Ik wil mijn planeet beter beschermen

 

Mustela zet zich in

Omdat het verzorgen van de allerkleinsten ook het beschermen van hun leefomgeving impliceert, doet Mustela® er alles aan om de impact van haar producten op de Mens en het Milieu te minimaliseren.

×

Onze verantwoorde bevoorradingsketens hebben als objectief om de traceerbaarheid van onze actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong optimaal te beheren. Dit binnen het kader van een verantwoord samenwerkingsbeleid met alle spelers in de keten (landbouwers, lokale overheden, landbouwkundigen...), vanaf het kweken of plukken tot de verwerking en integratie in onze producten. Onze aanpak wordt gecontroleerd door de UEBT(2) (Unie voor Ethische Biologische Handel), die de ethische bevoorrading van onze actieve plantaardige ingrediënten periodiek evalueert.

 

(1) Politiek van MVO toegepast op alle actieve cosmetische bestanddelen (meer info op www.mustela.be/onze-engagementen)
(2) Expanscience lid van UEBT.

×

• 100% van onze flacons en doosjes van Mustela® zijn recycleerbaar (3)
• van onze wasformules zijn biologisch afbreekbaar (volgens de methode OECD 302B)
• Lichtere verpakkingen die alleen de juiste hoeveelheid materiaal bevatten: een vermindering van 120 ton aan plastic (verpakkingen) en 65 ton aan karton voor de gamma's van Mustela® sinds 2010
• 100% van de kartonnen doosjes zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen
• 100% an de kartonnen doosjes zijn bedrukt met inkt op basis van plantaardige olie

 

(3) Volgens de sorteercriteria van de Franse markt

×

• Een productievestiging gevestigd in Frankrijk, Épernon (Eure-et-Loir) met het ISO 14001 certificaat
• die voortdurend streeft naar een lager energieverbruik (-22,7% voor elektriciteit, -29,9% voor gas en -33,2% voor water) (4)
• die sinds 2018 alleen nog 100% groene elektriciteit koopt die afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen (windenergie, waterkracht….

 

(4) Resultaat 2017 voor 100 geproduceerde units in vergelijking met 2010

Natuurlijke formules

Mustela geeft prioriteit aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Onze veilige en verantwoorde producten zijn zacht voor de huid en onze wasformules zijn zo samengesteld dat ze biologisch afbreekbaar en goed zijn voor onze planeet.

Eco-ontworpen verpakking

De producten van Mustela’s zijn ontworpen met respect voor het milieu. 100% van de flacons en doosjes van Mustela® zijn recycleerbaar, alle kartonnen doosjes zijn afkomsting uit duurzaam beheerde bossen en onze Mustela® doosjes zijn bedrukt met inkt op basis van plantaardige olie.

Plantaardige verantwoorde bevoorradingsketens

Mustela maakt gebruik van duurzame actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong van over heel de wereld. We zijn trots om samen te werken met leveranciers die het milieu, de biodiversiteit en lokale gemeenschappen respecteren en dit voor ons belangrijkste actieve bestanddeel: de Avocado perseose.

B Corp gecertificeerd

Mustela® is trots om deel uit te maken van de B Corp gemeenschap sinds mei 2018 en dit al eerste Frans dermo-cosmetisch merk dat het B Corp-cerficaat draagt. B Corp is een innoverend en veeleisend internationaal label, dat wordt toegekend aan merken die een drievoudige economische, sociale en milieuprestatie vertonen en die hun activiteit uitoefenen met een positieve impact op de maatschappij en het milieu.

Mustela maakt gebruik van duurzame en verantwoorde ingrediënten

 

Verzenden