onze producten beschikbaar op elke productfiche door op «Ingrediënten en Natuurlijkheid» te klikken.

In vraag gestelde bewaarmiddelen van het type parabenen of fenoxyethanol werden uitgesloten uit alle Mustela formules. Sommige Mustela verzorgingen, namelijk deze die bestemd zijn voor een intolerante en reactieve huid STELAPROTECT productlijn zijn zelfs geformuleerd zonder bewaarmiddelen en hebben "airless" verpakkingen die elke besmetting tegengaan.

Alle Mustela-producten die bestemd zijn voor baby’s zijn geformuleerd zonder ftalaten, zowel wat de verzorgingen zelf als hun verpakking betreft.

Ook alle plastieken promotiemateriaal dat Mustela als geschenk aan haar klanten aanbiedt (toiletkoffertje, speelgoed voor de kinderen, enz.), bevat geen ftalaten.

We kozen ervoor om geen alcohol (of ethanol) te gebruiken in onze formules omdat het de hydrolipidenfilm die de huid beschermt, aanvalt en het de huid kan uitdrogen. 

Hoewel alcohol vaak in cosmetische producten worden gebruikt, is het niet aangepast aan de gevoelige babyhuid en de huid van zwangere vrouwen.

Nee. Ook al zijn essentiële oliën natuurlijk, ze kunnen een irriterende of allergische reactie teweeg brengen en hun gebruik bij baby's en zwangere vrouwen wordt daarom afgeraden. 

Als voorzorgsmaatregel verkiezen we dus om andere ingrediënten te gebruiken.

Niettegenstaande onze inspanningen om volkomen veilige en goed verdragen producten te ontwikkelen, kan een huid reactiever zijn dan een andere en kan deze uitzonderlijk ongewenste reacties vertonen. In een dergelijk geval nodigen wij u uit ons er schriftelijk van op de hoogte te brengen op de  Mustela pagina of rechtstreeks contact op te nemen met onze klantendienst.

U zal snel door een onafhankelijke expert van de cosmetovigilantie gecontacteerd worden. Hij zal samen met u de reden van deze intolerantie trachten op te sporen en zal u vragen ons het verantwoordelijk product terug te sturen om een diepgaande analyse te starten. Wij nemen inderdaad elk gemeld geval van ongewenst effect heel ernstig en wanneer het zich voordoet, worden de betrokken producten onmiddellijk op hun conformiteit gecontroleerd. Onafhankelijke wetenschappers worden vervolgens belast de oorsprong van het probleem op te sporen en de eventuele rol van het Mustela-product, of één van de ingrediënten ervan, te evalueren.

Elk van onze producten heeft een lotnummer die de traceerbaarheid ervan waarborgt : zo kunnen we, zelfs jaren nadien, in de hele productieketen tot de grondstoffen terugkeren.

Een product is hypo allergeen wanneer het geformuleerd is om het risico op allergische reacties te minimaliseren: het bevat dus geen bestanddeel dat kan irriteren of een allergische reactie kan uitlokken. Meer nog, het moet een reeks genormaliseerde testen doorstaan om die hoge tolerantie te bevestigen. Alle Mustela producten zijn hypo allergeen.

Al ons producten, of ze nu bestemd zijn voor baby’s, zwangere vrouwen of jonge mama’s, zijn hypo allergeen. Dit wil zeggen dat ze geformuleerd zijn om het risico op allergische reacties te minimaliseren. Tijdens de fase van formulering voegen we dus geen ingrediënten die mogelijk giftig of irriterend zijn. Daarnaast worden alle producten getest door onafhankelijk labo, die de hoge tolerantie van de formules en parfums bevestigden.

De veiligheid van onze producten is een van onze absolute prioriteiten. Om u een perfecte veiligheid te garanderen, werden al onze producten onderworpen aan een hele reeks testen voordat ze werden aangenomen: er werd getest op huidtolerantie, er werd getest of ze hypo allergeen zijn, de oogtolerantie, de fototoxiteit, enz. Specifieke evaluaties werden uitgevoerd door een onafhankelijke toxicoloog op de producten voor zwangere vrouwen en jonge moeders (gamma Mustela Maternité), om er zeker van te zijn dat er geen risico aanwezig is voor de baby. De doeltreffendheid van onze verzorgingen werd geverifieerd tijdens klinische studies en gebruikstesten onder dermatologisch of pediatrisch toezicht. Wij voeren ook regelmatig enquêtes uit bij onze gebruikers om ons te verzekeren van hun tevredenheid en indien nodig te evolueren volgens hun verwachtingen. Wanneer hun samenstelling gevalideerd werd, worden onze producten nogmaals getest tijdens de fabricatie, om te verifiëren dat de formule niet aangetast werd door bacteriën en dat ze stabiel is. Tot slot beschikt elk product over een clip of vergrendelingsring zodat u kunt controleren dat u de eerste bent die het product opent.

