De voorbereiding van uw baby’s eerste kerst

De voorbereiding van uw baby’s eerste kerst

De magische feestelijke periode van het jaar is er weer... En wat is er beter dan uw eerste Kerstmis met de baby? Met betrekking tot de voorbereidingen in de aanloop naar de grote dag, ontdek ons advies om uw baby te laten kennismaken met de magie van Kerstmis en het creëren van de eerste herinneringen van deze waardevolle momenten.

 

Adventstijd

In het begin van de maand december, hangt Kerstmis al in de lucht... En met een baby, wordt het feestelijk seizoen, ongetwijfeld een nieuwe dimensie, vooral als het uw eerste kind is.

Vanaf het eerste jaar, kan je starten met je allerkleinste in te leiden volgens de tradities dat deze periode van het jaar uniek maken: advent kalenders, kaarsen, kinderopvang, dennenbomen, decoraties in het huis, kleine speculaas, Kerstverhalen en liedjes, enz. Deze rituelen hebben een nieuwe betekenis als u ze verder toepast en ze aan uw kind doorgeeft, die, op zijn beurt, ze ongetwijfeld zal uitvoeren als hij/zij volwassen wordt. Als een voorzichtige inleiding tot de magie van de feesten, betrek uw kind zoveel mogelijk in al uw bereidingen: lichten, kleuren, parfums... Voor uw kind, zal Kerstmis een wonder zijn voor alle zintuigen.

 

De kerstboom en haar duizend lichtjes

Als het om de kerstboom gaat, is het beter om dit jaar niet al uw glasdecoraties naar buiten te brengen, vooral als uw kleine avonturier begint te kruipen... Kies voor stevige decoraties dat u hem laat bewonderen voordat u ze hoog ophangt, om te voorkomen dat ze meteen weer worden uitgetrokken. Eveneens onmisbaar: knipperende lichten van de kerstboom, zelfs de jongste baby’s zullen verbaasd zijn, die waarschijnlijk naar niks anders zullen willen kijken! Elke dag tot Kerstmis, moet u een momentje nemen voor uw baby om hem de boom en zijn lichtjes te laten bewonderen, hou hem stevig vast in je handen. Maar pas op, laat je kleintje niet zonder toezicht kruipen in de buurt van uw mooie boom met elektrische verlichting...

Cadeautjes: alles met mate!

Het vinden van een cadeau voor een baby van slechts een paar maanden oud kan een echte probleem zijn... Het heeft ongetwijfeld al veel geschenken gekregen bij de geboorte en hij heeft nog geen gewichtige eisen, maar de hele familie wil hem waarschijnlijk toch wel verwennen. Als u al veel sneelgoed heeft speciaal ontworpen voor de allerkleinsten, denk er dan aan om speelgoed te schenken (of om hem te bieden) voor oudere leeftijd waarvan hij later gebruik van kan maken. Hetzelfde kan gezegd worden voor kleding: vraag aan de kerstman voor leuke outfits voor het volgend seizoen. Eveneens een slimmer idee dan speelgoed, vraag nuttige dagelijkse voorwerpen zoals een mixer/stomer, een hoge kinderstoel of een box, enz.

Merk ook op dat kleine kinderen snel worden overweldigd met het openen van cadeautjes: na de 2 of drie eerste sprankelende pakjes die hun aandacht trekken, zullen ze het moeilijk hebben om belang te hechten aan deze moment waarop de volwassenen zolang hebben gewacht, ze kunnen zelfs al dat enthousiasme verontrustend vinden.. Wees dus niet teleurgesteld als uw baby niet blij lijkt te zijn met zijn cadeautjes: hij gaat ze langzaam maar stilletjes ontdekken gedurende komende weken na de feestdagen.

 

Een eerste kerstavond om eeuwig te onthouden

Het is een goed idee om uw baby een goed middagdutje te laten doen voor kerstavond, zodat hij dan een beetje later kan opblijven dan normaal – zonder daarbij zijn gewoontes te veranderen. Het is ook beter om de baby te voeden voordat de gasten komen: de feestsfeer kan het moeilijk voor hem maken om zich te concentreren op zijn voeding, zijn flesje of zijn purée! Het kan er ook voor zorgen dat de baby meer aanwezig gaat zijn tijdens de evenementen

Hoewel je baby nog niet echt bewust kan zijn van de feestdagen, zal hij ook de emoties waarnemen van zijn omgeving: de vreugde van de volwassenen, opwindingen van kinderen, het algemene gevoel van verwondering... Dit is hoe deze eerste kerstavond zijn sporen zal achterlaten in het emotioneel geheugen van de baby. Daarentegen, is het nutteloos om illusies te maken: uw kind zal niet bewust zijn eerste kerstdag onthouden. Maar voor u en heel uw familie, zal dit moment een dierbaar herinnering blijven, en als uw allerkleinste een beetje ouder(of veel ouder!) wordt, zal het een groot genoegen zijn om de foto’s terug te vinden. Dus leg uw foto- en cameratoestel klaar! Om ervoor te zorgen dat u ook op de foto’s staat, ruil de camera’s en vraag aan iedereen om foto’s e maken tijdens de avond: op deze manier ga je genoeg foto’s hebben om een mooi album te maken van deze magische dag.

Reageer op dit artikel

Verzenden