Een geschiedenis van emotie en innovatie

Al meer dan 60 jaar, schrijft Mustela één van de mooiste verhalen van zorg en bescherming met baby's en moeders over de hele wereld. Dragers van een unieke emotie dankzij hun onnavolgbare geur, worden Mustela verzorgingsproducten sedert meer dan drie generaties overgedragen van moeder op kind.

Altijd al voorloper, heeft Mustela in de loop der jaren de innovaties vermenigvuldigd om de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen te integreren in de verzorgingsproducten en beter te voldoen aan de verwachtingen van jonge ouders. Al deze kleine revoluties hebben beetje bij beetje het dagelijks leven van baby's en moeders veranderd: nieuwe concepten, nieuwe formules, nieuwe texturen, producten en praktischere verpakkingen … Deze internationaal erkende innovaties zijn de afgelopen 15 jaren het onderwerp geweest van 635 patenten die ingediend werden door de Laboratoires Expanscience over heel de wereld.

Vandaag, met in haar 4 gamma's 50 producten (afhankelijk van het land), bevestigt Mustela meer dan ooit haar unieke dermatologische deskundigheid. De innoverende, veilige, doeltreffende en steeds natuurlijker Mustela verzorgingsproducten beschermen de huid van baby's en jonge moeders, vanaf vandaag en voor morgen.

Verzenden

Ontdek de grote fases in de geschiedenis van Mustela

1950

 

Ontstaan van Mustela

Paul Berthomé, vader van de huidige CEO, gaat een samenwerking aan met een apotheker, wat de Laboratoires Expanscience in het leven roept. Doordat beiden in contact staan met moeders, realiseren ze zich dat er geen alternatief is voor zeep voor het wassen van baby's. Nochtans zijn de uitdrogende en agressieve eigenschappen ervan voor de huid bekend. Ze werken dan een 2 in 1 product uit dat reinigende en verzachtende kwaliteiten verenigt: de 1ste toiletverzorgingsmelk ontworpen voor de baby's van Europa. Een ware revolutie!

 

 

 

 

 

1960

Creatie van het 1e gamma zonnebescherming voor baby's

De gevoelige huid van baby's heeft behoefte aan een specifieke bescherming tegen de zon: Mustela is het eerste merk om dit hun te bieden.

 

 

 

1979

Lancering van het gamma Mustela Femme

Voor het eerst profiteren zwangere vrouwen en jonge moeders van producten die specifiek ontworpen zijn voor hun tere huid.

 

1982

Creatie van de Fondation Mustela

De Fondation Mustela, binnen het kader van van de Fondation de France, moedigt werken aan over de ontwikkeling van het kind.

1987

Lancering van de eerste gel 2 in 1 haar en lichaam

Dit innoverend product, dat ideaal is wanneer men zich met de baby verplaatst, vergemakkelijkt het leven van moeders.

 

 

 

 Lancering van de Crème voor de luierwissel
De luieruitslag is geen ramp meer! Moeders kunnen vanaf dan de kleine billetjes van hun baby bij elke luierwissel beschermen.

1990

Lancering van de eerste doekjes voor baby's

Deze innovatie, die bijzonder gesmaakt wordt door actieve moeders die op zoek zijn naar praktische oplossingen, brengt een revolutie teweeg voor de luierwissel van baby's!

1994

Lancering van het gamma Mustela 9 Maanden

Als eerste volledige gamma verzorgingsproducten voor de huid van zwangere vrouwen en jonge moeders, laat Mustela 9 Maanden toe om op de best mogelijke manier de mooiheid van hun huid te behouden zodat ze ten volle hun moederschap kunnen beleven.

 

 

 

 

 

 

 

 


Lancering van de vloeibare Dermo-Reiniger

Deze heel zachte wassende gel, die ideaal is vanaf de geboorte, wordt vandaag het meest gebruikt in de Franse kraamafdelingen.

1999

Lancering van PhysiObébé

Als nieuw gebaar voor het reinigen van de huid, werd de eerste reinigingsvloeistof zonder spoelen voor baby's bekroond met de Innovation Award van de Amerikaanse associatie 'JPMA' (Juvenile Products Manufacturers Association '- USA).

 

 

 

 

 

 

 


Lancering van het Mustela gamma Dermo-pediatrie

Specifiek ontworpen voor de huidproblemen van baby's en kinderen, maakt dit gamma van deskundige verzorgingsproducten zijn intrede met Emolliërende Crème STELATOPIA®, die de droge huidtypes met atopische tendens herlipideert.

2002

Lancering van de Massageolie Mustela Bébé

Ontworpen om baby's en hun moeders momenten van ontspanning en tederheid te bieden, is deze massageolie beloond met een Oscar in 2003 Cosmetics Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lancering van de eerste gelaatsdoekjes met PhysiObébé

Praktisch om mee te nemen met u, reinigen ze in alle zachtheid het gelaat van baby's.

2004

Lancering van het Verzorgingsproduct van de zitvlakopperhuid STELACTIV®

Dankzij zijn innovatieve formule, neutraliseert dit verzorgingsproduct de activiteit van enzymen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en installatie van irritatie van de zitvlakopperhuid, beperkt de microbiële groei en regenereert het snel de huid.

2008

Lancering van het gamma STELAPROTECT®

Als eerste gamma gewijd aan de intolerante en reactieve huid van baby's en kinderen, beperkt dit gamma van Mustela Dermo-pediatrie Verzorgingsproducten de overgevoeligheid van de huid  en herstelt haar comfort.

 

 

 

 

 

 

 

2009

Lancering van nieuwe verzorgingsproducten Mustela 9 Maanden

Het gamma Mustela 9 Maanden verrijkt zich met verzorgingsproducten die gewijd zijn aan de fragiele, tere huidtypes die onderhevig zijn aan intoleranties.

2010

Mustela viert haar 60 jarig bestaan
60 jaar expertise en innovatie ten dienste van de huid van baby's en moeders, tijdens dewelke Mustela steeds verder evolueerde om te beantwoorden aan de verwachtingen van de moeders en de gezondheidswerkers en om de laatste wetenschappelijke te integreren in haar verzorgingsproducten.

2013

 

Mustela Bébé vindt haar verzorgingsproducten weer uit
Na 10 jaar van onderzoek, komen Mustela deskundigen uit op een ontdekking zonder precedent: behalve haar kwetsbaarheid, is de huid van baby's ook in het bezit van een onverwachte rijkdom aan oorspronkelijke cellen, stamcellen van de huid. Dit cellelair kapitaal, dat uniek is voor een heel leven, is extreem kwetsbaar ten aanzien van de aanvallen van elke dag.
Om dit kostbaar kapitaal te behouden, vindt Mustela haar Mustela Bébé verzorgingsproducten met nieuwe, steeds natuurlijker formules opnieuw uit, verrijkt met een gebreveteerde actieve stof, Avocado perseose®. Deze nieuwe actieve stof van een nieuwe generatie, die biomimetisch en natuurlijk is, werkt met een perfecte huidaffiniteit om de cellulaire rijkdom van de huid te behouden en de huidbarrière van baby's te versterken. Eens te meer ligt Mustela dus aan de basis van een revolutie in de verzorging van de huid van baby's.