Mustela ontwikkelt producten die strikt conform zijn met de cosmeticareglementering. Naast deze wettelijke eisen, hebben wij onze specifieke regels om u de volstrekte veiligheid van onze producten te waarborgen.

Eerst en vooral werden alle ingrediënten die in onze samenstellingen voorkomen, door een raad van wetenschappelijke deskundigen (toxicologen, apothekers, scheikundigen, enz.) geselecteerd voor hun hoge tolerantie.

Vervolgens schenken we een heel bijzondere aandacht aan het bewaarvermogen van onze producten. Ze worden inderdaad gebruikt in de warme en vochtige omgeving van een badkamer wat de ontwikkeling van bacteriën en schimmels bevordert. Elk product integreert dus, in functie van het huidtype waarvoor het bestemd is, de veiligste en meest geschikte bewaarwijze.

Tenslotte, vooraleer op de markt te worden gebracht, ondergaan onze producten talrijke testen om hun doeltreffendheid, hun zachtheid en hun veiligheid aan te tonen.

Door Mustela te kiezen heeft u zo de zekerheid week in week uit van een doeltreffend en veilig product te genieten.

Niet geopend, kunnen de Mustela producten tussen 24 en 36 maanden bewaard worden. Na opening, is het aangeraden onze producten te gebruiken binnen de periode die aangegeven wordt door het logo PNO (Periode Na Opening), uitgedrukt in aantal maandenLogo

Om een perfecte bewaring van uw Mustelaverzorgingen te garanderen, raden wij u aan de producten na elk gebruik opnieuw goed te sluiten en ze niet over te gieten in een andere verpakking.

Om voor de gebruikers een optimale veiligheid te waarborgen, worden cosmetische producten streng omkaderd door een gemeenschappelijke Europese reglementering die constant geüpdate wordt in functie van de wetenschappelijke vooruitgang. Deze reglementering bepaalt namelijk de verboden substanties (meer dan 1300) en de maximale toegestane concentratie van andere ingrediënten.

Eens de cosmetica worden verkocht, worden ze door de gezondheidsoverheid nog aan strikte controles onderworpen.  Op elk ogenblik kunnen ze het onderwerp zijn van een onderzoek en bij problemen kunnen ze van de markt gehaald worden.

Mustela wordt regelmatig aan deze controles onderworpen en werkt bij elke gelegenheid nauw samen met de overheid.

Nee, wij voeren geen enkele test op dieren uit. Als Frans bedrijf is Mustela conform de Europese wetgeving 1223/2009 die testen op dieren verbiedt. Dit sinds 2004 voor afgewerkte producten en sinds 2013 voor ingrediënten.

Wij voeren geen testen uit op dieren voor onze producten of onze ingrediënten en wij vragen ook niet aan derden om in onze naam testen uit te voeren alvorens een product op de markt te lanceren.

Om de veiligheid van onze producten te evalueren, en binnen het kader van ons beleid voor innovatie en continue verbetering, hebben wij een innoverend en uniek model ontwikkeld. Dit model maakt gebruik van gereconstrureerde huidmodellen van baby’s en laat ons toe zo de tolerantie en effectiviteit van de Mustela producten te testen, dit zonder enige test op dieren uit te voeren. De veiligheid van onze producten blijft onze eerste prioriteit.

Bewaar uw origneel aankoopbewijs en stuur deze bon, uw aankoopbewijs en uw gegevens op naar het adres dat op de achterkant van de reductiebon staat, na inachtneming van de vervaldatum. U krijgt uw terugbetaling ongeveer 5 weken later.

 

De geschenken worden gemiddeld 4 weken nadat u de ingevulde getrouwheidskaart heeft verzonden, opgestuurd.

Wij nodigen u uit om de klantendienst van Mustela te contacteren via e-mail: info@mustela.be, of per telefoon op het nummer 02/466 38 26.

De voorgestelde geschenken op de getrouwheidskaart veranderen ongeveer een keer per jaar.

