FAQ

 

De PEG's (of PolyEthylene Glycol) laten het product toe om de eigenschappen gedurende het gebruik te bewaren. Soms worden ze in vraag gesteld omdat ze schadelijke onzuiverheden kunnen bevatten en meer specifiek 1-4 dioxaan, als de productie niet goed wordt beheerd Mustela selecteert PEG's van hoge kwaliteit om de gebruiker de grootste veiligheid te waarborgen (minder dan 1ppm). 
Ondanks de veiligheid van de PEG's die we gebruiken, willen we ouders geruststellen en zetten we ons in om ze uit al onze formules te verwijderen indien mogelijk.
Het klopt dat Mustela niet veel communiceert over wat we juist doen i.v.m. de veiligheid van haar producten. Maar dat betekent niet dat er niets gedaan wordt, integendeel! In het politiek kader van haar risicovoorzieningen, evalueert Mustela systematisch haar toxicologische ingrediënten en producten op mogelijke endocriene effecten en het verwijderen van gevaarlijke stoffen. De veiligheid van Mustela producten is al meer dan 65 jaar onze prioriteit.
Voor aanvullende informatie nodigen wij je uit om het gedeelte ‘Natuurlijke en veilige producten' in onze ‘Engagementen’ te raadplegen.
 
 
 

Van een product wordt gezegd dat het hypoallergeen is wanneer het is samengesteld om het risico op allergische reacties te minimaliseren. Dit betekent dat de ingrediënten zijn geselecteerd rekeninghoudend met het ontbreken van allergisch risico en onze producten zijn allemaal getest door onafhankelijke laboratoria die hun goede tolerantie hebben bewezen.

Alle Mustela producten zijn hypoallergeen. 

De volledige lijst van ingrediënten is beschikbaar op de verpakking van elk Mustela product, evenals op elke productfiche van deze site door op het tabblad 'Natuurlijke en veilige producten' te klikken. 

Cyclopentasiloxane wordt gebruikt in Stelatopia verzachtende balsem en emolliërende crème om dat dit in een beperkte dosering nodig is voor de efficiëntie van het product en het snel verzachtend gevoel van baby's en kinderen met een huid met neiging tot aotpie. Dit ingrediënt wordt soms in vraag gesteld omdat het, onder sommige condities van productie, sporen van cyclotetrasiloxaan kan bevatten, een ingrediënten met schadelijke effecten voor mens en milieu.

Mustela garandeert een gecontroleerde kwaliteit voor gebruik van cyclopentasiloxaan.

Onze producten bevatten geen aluminiumzouten. Enkel onze zonnebeschermingsproducten bevatten heel kleine aantallen die nodig zijn voor de doeltreffendheid van onze formules. De veiligheid van deze producten is geëvalueerd en gegarandeerd door een onafhankelijk toxiologisch expert.   

Ons formuleringscharter sluit aluminiumzouten uit. Om meer te weten te komen over onze selectiecriteria voor ingrediënten en onze verplichtingen nodigen wij je uit om de sectie 'Natuurlijke en veilige producten' in 'Onze Engagementen' te raadplegen. 

Het parfum draagt bij aan de aangename geur van de producten. Mustela® besteedt speciale aandacht aan de ontwikkeling van zintuigelijke texturen en delicate olfactorische noten, om bij te dragen tot elk gebaar van huidverzorging, een moment van welzijn, ontwaking, genot en emotie, terwijl we uiteraard blijven waken over de veiligheid. De veiligheid van de producten van Mustela is al meer dan 65 jaar onze prioriteit.

Sommige producten bevatten petrolatum (ook wel minerale olie of paraffinum liquidum genoemd), is de internationale cosmetische benoeming voor paraffine. Dit ingrediënt wordt soms in vraag gesteld omdat het nefaste onzuiverheden kan vertonen indien de productie ervan slecht werd behandeld. 
 
Mustela heeft ervoor gekozen om deze enkel in Stelatopia verzorgingsproducten te gebruiken, bestemd voor de huid met neiging tot atopie. Dit omwille van zijn emolliërende eigenschappen en het 'barrière effect' dat tot op vandaag door geen enkel ander ingrediënt kan worden bekomen. Wij gebruiken enkel paraffine van farmaceutische kwaliteit die de zuiverheid en de veiligheid van dit ingrediënt garandeert.
 
