Op vakantie

Atopische dermatitis en vakantie: de juiste gewoontes en reflexen

Vakantie is synoniem met onbezonnen vrijheid, maar toch moet u in geval van atopisch eczeem rekening blijven houden met enkele adviezen en factoren!
 
Het is eerst en vooral een kwestie van aardrijkskunde. Kunt u met uw kind overal naartoe? Natuurlijk! U moet echter goed opletten naargelang het klimaat en seizoen(1). Als u vertrekt naar een streek waar het heel warm is: zweten bevordert de jeuk. Ook koude is niet optimaal: droge lucht kan de huid uitdrogen. 
Toch zou er met de juiste gewoonten en het dagelijkse gebruik van emolliërende verzorgingsproducten niets mogen misgaan (zie: De heilzame eigenschappen van emollientia). Van het strand tot de bergen, elke vakantiebestemming heeft voordelen(2).
 
Aangepaste verzorging op vakantie om de huid met neiging tot atopie in de watten te leggen
 
U zorgt zelf voor uw eigen gemoedsrust door de juiste dingen in uw koffer te steken ... Waar u ook gaat, denk aan:
- de speciale emolliërende verzorgingsproducten en badproducten voor baby's en kinderen. Als u weet dat u die ook probleemloos ter plaatse kunt aankopen, dan hoeft u er niet te veel van in te pakken: neem gewoon genoeg mee voor de eerste dagen. Bij twijfel neemt u voor alle zekerheid best voldoende mee voor de hele vakantie.
- de specifieke behandeling die de arts heeft voorgeschreven voor tijdens opstoten. Steek ook best uw voorschrift in het toilettasje of bij uw belangrijke documenten zodat u altijd op alles voorbereid bent. 
- als u naar de zon vliegt: zonnemelk met zeer hoge bescherming en zonder parfum, geschikt voor de huid met neiging tot atopie en met een hoge beschermingsfactor.
- katoenen kleding en ondergoed, zowel in de zomer als in de winter ... (lees: Welke kleding is het meest geschikt voor de huid met neiging tot atopie?).
 
Onmisbare adviezen om atopisch eczeem op vakantie te voorkomen
 
Gaat uw kind logeren bij zijn grootouders of neefjes? Misschien is een lijstje met adviezen en tips handig om atopisch eczeem te vermijden of te verzorgen zodat het voor iedereen een leuke vakantie wordt: "Breng het emolliërende verzorgingsproduct elke dag aan, vermijd huisdieren in de slaapkamer, stofzuig regelmatig …". Aan de slag!
 
(1) Lees: De invloed van het klimaat en de seizoenen op het ontstaan van opstoten
(2) Zie: Zwemmen, sporten, spelen: wat mag mijn kind met atopisch eczeem allemaal doen?

 

Reageer op dit artikel

Verzenden