Bij elke aankoop in een apotheek of para-apotheek in België of het Groothertogdom Luxemburg, vraagt u uw origineel aankoopbewijs (geen enkele kopie zal worden aanvaard). Bereken het aangekochte bedrag en kies uw cadeau op de getrouwheidskaart. Stuur uw getrouwheidskaart, na uw gegevens volledig en correct te hebben ingevuld, samen met uw aankoopbewijzen en voldoende gefrankeerd, op naar het adres dat op de getrouwheidskaart staat.

Om een cadeau te ontvangen, volstaat het om producten aan te kopen van Mustela (Mustela Bébé, Mustela Zonnebescherming, Mustela Dermo-pediatrie of Mustela 9 Maanden) voor een totaal bedrag van 30,60,80 of 120 €.

De getrouwheidskaart is enkel geldig met aankopen gedaan in een apotheek of para-apotheek in België of het Groothertogdom Luxembourg, aankopen via internet worden niet aanvaard met uitzondering van erkende distributiesites.

De getrouwheidskaart van Mustela is voorbehouden voor mensen wonend in België of het Groothertogdom Luxemburg en die hun aankopen deden in een apotheek of para-apotheek in België of het Groothertogdom Luxemburg (aankopen via internet worden niet aanvaard met uitzondering van erkende distributiesites).  

De getrouwheidskaart van Mustela is beschikbaar in de apotheken en para-apotheken die samenwerken met Mustela, of via onze site (rubriek De Club/ getrouwheidskaart). U kan er ook een aanvragen via de klantendienst van Mustela, via het mailadres info@mustela.be, of via de telefoon op het nummer 02/466 38 26.

We wensen u te kunnen verzekeren dat de meningen de rechten van anderen niet schaden en dat ze effectief iets te maken hebben met de wereld van het merk Mustela.

De Laboratoires Expanscience reserveert zich het recht om deze te publiceren of niet te publiceren en informeren u dat wij de enige verantwoordelijke zijn voor de gepubliceerde inhoud op deze site.

Om meer te weten te komen over dit onderwerp, nodigen wij u uit om de  " "Voorwaarden die van toepassing zijn op de inhoud verspreid door de leden van de Club" onder de " Wettelijke bepalingen" te raadplegen.

Alle meningen voor onze site worden eerst gemodereerd, wat wil zeggen dat ze gelezen worden door het Internet team. 

De bijdragen komen online nadat ze gevalideerd zijn door het team.

De Club van Testouders geeft leden van de Mustela Club de kans om een Mustela product gratis te testen.

Na het te testen, delen ze hun mening op onze site.Deze commentaren worden gemodereerd door ons alvorens ze gepubliceerd worden.

0Elke nieuwe operatie wordt aangekondigd op de startpagina van de Mustela site en de 50 personen worden geselecteerd door trekking.

Indien u de meningen wil ontdekken van mama's die reeds een product testten, klik dan op de rubriek Testouders bij de Mustela Club.

Alvorens ze te publiceren op de site, worden alle voorgestelde meningen eerst gelezen door Mustela.

We moeten er zeker van zijn dat ze duidelijk thema's bevatten die gelinkt zijn aan het geheel van de Mustela producten (zwangerschap, bevalling, kinderen, enz.) en dat ze de rechten van anderen niet schenden.

We behouden ons dus het recht bepaalde meningen niet te publiceren

Meld u aan bij de Mustela Club door te klikken op 'Inschrijven/aanmelden' in de rubriek Mustela Club.

Ga daarna naar de pagina van de Testouders.

Vervolgens klikt u op "Geef uw mening". U kan nu uw mening geven en dan valideren.

Dit wordt door ons nagelezen alvorens gepubliceerd te worden.

We laten de 'testouders' regelmatig een product gratis testen en vragen hen om daarna hun mening te geven op onze site. Dit alles kan u terugvinden op de pagina "Testouders" onder de rubriek "Mustela Club".

Om hieraan deel te nemen, moet u lid zijn van de Mustela Club en in België wonen. Andere voorwaarden kunnen gesteld worden in functie van het product dat getest wordt.

We willen er de aandacht op vestigen dat slechts 50 personen, getrokken uit alle leden van de Club, een product ontvangen om te testen. Wij vragen u in ruil om uw mening en bevinden te delen op de Mustela site.

