De Mustela ingrediënten

Wij hebben bewust, heel wat ingrediënten gebannen in onze producten om u de garantie te geven, dat we de meest zekere ingrediënten gebruiken voor de huid van uw baby, en voor uw huid, maar ook de meest zekere ingrediënten met respect voor de natuur. Op deze manier, worden al onze producten geformuleerd.

- Zonder ethanol

- Zonder essentiële oliën

- Zonder parabenen

- Zonder Ammonium Laurylsulfaat, Sodium Lauryl sulfaat

- Zonder MI / MIT (Methylisothiazolinone)

- Zonder MCI / MCIT (Methylchloroisothiazolinone)

- Zonder P-Fenyleendiamine en analoge verbindingen

- Zonder fenoxyethanol

- Zonder ftalaat

- Zonder plantaardige extracten afkomstig van genetisch gemanipuleerde planten (GMO)

- Zonder BHA

- Zonder Benzofenon

- Zonder Ethylhexylmethoxycinnamaat

- Zonder aluminium chloorhydrate

- Zonder ingrediënten van dierlijke oorsprong, met uitzondering van bijen (honing, bijenwas, enz…), gepurifeerde lanolinen en melkachtige producten

- Zonder terpeen (kamfer, menthol, eucalyptol)

- Zonder triclosan

- Enz.

 

Sedert altijd al geeft Mustela de voorrang aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong en betrekt de meeste van de actieve stoffen en ingrediënten die de verzorgingsproducten samenstellen uit de plantaardige wereld. Zodoende bevatten de producten Mustela Bébé vandaag de dag gemiddeld 92% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Ontdek de oorsprong en de weldaden van de planten die aan de basis liggen van de belangrijkste actieve stoffen van Mustela.

 

Avocado Zonnebloem Lupine Shea Aloë vera

 

Avocado

Oorsprong

Van de familie van de Lauraceae, is de avocado (Persea Gratissima) een middelgrote boom (10 m) met ovale donkergroene bladeren. Ze brengt een vrucht voort in de vorm van een peer, de avocado. Deze kan verschillende maanden op de tak blijven zonder te rijpen: het is enkel wanneer ze geplukt wordt, dat haar vlees zachter wordt. Onder haar dikke groene huid, onthult ze een grote kern omgeven door een vloeiende, vette en geurige pulp die zich leent tot vele culinaire bereidingen, zowel gezouten als zoet.

Gedurende meer dan 10.000 jaar geconsumeerd in Centraal-Amerika, haar regio van herkomst, werd de advocado door de Maya's en de Azteken beschouwd als een heilige vrucht en een symbool van het leven. Veel gebruikt in de Meso-Amerikaanse dieet, werd ze ook gewaardeerd om haar cosmetische en medicinale weldaden: ze werd gebruikt om de huid te hydrateren en te beschermen, haar te voeden, maar ook om de spijsvertering te verbeteren of om de koorts te bestrijden.

In de XVIe eeuw, werd de avocado ingevoerd in Europa door de Spaanse conquistadors onder de naam « peer van Amerika ». De Fransen deden er evenwel nog eens 400 jaar over voordat ze haar in hun gastronomie opnamen: het is pas tijdens de jaren 1960, dat ze verscheen op onze tafel, en ze was pas echt algemeen verspreid vanaf 1980. Tegelijkertijd bleven wetenschappers nieuwe deugden van de avocado voor de huid ontdekken, en ze is nu een bevoorrecht ingrediënt in de cosmetica.
 

Weldaden

Bekend voor haar rijkdom aan vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren, is de advocado een bondgenoot van de gevoelige huid. Onze onderzoekers hebben er verschillende actieve stoffen met buitengewone weldaden uit geëxtraheerd:

 

  • De avocado perseose®: als actieve stof die de formules Mustela Bébé verenigt, ondersteunt de avocado perseose de ontwikkeling van de functie van de huidbarrière en behoudt ze de cellulaire rijkdom van de huid door te werken als een beschermend schild. De avocado perseose behoort tot de nieuwe generatie van biomimetische actieve stoffen: ze werken in perfecte affiniteit met de huid, ze combineert gerichte doeltreffendheid en maximale tolerantie.
     

