Het toilet

Het toilet: de juiste gewoonten bij atopisch eczeem

Het ideale badje

 

Volwassenen vinden het fijn om na een zware dag in een heerlijk warm bad te gaan liggen, maar de huid denkt daar anders over! Vooral de huid van kinderen met atopie. Een warm bad vermindert immers de zo noodzakelijke vetlaag aan het oppervlak, die dienstdoet als huidbarrière (lees ons dossier over atopisch eczeem).
 
Moet u uw kind dan het plezier van een badje helemaal ontnemen? Niet noodzakelijk. Vooral niet als het graag in bad speelt! U kunt het twee tot drie keer per week in bad laten gaan. Enige voorzorgsmaatregel: laat het zich slechts een tiental minuten uitleven in het water, dat een temperatuur moet hebben van 35 à 37 °C. Voor extra ontspanning en zelfs doeltreffendheid kunt u wat speciale badolie voor baby's en kinderen toevoegen. Twee of drie dopjes volstaan om van de voordelen te kunnen genieten: de olie compenseert niet alleen de uitdrogende effecten van het toilet, maar helpt ook het hele lichaam te herlipideren en het irriterende gevoel meteen te verzachten. Ze is tevens erg handig: afspoelen is niet nodig!
 
De ideale douche
 
Verwen uw kleintje tussendoor met een douche van 5 minuten onder water van maximaal 35 °C. 
Kies voor een tablet zonder zeep of een overvette gel met de fysiologische zuurtegraad van de huid om agressies te vermijden. Maar het kan nog beter! Voor nog meer comfort kunt u ook profiteren van de voordelen van een speciale wascrème voor baby's en kinderen met een huid met neiging tot atopie. Die maakt zowel het lichaam als het gezicht proper en biedt maximale bescherming. Het product brengt al vanaf de geboorte verzachting voor uw baby door de huid soepel en zijdezacht te maken en tegelijkertijd het trekkende gevoel te verminderen. En ook mooi meegenomen: het prikt niet in de ogen! 
 
Tijdens het afdrogen moet u wrijven en schuren vermijden: de huid met de handdoek droog deppen, is een ideale en voorzichtige oplossing. Nog een voorzorgsmaatregel: vergeet niet om geregeld uw nagels te knippen en juwelen uit te doen voordat u uw kindje wast zodat u het niet per ongeluk kunt krabben. Zo bent u helemaal klaar voor een moment vol tederheid!

 


Reageer op dit artikel

Verzenden