Om meer info te vinden over dit onderwerp, nodigen we u uit om de "Algemene voorwaarden voor Aansluiting bij de Mustela Club" te raadplegen. Deze vindt u terug onderaan elke pagina door op " Wettelijke bepalingen" te klikken en daarna "Algemene voorwaarden voor Aansluiting bij de Mustela Club" te selecteren.

Nee, de Mustela producten worden niet verkocht via deze site.

Onze producten worden exclusief verdeeld door apotheken en para-apotheken waar u kan profiteren van gepersonaliseerd advies afhankelijk van uw noden, van het type huid van uw baby of van de huidproblemen waarmee u te maken krijgt (die samenhangen met uw zwangerschap of uw baby: striemen, gespannen borsten, melkkorstjes, zitvlakroodheden,atopische huid, enz.)

Om uw persoonlijke gegevens aan te passen (profiel, gegevens, enz.), volstaat het om u aan te melden bij de "Club" (pagina "Inschrijven/aanmelden" onder de rubriek "De Club") en daarna te klikken op de link "pas mijn profiel aan".

De Laboratoires Expanscience beschermen het privéleven van hun internetgebruikers en respecteren de wetgeving.

Indien u meer wil weten over ons privacybeleid, nodigen wij u uit om de "Wettelijke bepalingen" onderaan uw scherm te raadplegen. U kan dan de tekst "Privacybeleid" raadplegen.

 

Om u uit te schrijven voor de Newsletter, heeft u volgende mogelijkheden:

- Door een simpele klik, onderaan de Newsletter: "Indien u de Newsletter niet meer wenst te ontvangen, klik hier. Van zodra u de bevestiging ontvangt, zal er met deze aanvraag rekening gehouden worden.". Deze aanvraag wordt onmiddellijk in rekening genomen door een robot en wordt bevestigd door een HTML pagina met een herhaling van het e-mail adres van de persoon die zich uitschrijft. Indien deze pagina niet verschijnt werd uw aanvraag niet in rekening genomen. In dat geval nodigen wij u uit om contact op te nemen via de pagina "Contacteer Mustela", zoals hier beneden staat aangegeven.

- Ofwel begeeft u zich naar de pagina om u te uit te schrijven voor de newsletter, eveneens in de rubriek "Contacteer Mustela", klik dan op "Ik wens me uit te schrijven voor de Newsletter." Deze aanvraag moet u bevestigen met uw wachtwoord dat hoort bij uw profiel.

- Ofwel kan u een brief sturen naar de Klantendienst van Mustela, Laboratoires Expanscience, Brusselsesteenweg 800, 1731 Zellik.

U kan u uitschrijven uit de Mustela Club door een brief te sturen naar de klantendienst van Mustela, Laboratoires Expanscience, Brusselsesteenweg 800, 1731 Zellik of u kan een mail sturen via de pagina "Contact", dit vind u terug onderaan de pagina.

Om uw wachtwoord te recupereren volstaat het om op de link "wachtwoord vergeten" te klikken op de pagina "Inschrijven/Aanmelden" in de rubriek "Mustela Club".

Meld u aan bij de Mustela Club door te klikken op 'Inschrijven/aanmelden' in de rubriek Mustela Club.

Klik daarna op de link "mijn profiel aanpassen": u heeft nu toegang tot de gegevens die u ons gaf en kan ze hier ook aanpassen.

 

Mustela beschermt het privéleven van haar gebruikers en respecteert strikt de wetgeving. 
 

De gegevens die u ons kan toevertrouwen terwijl u navigeert op de site (gegevens, afspraken over uw kinderen, enz.) zijn vertrouwelijk. Ze kunnen gebruikt worden om u commerciële berichten te sturen, maar enkel en alleen als u hierom gevraagd heeft.

Ook zullen ze niet worden doorgegeven aan derden zonder uw akkoord.
 

Indien u hierover meer wilt weten, nodigen wij u uit om ons privacybeleid te lezen, terug te vinden onder het deel Wettelijke Bepalingen, onderaan de pagina.

Het objectief van deze kleine vragenlijst is om u beter te leren kennen zodat we ons advies, de expertendossiers en de nieuwsbrieven van deze site beter kunnen aanpassen aan mama's .

De gegevens die u ons toevertrouwd zijn strikt vertrouwelijk en zullen niet aan derden gegeven worden zonder uw akkoord.

Om uw in te schrijven voor de Mustela Club, volststaat het om naar de rubriek "De Club" te gaan en te klikken op "Inschrijven".