De natuurlijkheid en Mustela

 

De weldaden van de natuur liggen aan de grondslag van alle Mustela producten.  
Maar om u het beste te bieden, denken we dat de natuur beheerst moet worden: de veiligheid, de effectiviteit en het gebruiksplezier van onze producten zijn onze eerste vereisten en uw verwachtingen zijn de leidraad van onze keuzes.
Dit concept van een beredeneerde natuurlijkheid vertaalt zich in drie grote principes die de ontwikkeling van al onze verzorgingsproducten begeleiden:
1. We geven de voorkeur aan natuurlijke ingrediënten of aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong.
2. Indien nodig gebruiken we ook bepaalde synthetische ingrediënten.
3. We verbinden er ons toe bepaalde in vraag gestelde ingrediënten, of ingrediënten die een negatieve impact hebben op het milieu, te vervangen.
 

1. We geven de voorkeur aan natuurlijke ingrediënten of aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong

De natuur heeft oneindig veel middelen voor de verzorging van de gevoelige huid. In al onze producten, geven we dus de voorkeur aan natuurlijke ingrediënten of aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong, wanneer ze voldoen aan onze vereisten van veiligheid, effectiviteit en gebruiksplezier. Vandaag bevatten de verzorgingsproducten Mustela Bébé gemiddeld 92% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Gewapend met de expertise van de Laboratoires Expanscience in het gecontroleerd gebruik van plantaardige middelen, ontwikkelen we ook onze actieve bestanddelen op basis van planten zoals de avocado of de zonnebloem, waarvan de weldaden ons gamma aan verzorgingsproducten verrijken. 
Voor de formulering van onze verzorgingsproducten baseren we ons vooral op het referentiesysteem Ecocert, die de regels voor biologische en ecologische cosmetica vastlegt. Nochtans kunnen in bepaalde gevallen onze vereisten inzake effectiviteit en veiligheid ons de voorkeur doen geven aan andere oplossingen: daarom verkozen we geen certificatie te behalen.

 

Natuurlijk ingrediënt of ingrediënt van natuurlijke oorsprong?

Voor deze twee noties gebruiken we de definities van het referentiesysteem Ecocert « Ecologische en biologische cosmetica »:
– We noemen elke stof dat rechtstreeks uit de natuur afkomstig is, ruw of enkel bewerkt door fysische processen die door Ecocert goedgekeurd zijn, een « natuurlijk ingrediënt ». Enkele voorbeelden van natuurlijke ingrediënten: water, oliën of plantaardige boters, bijenwas, enz.
De ingrediënten « van natuurlijke oorsprong » of natural origin zijn ook van natuurlijke afkomst, maar zijn getransformeerd door bepaalde chemische processen die door Ecocert goedgekeurd zijn. Men vindt in deze categorie bijvoorbeeld emulgatoren, geleermiddelen of emolliëntia van plantaardige oorsprong (cocoglucoside, alginaat, xanthaangom, enz.).

 

2. Indien nodig gebruiken we ook bepaalde synthetische ingrediënten

Mustela geeft de voorkeur aan de natuur, maar niet ten koste van alles. Indien de ingrediënten van natuurlijke oorsprong ons niet toelaten te voldoen aan onze vereisten op vlak van veiligheid, effectiviteit of gebruiksplezier, indien er geen alternatief bestaat van natuurlijke oorsprong of indien de natuurlijke stoffen te duur zijn om u onze producten aan toegankelijke prijzen voor te stellen, geven we onszelf de toelating om een beroep te doen op synthetische ingrediënten.

We kiezen dan alleen ingrediënten die toegestaan zijn door de Europese regelgeving, en die beantwoorden aan al onze eisen op vlak van veiligheid en effectiviteit. Zo gebruiken we conserveringsmiddelen, zonnebrandmiddelen, parfums of pH-regulatoren van synthetische oorsprong.
We beperken maximaal het gebruik van sommige van deze synthetische ingrediënten, zoals de synthetische wassen en minerale oliën (die toelaten de textuur en de stabiliteit van bepaalde verzorgingsproducten te verbeteren), de siliconen (die met name gebruikt worden in de zonnebrandmiddelen), of nog de synthetische kleurstoffen (die een grotere stabiliteit hebben dan de natuurlijke kleurstoffen).
 
 

3. We verbinden er ons toe bepaalde in vraag gestelde ingrediënten, of ingrediënten die een negatieve impact hebben op het milieu, te vervangen.

 
We hebben veel stoffen ver weg gehouden van onze verzorgingsproducten om u de veiligste samenstellingen voor de huid van uw baby en uzelf te garanderen, maar ook deze die het milieuvriendelijkst zijn. Zodoende zijn al onze verzorgingsproducten geformuleerd: 
- Zonder alcohol.
- Zonder essentiële olie.
- Zonder parabenen.
- Zonder fenoxyethanol.
- Zonder ftalaat.
- Zonder plantaardig extract van een genetisch gewijzigde plant (GGO).
- Zonder aluminiumchloorhydraat.
- Zonder ingrediënten van dierlijke oorsprong, behalve producten uit de bijenkorf (honing, bijenwas, enz.), gezuiverde lanolines en melkproducten.
- Zonder terpeen (kamfer, menthol, eucalyptol).
- Zonder triclosan.
 

 

Verzenden