  • De suikers van avocado dragen ertoe bij om de intolerante en reactieve huidtypes te kalmeren door op drie niveaus te werken: ze herstructureren de huid om haar haar functie van beschermende barrière terug te bezorgen tegen de externe aanvallen (UV-stralen, wind, koude, vervuiling, enz.), ze versterken de huidtolerantie en ze helpen om het risico op infectie te voorkomen. De teerste huidtypes worden zodoende voor lange tijd gekalmeerd.
     

  • De avocadopeptiden:  gepatenteerd actief bestanddeel tegen trekkerig gevoel van de huid, geeft elasticiteit en zorgt voor een soepele en comfortabele huid. Zijn actie is weldadig voor de huid van de toekomstige en jonge moeders, die snelle zwangerschapstrekkingen kunnen ondergaan.
     

  • De avocado-olie versoepelt de huid, beschermt tegen hydratatie en bestrijdt de vrije radicalen. Mustela heeft haar geselecteerd voor haar zonbeschermingsproducten, de Verzorgingsolie tegen Striemen Mustela Maternité en de Massageolie Mustela Bébé.

 

De Avocado perseose®, de suikers van avocado en de peptiden van avocado zijn gepatenteerde actieve stoffen van de Laboratoires Expanscience.

Ontdek alle weldaden van de avocado in de Mustela verzorgingsproducten:

 

Verzorgingsproduct dat Schizandra bevat

Verzorgingsproduct dat peptides van avocado bevat

Verzorgingsproducten die avocado-olie bevatten

Verzorgingsproducten die Avocado perséose® bevatten

Zeer Gevoelige Huid
 

Gel Lichaamsversteviging

Crème Preventie Zwangerschapsstriemen

Gel Lichte Benen

Serum Correctie Zwangerschapsstriemen

Balsem Hydraterend & Verzachtend

Serum Busteversteviging

 

Massageolie

 

Badolie - Droge huid

 

Badolie - Stelatopia

Olie Preventie Zwangerschapsstriemen

 

Crème voor de Luierwissel 1>2>3

 

 

Normale huid gamma (zonder Massageolie)

 

Droge huid gamma

 

Zeer Gevoelige Huid

 

Huid met neiging tot atopie gamma (zonder Badolie)

 

Zonproducten gamma

 

Crème voor de Luierwissel 1>2>3

 

Dermo-verzachtende doekjes

 


Top

De zonnebloem

Oorsprong

De zonnebloem (Helianthus annuus L.) is een eenjarige plant van de familie Asteraceae. Haar naam betekent « die draait met de zon », verwijzend naar haar verrassende gewoonte om op haar stengel te draaien om het verloop van de zon te volgen. 

Afkomstig van Noord-Amerika, werd de zonnebloem meer dan 4000 jaar geleden inheems gemaakt door de Amerikaanse Indianen. De indianen wisten al olie uit de zaden te extraheren, die ze gebruikten in de keuken, maar ook voor de verzorging van huid en haar. Gemeld door de Spaanse veroveraars in de vijftiende eeuw, schoot de zonnebloem al snel wortel in heel West-Europa, waar ze nu de bron is van één van de drie grote voedingsoliën (naast olijf- en koolzaadolie).

Met haar goudgele kleur heeft de zonnebloemolie een licht nootachtig parfum en een zoete en aangename smaak. Op grote schaal gebruikt in de keuken, heeft ze ook vele cosmetische eigenschappen vanwege haar hoge vitamine E-gehalte en haar rijkdom aan essentiële vetzuren met antioxidant-eigenschappen, en haar voedende, verstevigende en regenererende kenmerken.

