Melkkorstjes

Melkkorstjes voorkomen en elimineren

Zonder twijfel hebben melkkorstjes de hoofdhuid van je baby als woonplaats gekozen. Ook al weet je dat dit niet ernstig is, zou je ze toch graag zien verdwijnen (zie artikel « Alles over melkkorstjes»). Wij vertellen je alles om er komaf mee te maken!

 

Hoe melkkorstjes vermijden ?

 

Als de huid van je baby gevoelig is aan melkkorstjes, is het onnodig te wachten tot ze verschijnen om er vanaf te geraken. Beter voorkomen dan genezen geldt voor elke reactie van de huid teneinde de tekenen te beperken.

 

Voor het toilet van je baby kan je best een specifieke ultrazachte shampoo gebruiken die het verschijnen van melkkorstjes gaat beperken. We raden aan om de hoofdhuid van je baby zachtjes te masseren (en niet wrijven zoals je bij een klassieke shampoo zou doen) om zo de huid te versoepelen. Laat het product enkele minuten intrekken alvorens af te spoelen. Je dient hem enkel nog goed af te drogen en maak eveneens gebruik van dit moment voor wat kusjes !

 

De ideale shampoo voor baby’s om het verwijderen van melkkorstjes te bevorderen bevat zowel zuiverende als beschermende ingrediënten. De formule zonder zeep schuimt voor meer plezier en zachtheid. De huidbarrière van je baby wordt beschermd en versterkt. Ander voordeel: deze babyshampoo draagt eveneens bij tot het elimineren van de melkkorstjes wanneer ze zijn verschenen.

 

Het is niet bepaald nodig om elke dag de hoofdhuid van je baby te wassen indien deze geen melkkorstjes vertoont. Afspoelen met water is meer dan voldoende. Zo niet, helpt een shampoobeurt om de 2 à 3 dagen de irritaties van de hoofdhuid van de baby te beschermen

 

Om je baby er goed te doen uitzien, kam je tenslotte de haren na het toilet of alvorens ’s morgens te vertrekken.  Kies voor een borstel met zachte haren. Deze zijn zachter en zullen noch de huid, noch de fijne haren van je kind beschadigen.  Een echt moment van tederheid.

 

 

Hoe melkkorstjes elimineren ?

 

Ook al zijn melkkorstjes niet pijnlijk, kunnen ze een gevoel van ongemak zoals jeuk veroorzaken omdat ze zich op de meest gevoelige zones bevinden.

 

Geen zorg, melkkorstjes zijn makkelijk te elimineren. Naast een aangepaste shampoo kies je ook voor een doelgerichte verzorging om zo melkkorstjes te verwijderen, het herverschijnen te beperken en de jeuk en het ongemak indien zich dit voordoet bij uw kind te verzachten.

 

Hoe dan ? Deze specifieke verzorging bevat meestal een verzachtend actief dat het teveel aan talg helpt te beperken.  Ze bevat eveneens verzachtende ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Een echt moment van welzijn tijdens het toilet van je baby.

 

Deze verzorging draagt er eveneens toe bij om zachtjes de melkkorstjes los te maken.  Ook hierbij kan een borstel met zachte haren hulp bieden : zoals bij een streling zullen de losgekomen korstjes verwijderen.  Probeer deze absoluut niet met je nagels te verwijderen ! Net zoals bij een wonde aan de knie die een korst vormt, riskeert dit de huid prikkelbaar te maken.

 

Indien ondanks al uw inspanningen de melkkorstjes na twee weken nog niet zijn verdwenen en er zich rode ruwe vlekken vormen op andere lichaamsdelen of indien u andere uitslag rond de melkkorstjes opmerkt, raadpleeg dan een arts. Hij kan u een aangepaste behandeling voorschrijven.

Reageer op dit artikel

Verzenden