Het ontwaken

De magische feestelijke periode van het jaar is er weer... En wat is er beter dan uw eerste Kerstmis met de baby? Met betrekking tot de voorbereidingen in de aanloop naar de grote dag, ontdek ons advies om uw baby te laten kennismaken met de magie van Kerstmis en het creëren van de eerste herinneringen van deze waardevolle momenten.

0

Met de vakantie in het vooruitzicht kan het inpakken al snel een hele verhuizing worden met zo’n kleintje erbij! Ontdek onze tips om al het noodzakelijke mee te nemen zonder onnodig veel bagage bij te hebben.

0

Na negen maanden te hebben doorgebracht in de buik van hun mama, zijn alle baby's op hun gemak in het water! Tot de leeftijd van ongeveer 1 jaar, bezitten ze nog de zwemreflex: onder water sluiten ze spontaan hun mond, blokkeren ze hun ademhaling en bewegen ze armen en benen. En als u nu eens gebruik zou maken van deze natuurlijke aanleg om samen met uw allerkleinste te gaan babyzwemmen?

0

Kruipen, rollen, glijden, springen, lopen… en ondertussen de motoriek en sociale vaardigheden ontwikkelen én zich ook amuseren: dat is het doel van een bewegingsschool. Een moment van spel en plezier om te delen met je kleine spruit!

0

Kinderen en muziek, één groot liefdesverhaal. Zelfs al van voor de geboorte zijn kinderen gevoelig aan geluid. Vanaf jonge leeftijd en tijdens hun ontwikkeling is muziek een vector van plezier en sensoriële ontwikkeling. Ontdek samen met ons hoe een melodieuze wereld uw kleintje doet openbloeien!

0

Het medisch dossier, elke ouder kent het : dat kleine boekje dat u krijgt van de materniteit,  de gemeente of Kind & Gezin na de geboorte van uw kind. Gratis en verplicht tot 16 jaar, dient het om het medisch parcours bij te houden. Maar bent u zeker dat u alles weet over zijn rol en inhoud?

0

Proper worden is een belangrijke fase voor de allerkleinsten: stap voor stap de luiers verlaten en de natuurlijke behoefte leren beheersen is een deel van groot worden. In de meeste gevallen gebeurt deze evolutie zeer natuurlijk: 8 op de 10 kinderen blijven spontaan proper. Ontdek onze tips om uw kind beter bij te staan tijdens deze ontwikkeling!

0

Als de deugden van osteopathie bekend zijn voor volwassenen, denken we soms dat het minder invloed heeft op baby’s. En nochtans, zijn de effecten vaak verbazend bij de allerkleinsten, en kan zeer uitgebreid zijn: moeilijke bevalling, slaapstoornissen, spijsverteringsstoornissen, ontroostbaar huilen, moeite met het zuigen of terugkerende bronchitis zijn allemaal redenenen voor een overleg met uw baby bij de osteopaat. Klaar om het te proberen?

4

Het is alweer een halfjaar geleden sinds de geboorte van je oogappel… Na 6 maanden heeft een fragiele pasgeborene zich getransformeerd in een blije baby die spraakzaam en nieuwsgierig is naar de wereld rondom hem. Geniet met volle teugen van deze fijne en ontroerende periode waar elk moment goed is om te lachen, communiceren, ontdekken en experimenteren!

0

Het is ongeveer een jaar geleden dat je zwanger werd… De leeftijd van 3 maanden betekent een belangrijke stap voor je allerkleinste : hij is geen pasgeborene meer maar een baby die zich open begint te stellen voor de wereld rondom hem. Ontdek samen met ons zijn verbazingwekkende vooruitgang, zonder je zorgen te maken als je dit alles nog niet volledig herkent: ook al zijn er enkele referentiepunten, elk kind ontwikkelt zich volgens zijn eigen tempo!

0

Uw partner bracht u zonet het goede nieuws: ze is zwanger en binnen enkele maanden wordt u papa! Dit nieuws is een grote bron van vreugde, maar soms ook van angst.

0

De grote dag nadert snel: slechts enkele weken meer en u zult vader zijn! Hoewel u niet fysiek bevalt, zal u ook een kind ter wereld brengen.

0

Na negen maanden wachten, is uw baby eindelijk ter wereld gekomen: u bent papa! De geboorte van uw kind is een enorme bron van vreugde en ontroert u tot in het diepste van uw ziel.

0

Gedurende het eerste levensjaar stelt uw baby zich aan een hoog tempo open ten opzichte van de wereld. Nog voor hij kan praten, communiceert hij met u op duizend-en-een manieren!

0

Op voorwaarde dat ze aangepast zijn aan het ontwikkelingsstadium van uw kind zijn speeltjes een uitstekende ondersteuning voor wanneer hij wakker is. Kies ze met zorg!

0

Tijdens het eerste levensjaar ontwikkelt uw baby zich razendsnel: liggen, zitten, op handen en voeten kruipen en tenslotte rechtop staan! Het zal nu niet lang meer duren voor hij zijn eerste stapjes zet!

4.8

Het verwerven van taal gebeurt op een ritme dat sterk verschilt van baby tot baby. Respecteer de evolutie van uw kind en stimuleer hem zodat hij zich harmonieus kan ontwikkelen.

0