Massage bébé et enfant

Découvrez vite les produits massage Mustela, utilisables dès la naissance, pour partager un moment de complicité, de détente et bien-être avec votre enfant et favoriser son éveil. Avec leur formule très douce et composée ingrédients d'origine naturelle, ils laissent en plus la peau nourrie et hydratée.

Massage bébé / Baby massage

Hydrate et nourrit la peau

Favorise la relation parent / enfant

Contribue au bien-être du bébé

Utilisable dès la naissance

Questions fréquentes

Hoe je baby masseren?

Voor of na het bad, kies de massageroutine die het best bij jou en je kleintje past! 
1. Bereid het materiaal voor en zorg voor een aangename atmosfeer: temperatuur en zacht licht, handdoek, Mustela Massageolie of Zachte massagebalsem. 
2. Zorg ervoor dat je handen proper en warm zijn, dat je vingernagels kort zijn en dat er geen sieraden zijn die je kind pijn kunnen doen of kunnen krabben. 
3. Neem een nootje van het gewenste product en masseer het lichaam van je baby op een droge, niet-geïrriteerde huid. Oogcontact is erg belangrijk en helpt de band tussen ouder en kind te versterken. 
Je kan de massage beginnen met de borstkas (naar beneden langs de ribbenkast en dan naar boven), overgaan naar de armen en benen (met een klein draaiend gebaar van de ledematen), en dan de rug masseren (met een rollende beweging van de schouders naar de billen). Eindig de massage met een hydraterende crème op het gezicht.

Wat zijn de voordelen van massage voor een baby?

De voordelen van huid-op-huid en massage zijn talrijk, zowel voor de baby als voor de ouder. Massage draagt bij tot de ontspanning en het welzijn van het hele gezin, het is een echt moment van tederheid en plezier met jouw kind.  Het helpt ook om bepaalde kleine aandoeningen bij baby's te verzachten: darmkrampjes, constipatie, slaapstoornissen, spierspanningen of doorkomende tandjes.  

Wat is het verschil tussen de olie en de balsem voor massage?

De Massageolie met zijn droge textuur dringt snel door in de huid van baby's. Het hydrateert en laat een beschermende film achter. De 99% natuurlijke ingrediënten maken het tot een onmisbaar product voor de normale huid. 
De ultra-smeltende en transformerende textuur van de Zachte Massagebalsem voedt en hydrateert de huid intensief en duurzaam. De balsem bevat 100% natuurlijke ingrediënten en is biologisch gecertificeerd.

Welke olie om het gezichtje van de baby te masseren?

Het is aanbevolen de Mustela massageproducten enkel op het lichaam van de baby te gebruiken. Als u het gezicht van uw kind wilt masseren, kunt u een hydraterende gezichtscrème gebruiken 

Mag je een baby met eczeem of een gevoelige huid masseren?

De massageproducten van Mustela bevatten parfum. Het wordt daarom afgeraden deze producten aan te brengen bij baby's met atopische (eczeem) of gevoelige huid. 

Welke hoeveelheid product gebruiken om baby te masseren?

Voor onze Massageolie raden wij aan een paar spraytjes in de palm van de hand te doen. Voor de Zachte Massagebalsem is een dotje product voldoende om je kind te masseren.