Natuurlijke en veilige producten

Mustela staat garant voor hypoallergene(1) formules met hoge tolerantie waarvan de veiligheid vanaf de geboorte klinisch bewezen is onder medisch toezicht en die werden ontwikkeld in het kader van strenge en specifieke regels voor de samenstelling:

 

 • voorrang geven aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong: 
  gemiddeld 95% van de ingrediënten in de producten van Mustela® Baby-Kind* is van natuurlijke oorsprong, met 98% in het gamma voor de zeer gevoelige huid en in het gamma voor de luierwissel.   

De overige % die niet natuurlijk zijn, zijn ingrediënten die gebruikt worden voor de textuur, stabiliteit en houdbaarheid die hoge tolerantie garanderen en waarvoor geen even veilige doeltreffende natuurlijke equivalenten bestaan.

 • uitsluiten van in-vraag-gestelde ingrediënten (rode lijst) die verder gaat dan de wettelijke reglementering: 0% parabenen, ftalaat, fenoxyethanol, ammoniumlaurylsulfaat, natriumlaurylsulfaat, MIT/MCIT (methylisothiazolinon/methylchloorisothiazolinon), cyclotetrasiloxaan, p-fenyleendiamine en vergelijkbare verbindingen, BHA, benzofenon, octylmethoxycinnamaat, EDTA, triclosan, alcohol (ethanol), essentiële oliën …
   
 • volgen van een strenge testprocedure voor alle producten vooraleer deze op de markt komen, uitgevoerd onder toezicht van onafhankelijke toxicologische experten:
  • Testen voor de huid- en oogtolerantie in vitro
  • Testen voor de hypoallergene eigenschappen(1) en testen op een gevoelige en zeer gevoelige huid.
  • Testen op modellen van babyhuid van verschillende leeftijden.  Stelaskin®, een unieke wereldwijd gepatenteerde werkwijze die onze producten test op die gereconstrueerde huidmodellen voor de in-vivotesten.
  • Specifieke testen in functie van het huidtype (normale, atopische … huid).
  • Testen in reële gebruiksomstandigheden onder dermatologisch of pediatrisch toezicht bij zuigelingen en baby’s, waaronder baby’s jonger dan 1 maand. 

 

… in totaal gaat het om meer dan 450 metingen en testen die bij elk product worden uitgevoerd voordat het op de markt wordt gebracht teneinde de kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid te garanderen.

 

*Met uitzondering van de seizoensgebonden – en materniteitsproducten.

Verzenden