Mustela® en SOS Kinderdorpen, een hartverwarmend verhaalApril 2015

Sinds 2011 ondersteunt Mustela enkele projecten van SOS Kinderdorpen, de gespecialiseerde organisatie voor het opvangen en opvoeden van wees- en kwetsbare kinderen. Mustela koos ervoor zowel in België als in het buiteland, meer bepaald in Togo, projecten te ondersteunen. Want elk kind heeft recht op medische zorg en een warme omgeving. 

Zo is er het SOS Moeder – Kinderziekenhuis in Togo. Het ziekenhuis bevindt zich in Kara, een van de onderontwikkelde regio’s in een van de armste landen ter wereld. De belangrijkste taak is hier zwangere vrouwen en risico zwangerschappen opvolgen. Mede dankzij de steun van Mustela verhoogde het aantal consultaties, bevallingen, keizersneden en operaties. Dit blijft nodig want de medische zorg blijft zeer beperkt in Kara.

 

In België, in de gemeente Liedekerke staat het Simba huis, waar kinderen uit moeilijke situaties opgevangen worden. Het huis werkt nauw samen met de ouders en de jeugd welzijnssector. Mustela zal een ruimte speciaal voor kinderen van 0-3 jaar en hun mama’s financieren. Hier zullen baby en mama in alle rust samen tijd kunnen doorbrengen. De ruimte zal specifiek aangepast worden; verzorgtafels, kleine bedjes… zodat de kinderen niets tekort komen… Wordt ongetwijfeld vervolgd in 2015!

Hetzelfde geldt voor Nassogne, daar zal SOS Kinderdorpen het kinderdagverblijf verder uitbreiden in 2015. Er worden kinderen opgevangen uit de regio die thuis een moeilijke sociale situatie kennen. Momenteel worden er 27 kinderen opgevangen. Mustela ondersteunt dit project zodat er nog meer kinderen terecht kunnen.

 

SOS Kinderdorpen?

 

De beste omgeving om in op te groeien is binnen een gezin/familie. Er zijn nochtans 40 000 000 kinderen over heel de wereld die toegewezen zijn op zichzelf. Word meter of peter en geef hen een moeder, extra steun en een toekomst. Surf naar http://www.sos-kinderdorpen.be/peterschap en word meter of peter van SOS kind uit een van de 554 SOS dorpen. Of doneer via http://www.sos-kinderdorpen.be/geef

Reageer op dit artikel

Verzenden