 

Weldaden

Het zonnebloem oleo-distillaat wordt verkregen door middel van moleculaire distillatie van zonnebloemolie voor voedselkwaliteit (proces gepatenteerd door de Laboratoires Expanscience). Dit extract is rijk aan onverzeepbare bestanddelen, de edelste elementen van de oliën. Bepaald door de onderzoeksteams van de Laboratoires Expanscience, zijn de voordelen van het zonnebloem oleo-distillaat opmerkelijk. Door het stimuleren van lipide biosynthese van de opperhuid, voedt het de huid en herstelt haar barrièrefunctie tegen externe agressies. Dankzij zijn emolliërende en anti-inflammatoire eigenschappen, verzacht het snel de gevoelens van irritatie en herstructureert het de droogste huidtypes. Het vormt dus een bevoorrecht ingrediënt voor de verzorgingsproducten die bedoeld zijn voor de naar atopie neigende huidtypes.

 

Het oleo-distillaat van zonnebloem is een gepatenteerde actieve stof van de Laboratoires Expanscience.

 

Ontdek alle weldaden van de zonnebloem in de Mustela verzorgingsproducten:

STELATOPIA ® Emolliërende crème
STELATOPIA® Emolliërende balsem
STELATOPIA - Wascrème
STELATOPIA® Badolie

Crème voor de Luierwissel 1>2>3

 


Top

Lupine

Oorsprong

De lupine in een eenjarige, heel decoratieve plant van de familie van de Asteraceae. Vanaf de late lente tot midden in de zomer, verheffen haar prachtige witte of blauwachtige bloemen zich boven haar gebladerte. Ze worden gevolgd door lange peulen die afgeplatte zaden bevatten, die heel rijk zijn aan eiwitten en vetten.

Op natuurlijke wijze aanwezig in het oostelijk bekken van de Middellandse Zee, wordt lupine nu geteeld in heel Europa, Afrika, de Verenigde Staten en vooral in Australië, 's werelds grootste producent. Ze wordt al meer dan 4000 jaar gebruikt als voer voor de dieren, maar ook als « groene mest » wegens haar vermogen om de gronden te verbeteren waarop ze groeit. Sedert de XIXe eeuw wordt ze ook als sierplant gebruikt en voor de menselijke voeding: haar zaden worden gegeten onder de vorm van meel of in hun geheel, bereid in pekel. Haar medicinale en cosmetische eigenschappen werden slechts recent ontdekt, maar ze zijn vandaag bevestigd door vele wetenschappelijke studies.

 

Weldaden

Mustela gebruikt zoete witte lupine (Lupinus albus) geteeld in het westen van Frankrijk. De zaden worden geoogst tijdens het begin van de herfst, wanneer ze rijp zijn en bol staan van de lipiden. Men wint dan hun omhulsels (of kaf) terug om er de Lupéol uit te extraheren, die heel rijk is in dit onderdeel van het zaad.

Mustela heeft de Lupéol verzameld voor de lijn Mustela Maternité: deze actieve stof bezit inderdaad bijzonder interessante eigenschappen voor de huidverzorgingsproducten voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Hij ontstrest de huidvezels en stimuleert de bio-synthesis van een collageen van hoge kwaliteit, verbeterende de elasticiteit en de soepelheid van de huid om het verschijnen van striemen te voorkomen. Tenslotte, en dankzij zijn herstructurerende eigenschappen, draagt het bij om de stevigheid van de weefsels te herstellen na de bevalling.

 

De Lupéol is een gepatenteerde stof van de Laboratoires Expanscience.

 

Ontdek alle weldaden van de lupine in de Mustela verzorgingsproducten:

Gel Lichaamsversteviging

Crème Preventie Zwangerschapsstriemen
Gel Lichte Benen
Serum Correctie Zwangerschapsstriemen
Balsem Hydraterend & Verzachtend
Serum Busteverstegiving

 


Top

De Shea

Oorsprong

De heilige boom van de savannes van West-Afrika, waarvan de naam betekent « leven », de shea (Butyrospermum Parkii) kan niet geteeld worden: hij groeit alleen maar in het wild. Met een hoogte van 15 tot 20 meter, leeft hij tot drie eeuwen, maar hij heeft vijftig jaar nodig om volop vruchten te dragen.

