Bewezen veiligheid en effectiviteit

Omdat niets kostbaarder is dan uw baby, zijn de veiligheid en de effectiviteit van meet af aan de absolute prioriteiten van Mustela. Gesterkt door de expertise van Laboratoires Expanscience, leidt Mustela permanent nieuw onderzoek op de huid van baby's en onderwerpt haar producten aan bijzonder strenge tests vóór ze u aan te bieden. Zodoende heeft u, door Mustela te kiezen, de zekerheid van te profiteren van een doeltreffend en veilig product, van het eerste tot het laatste gebruik.
 

Formules die perfect zijn afgestemd op de huid

Om in alle zachtheid zorg te dragen voor de tere huid van baby's, zwangere vrouwen en jonge moeders, kiest Mustela substanties die in haar producten opgenomen worden met de grootste wetenschappelijke verantwoordelijkheid:

  • Elke formule is uitgewerkt met het in rekening brengen van de specifieke kenmerken van de huid van baby's, of die nu gezond is of problemen vertoont, en van zwangere vrouwen of jonge moeders.
  • Alle Mustela producten zijn hypoallergeen: ze sluiten elke irriterende stof uit en zijn zo geformuleerd dat ze risico's op allergische reacties minimaal maken. Tests uitgevoerd onder medisch toezicht door onafhankelijke, gespecialiseerde laboratoria bevestigen hun hoge tolerantie.
  • Vele in vraag gestelde stoffen zijn uitgesloten van Mustela producten, zoals de parabenen, de fenoxyethanol, de ftalaten of de chloorfenesine.
  • Mustela geeft de voorkeur aan natuurlijke ingrediënten of ingrediënten van natuurlijke oorsprong: vandaag bevatten de Mustela Bébé verzorgingsproducten gemiddeld 92% aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong.
  • De Avocado perseose®, natuurlijke, actieve stof die aanwezig is in de meeste van de producten van het gamma Mustella Bébé, werd geselecteerd voor haar perfecte affiniteit met de meeste tere huidtypes: als biomimetische stof combineert ze een maximale tolerantie en een gerichte doeltreffendheid.

 

Een optimale bewaring

2_securite_efficaciteMustela besteedt speciale aandacht aan de bewaring van haar producten, wat een waarborg is voor de veiligheid van haar gebruikers:

  • De in vraag gestelde bewaarmiddelen, zoals de parabenen of de fenoxyethanol worden uitgesloten van de Mustela formules.
  • Mustela gebruikt alleen bewaarmiddelen die goedgekeurd zijn door de gezondheidsinstanties en die bewijs geleverd hebben van hun doeltreffendheid en hun onschadelijkheid voor de meest tere huidtypes.
  • Het ontwerp van de Mustela formules (keuze van de pH en ingrediënten) en de uitvoering van de microbiologische controletests op elk van die formules spelen een belangrijke rol voor de goede bewaring van de producten.
  • Sommige Mustela verzorgingsproducten, zoals die voor intolerante en reactieve huid (lijn STELAPROTECT), bevatten geen conserveringsmiddelen maar zijn verpakt in een « airless » verpakking die ze behoeden voor elk contact met de lucht en het milieu en voorkomen daardoor de risico's op contaminatie. Dankzij de doeltreffendheid van hun conserveringssysteem, bewaren de Mustela minstens 30 maanden vanaf de datum van fabricage. De vervaldatum wordt op elke verpakking aangegeven door dit logo:  Logo

 

Slechte bewaring: opgepast gevaar!
Baby-producten worden typisch gebruikt in badkamers, een warme en vochtige omgeving die de vermenigvuldiging van bacteriën en schimmels bevordert. Als ze de verzorgingsproducten besmetten, kunnen deze kiemen infecties veroorzaken, vooral als het een baby betreft. Voor uw veiligheid, is een goede bewaring van de Mustela verzorgingsproducten een topprioriteit.

 

Veeleisende veiligheidsvoorzieningen
Omdat niets te veilig is voor de gevoelige huid van baby's en aanstaande en jonge moeders, heeft Mustela een reeks van bijzonder strikte en specifieke regels aangenomen voor de ontwikkeling van haar producten, die de wettelijke eisen overschrijden:

Onschadelijkheidsproeven
Alvorens te worden gekozen, ondergaat elke Mustela formule talrijke tests om haar perfecte veiligheid te stellen: testen van de huid- en oogtolerantie, hypoallergeniciteit en/of fototoxiciteit.

Om de veiligheid en werkzaamheid van de producten nog betrouwbaarder en grondiger te evalueren, zijn onze onderzoekers de eerste ter wereld om de opnieuw samengestelde opperhuid van baby's te gebruiken voor sommige van deze tests.

Evaluatie van de teratogeniciteit
De Mustela 9 Maanden producten ondergaan specifieke evaluaties uitgevoerd door een onafhankelijke deskundige toxicoloog, om te bewijzen dat ze geen risico ten opzichte van de foetus of de baby tijdens de borstvoeding opleveren.

3_securite_efficacite

Effectiviteitstests

De effectiviteit van de Mustela verzorgingsproducten wordt geëvalueerd door vele gebruikstests en/of klinische studies uitgevoerd onder dermatologisch, pediatrisch en/of gynaecologisch toezicht.
 

Controles tijdens en na de fabricage
De Mustela producten worden gecontroleerd in verschillende stadia van de productie, om specifiek te controleren dat ze niet verontreinigd zijn door bacteriën en dat hun formule stabiel is.

4_securite_efficacite

Cosmeto-bewaking
Na hun verkoop worden de Mustela producten nog steeds bewaakt door een systeem van cosmeto-bewaking: als een bijwerking wordt gemeld, wordt ze onmiddellijk geanalyseerd om het probleem te identificeren en een antwoord te vinden.
 

 

 

 

Verzenden