Gebruiksadviezen

Atopisch eczeem: de baby verzorgen en liefdevolle verzorgingsrituelen kiezen

Ontdek hier enkele eenvoudige tips zodat de emolliërende verzorgingsproducten uw baby een zacht verzorgingsmoment bieden.

 
Enkele eenvoudige gebaren voor de aanraking van de verzwakte babyhuid
 
We beginnen met een beetje voorbereiding!
- Denk eraan om voor elk ritueel uw handen te wassen.
- Denk eraan om geregeld uw nagels te knippen zodat u uw kind niet ongelukkig kunt krabben. Knip meteen ook zijn eigen nageltjes. U voorkomt daarmee niet dat hij zich tijdens opstoten krabt, maar het zal minder hard zijn voor zijn huid.
- Denk eraan om uw juwelen uit te doen. We denken er niet altijd aan, maar met een mooie ring of armband kunt u per ongeluk ook krabben!
- Denk eraan om voor een aangenamer gevoel de crème eerst wat op te warmen in uw handen voordat u hem aanbrengt.
 
U bent er bijna klaar voor! U kunt één- of tweemaal per dag een emolliërende crème of emolliërende balsem aanbrengen: 's avonds na het toilet of voor het slapengaan en 's ochtends na het badje of voor het aankleden … Herhaal het aanbrengen gerust zo vaak als nodig is, zowel tijdens periodes zonder symptomen als tijdens opstoten: de verzorgingsproducten beschermen, herstellen en verzachten doeltreffend de huid van uw kind (zie: De heilzame eigenschappen van emollientia). Vermijd tijdens opstoten wel de zones met vochtige letsels. De zalfjes die uw arts heeft voorgeschreven, zijn daarvoor beter geschikt. 
 
Om ze goed te laten indringen, kunt u lange masserende bewegingen maken, steeds omhoog in de richting van het hart. Begin bijvoorbeeld aan de enkels en ga tot boven aan het dijbeen. Hetzelfde geldt voor de armen: wrijf van de polsen naar de schouders. En geen enkel plekje wordt benadeeld: breng zowel aan de voorkant als de achterkant van het lichaam overal een even dikke laag aan, maar overdrijf niet. Het atopisch eczeem zal zich dan moeilijker kunnen nestelen in de knieholtes! Zelfs de voetjes van uw baby verdienen een goede hydratatie. Het gezicht krijgt dan weer een eigen ritueel: begin in het midden van het voorhoofd en ga daarna via de slapen en vervolgens onder de ogen door naar het neusje. Tot slot van de neusvleugels naar de wangen om te eindigen op de kin.
 
Als u dan nog eens van de gelegenheid gebruikmaakt voor wat knuffels en kusjes, worden die momenten reuzeleuke rituelen in het leven van uw baby. Eindeloos voor herhaling vatbaar!
 

 


Reageer op dit artikel

Verzenden