Internationale dag van de rechten van het kindNovember 2018

Voor SOS Kinderdorpen is het recht op een familie een basisrecht. Al kent niet elk kind dit.

1 kind op 10 in de wereld, 1 kind op 25 in België groeit alleen op, zonder de veiligheid, liefde en respect waar elk kind recht op heeft.

 

Als organisatie werken we al 70 jaar lang elke dag hard opdat geen enkel kind alleen moet opgroeien. Met concrete projecten in 134 landen, met ook 3 projecten in België, nemen we de zorg op voor zij die niemand meer hebben en versterken we families zodat ze voor hun kinderen kunnen blijven zorgen.

Om onze projecten te steunen, zetten we 20 november in als Child Care Investment Day.

Heel concreet roepen we bedrijven op om de winst die ze maken die dag te schenken aan SOS Kinderdorpen. Want winst staat voor groei. En dat is exact wat wij met uw centen doen : kinderen die er alleen voor staan helpen opgroeien.  

 

Of dit een goede investering is? Een studie van Harvard University toont aan dat een investering van 1 dollar in early child development een winst betekent van 4 tot 9 dollar voor de maatschappij. Laboratoire Expanscience zette vorig jaar de stap en investeerde haar winst van 20 november 2017. Hilde Weckx, CEO : “Als je het goed doet als bedrijf, dan heb je tal van keuzes wat te doen met die winst. Wij kiezen er duidelijk voor een deel te herinvesteren in onze toekomst, en dat zijn de kinderen.

 

Wil u graag meer weten over ons initiatief, aarzel niet contact op te nemen met SOS Kinderdorpen. Hun droom is om 50 bedrijven te motiveren in te tekenen voor Child Care investment day. En als dat lukt, mag u er zeker van zijn dat we dat dan ook aan de hele wereld zullen laten weten.

 

Reageer op dit artikel

Verzenden