Zijn eivormige vruchten lijken op grote, donkergroene noten. Ze rijpen tijdens de periode van de tornado's (van juni tot september) en vallen spontaan op de grond waar ze verzameld worden. Hun hart bevat een amandel die vol zit met vetten en vitaminen.

Bevrijd van hun schelpen en hun pulp, worden deze amandelen geperst en verhit om er een zachte en romige boter uit te extraheren. Van Senegal tot de Nijl zijn de buitengewone herstellende krachten van deze natuurlijke hydraterende stof reeds sedert millenia bekend. Traditioneel gebruiken de Afrikaanse moeders het om het lichaam van hun baby's te behoeden tegen irritaties.
 

Weldaden

De merkwaardige kwaliteiten van de shea-boter worden vandaag volop erkend door de wetenschap en Mustela biedt u er alle weldaden van in haar verzorgingsproducten. Van nature rijk in essentiële vetzuren, vitamine E en vitamine F, voedt de shea-boter op intense wijze de opperhuid en herstelt ze haar elasticiteit. Ze beschermt de huid en draagt ertoe bij om haar te beschermen tegen de agressies van wind en koude. De droogste en gevoeligste huidtypes worden hersteld, gekalmeerd en verzacht.

 

Ontdek alle weldaden van de shea in de Mustela verzorgingsproducten:

Hydra Bébé Gelaat
Hydra Bébé Lichaamsmelk
Voedende crème met Cold Cream (Gelaat)
Hydra-Stick met Cold Cream
STELAPROTECT® Verzorgingscrème gelaat
STELATRIA® Gezondmakende herstellende Creme
Crème Preventie Zwangerschapsstriemen
Serum Correctie Zwangerschapsstriemen
 

 


Top

De aloë vera

Oorsprong

Afkomstig uit Noord-Afrika, heeft de aloë vera zich aangepast aan vele regio's van de planeet: deze sterke, krachtige plant groeit waar het klimaat warm en droog is. Vandaag de dag wordt ze vooral gekweekt in Spanje, Mexico en de zuidelijke Verenigde Staten.

Deze sculpturale plant vormt een rozet van dikke, stekelige bladeren van blauwgroene kleur, met in het binnenste een spectaculaire gele bloemsteel. De ranken van aloë vera pieken op een meter hoog en bereiken hun rijpheid op vijfjarige leeftijd. Men kan dan beginnen om hun bladeren te plukken om er gelatineuze pulp uit te extraheren, die  zowel gebruikt wordt in de farmacie als in de cosmetica.

De veelvuldige weldaden van de aloë vera zijn reeds sedert millenia bekend: reeds in de Oudheid werd haar pulp gebruikt als helend en kalmerend en als verzorgingsproduct tegen de brandwonden en de infecties van de huid. Al haar weldaden werden sedertdien wetenschappelijk aangetoond.

 

Weldaden

Tussen de vele variëteiten van aloë vera, heeft Mustela de aloë vera Barbadensis Miller geselecteerd die afkomstig is van Mexico en die merkwaardige cosmetische eigenschappen bezit. Haar dikke en doorschijnende pulp wordt geëxtraheerd uit verse bladeren, vervolgens koud gevriesdroogd om er een zuiver en natuurlijk poeder uit te bekomen, die alle actieve elementen behoudt van de plant. Dit concentraat van aloë vera is buitengewoon rijk in vitamines, mineralen en aminozuren.

De aloë vera, die gebruikt wordt in de Mustela verzorgingsproducten, biedt al haar weldaden aan de tere huid van uw baby. Ze kalmeert de irritaties en herstelt de fragiele opperhuid en stimuleert het cellulaire herstel. Intens hydraterend, herstelt ze de elasticiteit van de huid, verzacht ze en omhult ze met een beschermende, niet vette film. Deze eigenschappen maken er een onvergelijkbaar ingrediënt in onze zonnebeschermingsproducten.

 

Ontdek alle weldaden van aloë vera in de Mustela verzorgingsproducten:

Verzachtende Dermo-doekjes (MET en ZONDER parfum)
Reinigend water zonder spoelen
Gelaatsdoekjes
STELATRIA® Wasgel
 

 

 

Verzenden