Meteen naar de content

Wat is een zeer gevoelige huid?

5 min Updated op mei 31, 2024

Qu'est ce qu'une peau très sensible?
De huid van je baby is zijn bescherming tegen de buitenwereld. Omdat de huid een dubbele rol speelt - beschermend en zintuiglijk -, vereist het een aangepaste verzorging en je aandacht vanaf de eerste dagen van je baby's leven. Om het dagelijks te kunnen verzorgen, is het noodzakelijk om het huidtype van je baby te kennen en zijn specifieke behoeften te begrijpen om de aangepaste producten te kunnen gebruiken.

De zeer gevoelige huid van je baby herkennen

De zeer gevoelige babyhuid is net als elk ander huidtype bij baby’s veel kwetsbaarder en brozer dan de huid van een volwassene. Ze heeft de neiging gemakkelijk rood te worden door dagelijkse agressies (wind, kalkhoudend water, wrijving van kledij…), wat tevens tot uiting komt in een onaangenaam gevoel (trekkerig gevoel, jeuk, warme huid …).

 

De zeer gevoelige huid van je baby herkennen

Vergelijking tussen de huid van een baby en die van een volwassene

De huid van uw baby oogt net als bij andere baby’s zo mooi en perfect, maar is in feite heel kwetsbaar.

Bij de geboorte is de huidbarrière van de babyhuid nog immatuur. De babyhuid is heel kwetsbaar en broos bij blootstelling aan dagelijkse agressies en begint zich pas beter te ontwikkelen rond de leeftijd van 2 jaar.

Tussen 0 en 2 jaar is de huid nog niet in staat om voldoende gehydrateerd te blijven, wat essentieel is voor de goede werking van de huidcellen.

De babyhuid is verrassend rijk: met haar unieke schat aan huidcellen kan ze zich een leven lang regenereren. Dat celkapitaal, dat bij de geboorte reeds maximaal is, is tussen 0 en 2 jaar extreem kwetsbaar en broos.

De bijzondere kenmerken van de huid van baby’s in vergelijking met die van volwassenen zijn wetenschappelijk aangetoond dankzij het onderzoeksprogramma van Mustela waar al meer dan 10 jaar onderzoek wordt gedaan naar de huid van kinderen vanaf de geboorte. Dat onderzoek is uniek in de wereld.

 

De babyhuid: een zeer gevoelige huid onderscheiden van een normale huid

Al vanaf de geboorte kan de huid bij sommige baby’s gevoeliger zijn en overdreven reageren op agressies die een normale huid gewoonlijk goed verdraagt: omgevingsfactoren (temperatuurverschillen, zweet, wind), chemische agressies (kleurstoffen, wasmiddelen, kalkhoudend water …) en zelfs de wrijving van luiers en kledij.

Die overgevoeligheid uit zich in de vorm van een huid die gemakkelijk rood wordt en vaak ook in de vorm van ongemakken (trekkende huid, jeuk, warm gevoel …).

 

Beantwoorden aan de behoeften van de zeer gevoelige huid van uw baby

Om goed te beantwoorden aan de specifieke behoeften van de zeer gevoelige huid van uw baby, hebben de onderzoekers van Mustela verzorgingsproducten zonder parfum ontwikkeld, die garant staan voor maximale tolerantie en die specifieke actieve bestanddelen bevatten: Avocado Perseose en Schizandra.

  • Avocado Perseose

Avocado Perseose de perfecte bondgenoot van de babyhuid, werkt als een schild dat tegelijkertijd de ontwikkeling van de huidbarrière ondersteunt, de opperhuid hydrateert en vooral het kostbare celkapitaal beschermt tegen dagelijkse agressies.

Een gepatenteerd natuurlijk actief bestanddeel dat ontstaan is dankzij de expertise van Mustela. De werking vormt een perfecte aanvulling op die van de babyhuid, met een combinatie van maximale tolerantie en klinisch bewezen doeltreffendheid.

  • Schizandra

Schizandra helpt dan weer de tekenen van reactiviteit van de zeer gevoelige huid, die langdurig moet worden verzacht, te beperken en te voorkomen.

Een natuurlijk actief bestanddeel dat roodheid evenals een jeukend en trekkend gevoel verzacht en voorkomt.

Ontdek het gamma Mustela baby-kind voor de zeer gevoelige huid

Ontdek het gamma Mustela baby-kind voor de zeer gevoelige huid, een compleet gamma voor het toilet, het bad en de dagelijkse verzorging van de babyhuid.

Het gamma van Mustela voor de zeer gevoelige huid is ontwikkeld om de kwetsbare en tere huid van zuigelingen, baby’s en kinderen dagelijks te hydrateren, beschermen en verzachten. Hypoallergene verzorgingsproducten zonder parfum en met een natuurlijke, milde en subtiele geur en een ultralichte textuur die het effect hebben van een beschermende tweede huid.

Meer artikels
application crème sur les joues de bebe ayant de l'eczema
De symptomen van atopie
Jeuk, droogheid, roodheid, moeilijk in slaap vallen: wat als je baby atopisch eczeem heeft? Hier zijn de tekenen en symptomen die je kunnen helpen om... Lees meer
Papa surpris qui change la couche de son bébé qui est allongé sur le lit
Luieruitslag, opgepast voor je babybilletjes!
SOS bij het verschonen van de luier van je kleintje: je baby heeft zere billetjes. Is het luieruitslag? Hoe herken je het? En vooral, hoe... Lees meer
Bébé qui tient dans ses mains la crème change Mustela
Je baby verschonen wordt (bijna) een kinderspel
Onze stap-voor-stap gids voor het reinigen van de babybilletjes in alle serenitiet... en in elke situatie! Lees meer
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}