Verzorging van de babyhuid

Hebt u kleine, gele vlekjes ontdekt op het mooie hoofdje van uw baby ? Dit zijn melkkorstjes. We vertellen je er alles over om er komaf mee te maken.

2.833335

De zon zendt stralingen uit die doordringen in de huid. Deze stralen zijn onmisbaar voor onze goede gezondheid maar kunnen ook schadelijke gevolgen hebben voor het organisme. 

0

Tot 3 jaar is het beschermingssysteem van de huid van kinderen immatuur waardoor ze heel kwetsbaar zijn ten overstaan van de zon: het is dus sterk af te raden, ze direct aan de zon bloot te stellen.

0

De zon is vitaal en wij genieten er allemaal graag van, want de zon heeft een behoorlijke impact op ons humeur. Bovendien helpen de zonnestralen om vitamine D aan te maken en vitamine D is onmisbaar voor onze goede gezondheid.

4

De huid van uw baby omsluit een uniek kapitaal aan huidcellen, maar is ook kwetsbaar en immatuur: ze fungeert nog niet helemaal als beschermende barrière.

5

Tot de leeftijd van 2 jaar is de huid van uw kind kwestbaar en immatuur: ze kan zich moeilijk verdedigen tegen agressieve factoren (koude, wind, zon, droge lucht e.a).

0

Uw baby moet tot 7 of 8 keer per dag verschoond worden. De bijzonder tere billetjes raken gemakkelijk geïrriteerd door de vochtigheid en het contact met urine en ontlasting.

0

Het bad is zeer belangrijk voor uw baby: het draagt bij tot de dagelijkse lichaamshygiëne maar ook tot de ontwikkeling van zijn zintuigen. Het is ook een uniek moment om op een innige en speelse manier samen bezig te zijn.

2.666665

Meerdere keren per dag heeft uw baby een kleine toiletbeurt nodig, naast zijn dagelijks bad, bijvoorbeeld 's morgens bij het wakker worden, 's avonds om zich klaar te maken voor het slapengaan en na het eten.

2

Een massagebeurt is een grote bron van welzijn en ontspanning en bezit een heleboel deugden voor uw baby.

0