De zomerkoffer van uw baby

De zomerkoffer van uw baby

Met de vakantie in het vooruitzicht kan het inpakken al snel een hele verhuizing worden met zo’n kleintje erbij! Ontdek onze tips om al het noodzakelijke mee te nemen zonder onnodig veel bagage bij te hebben.

 

Kleding

Het is een kwestie van evenwicht: u hebt zeker geen zin om de was te gaan doen (vooral niet als er op uw vakantiebestemming geen wasmachine staat), maar er moet evenmin sprake zijn van dubbel zoveel bagage! U kunt uitgaan van maximaal één outfit per dag en één pyjama per twee dagen. Voeg daar nog één of twee warmere outfits aan toe om wisselvallig weer op te vangen. Kies voor kleding van soepel katoen dat u niet hoeft te strijken.

 

Slapen

Een reiswieg of reisbedje is onmisbaar… Wellicht geen probleem als u met de wagen vertrekt, maar het wordt al moeilijker als u hebt gekozen voor de trein of het vliegtuig! Regel van tevoren een bedje om te huren of te lenen ter plaatse: de meeste hotels bieden die mogelijkheid en er bestaan tevens veel huurdiensten voor babymateriaal.

Andere noodzakelijke benodigdheden voor vredige nachten: een slaapzak waarvan de dikte is afgestemd op uw bestemming, een knuffel als uw baby er een heeft, en enkele fopspenen als uw baby die gebruikt.

 

Voeding

Als uw baby uitsluitend borstvoeding krijgt, is er geen probleem: u hoeft niets mee te nemen! Tijdens de vakantie kunt u uw borstvoedingskussen gerust achterwege laten en uw plan trekken met een langwerpig (hoofd)kussen dat u ter plaatse vindt.

Als uw baby echter flesvoeding krijgt, neem dan 2 à 3 flesjes mee, een flessenborstel om ze schoon te maken en de poedermelk die uw baby gewoon is. Steek in uw koffer ook enkele plastic slabbetjes (gemakkelijk afwasbaar) of tetradoeken, die erg handig zijn om wat gemors op te kuisen.

Als uw kindje ook al vaste voeding krijgt, koop de potjes fruit- en groentepap dan best ter plaatse. Als u de papjes toch liever zelf maakt, neem dan gewoon een compacte babycooker mee die u waarschijnlijk thuis ook al gebruikt om de babyvoeding te koken en te mixen.

 

Toilettas

Vermijd een overvolle toilettas en geef de voorkeur aan compacte of multifunctionele producten: wasgel voor haar en lichaam om uw baby te wassen, vochtige en billendoekjes, fysiologisch serum in afzonderlijke doses, luierzalf om rode billetjes te voorkomen en behandelen, staaltjes van hydraterende crème voor gezicht en lichaam…

Het heeft ook geen zin om luiers voor de hele vakantie mee te nemen: neem er enkele mee voor onderweg en koop na aankomst op uw vakantiebestemming een heel pak. Voorzie ook een kleine reisapotheek met indien nodig de gebruikelijke geneesmiddelen van uw kind, fysiologisch serum in afzonderlijke doses, paracetamol in siroop, verband, ontsmettingsmiddel en een middel tegen muggen dat geschikt is voor de allerkleinsten.

En tot slot: wie aan de zomervakantie denkt, denkt aan de zon… De gevoelige en bijzonder kwetsbare huid van uw baby heeft absoluut bescherming nodig! Verplicht in de koffer: zonnecrème met de hoogste beschermingsfactor (SPF 50+) die speciaal voor de allerkleinsten is, maar ook een zonnebril en twee zonnehoedjes.

 

Uitstapjes

De kinderwagen komt erg goed van pas op vakantie om uiteraard met de baby te gaan wandelen, maar ook als vervanging van het bedje op bepaalde momenten, om uw baby wat te laten rusten of om de maaltijden te geven als uw kindje al vaste voeding krijgt. Maar het valt niet te ontkennen dat hij enorm veel plaats inneemt… U kunt hem evengoed thuislaten en gebruikmaken van een compacter en lichter alternatief zoals een draagzak of -doek. Eten kan uw kleintje dan gewoon op uw schoot.

Is alles ingepakt? Instappen maar en… prettige vakantie!

Reageer op dit artikel

Verzenden