Om meer te weten te komen over onze selectiecriteria voor ingrediënten en onze verplichtingen nodigen wij u uit om de sectie 'Ingrediënten' in 'Onze engagementen' te raadplegen.

Parfum wordt soms in vraag gesteld omdat het  substanties kan bevatten die voor 1 à 2% van de bevolking allergische reacties kunnen vertonen.  Mustela heeft een parfum gekozen samengesteld om het risico op allergische reacties te minimaliseren. Op de 40 miljoen wereldwijd verkochte producten werd de laatste 60 jaar geen enkel geval van allergische reactie op het parfum bekend.

 

Indien u toch producten zonder parfum wenst te gebruiken, kan u er voor kiezen om Mustela producten voor de zeer gevoelige huid te gebruiken.

Ons formuleringscharter sluit aluminiumzouten uit.
 
Om meer te weten te komen over onze selectiecriteria voor ingrediënten en onze verplichtingen nodigen wij u uit om de sectie 'Ingrediënten' in 'Onze engagementen' te raadplegen.
Het bio-label is een van de middelen om een hoog gehalte aan natuurlijkheid in de producten, de aanwezigheid van ingrediënten afkomstig van biologische teelt, traceerbaarheid van ingrediënten en respect voor het milieu, geëvalueerd door een 3e bevoegde partij, te garanderen.
Bij Mustela hebben we de keuze gemaakt om prioriteit te geven aan ingrediënten van natuurlijke oorpsrong die hun doeltreffendheid en tolerantie hebben bewezen (gemiddeld 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong in onze gamma's Baby/Kind*). Wij hebben eveneens gekozen om gebruik te maken van onze eigen actieve bestanddelen afkomstig van onze duurzame, plantaardige bevoorradingsketens gecontroleerd door de UEBT (Unie voor Ethische Biologische Handel). De UEBT evalueert periodiek de ethische bevoorrading van onze actieve, plantaardige ingrediënten die we produceren.  
 
* Met uitzondering van seizoensgebonden producten

Neen, we hebben geen kankerverwekkende stoffen in onze producten. Er bestaat een classificatie van ingrediënten die een risico bevatten om kanker te veroorzaken, die onderworpen wordt aan gezondheidsautoriteiten en Mustela verbiedt het gebruik van deze ingrediënten in al haar producten. 

Parfums worden soms in vraag gesteld omdat ze allergische substanties kunnen bevatten voor 1 à 2% van de bevolking. Mustela heeft gekozen voor een parfum dat voldoet aan veeleisende specificaties om de kans op allergische reacties te minimaliseren. Uit de wereldwijd 40 miljoen verkochte Mustela producten, ieder jaar, is geen enkel geval van een allergie aan het Mustela-parfum waargenomen in meer dan 60 jaar. 
 
Echter, als je producten zonder parfum wenst te gebruiken, kan je ervoor kiezen om atopische huidproducten of producten voor de zeer gevoelige huid te gebruiken. 

De volledige lijst van ingrediënten is beschikbaar op de verpakking van elk Mustela-product, evenals op elke productfiche van deze site door op het tabblad "Ingrediënten en natuurlijkheid" te klikken.

We hebben gekozen voor het uitsluiten van alcohol (of ethanol) uit onze formules omdat het de hydrolipidenfilm aanvalt die de huid beschermt en de droogheid van de huid kan veroorzaken.
 
Hoewel het in sommige cosmetische producten gebruikt wordt, is het niet geschikt voor de gevoelige huid van baby's en zwangere vrouwen.

De producten van Mustela bevatten geen essentiële oliën.

Wij hebben 3 belangrijke selectiecriteria voor onze ingrediënten: veiligheid, doeltreffendheid en gebruiksplezier.

Wij hebben een specifiek formuleringscharter dat verder gaat dan de Europese cosmetica regelwetgeving:
- zorgzame selectie van elk ingrediënt onder controle van een panel experten et goedgekeurd door een onafhankelijk toxicologisch expert.
- prioriteit aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong
- 'rode' verboden lijst met controversiële ingrediënten

 

Voor verdere informatie hieromtrent verwijzen we jou graag door naar 'Onze Engagementen'

Bewaarmiddelen spelen een vitale rol in cosmetica: ze voorkomen elke microbiële groei.

Inderdaad, baby-cosmetica wordt meestal gebruikt in badkamers, en deze hete en vochtige omgeving bevordert de groei van bacterieën en schimmels. Als ze de verzorgingen besmetten, kunnen deze kiemen leiden tot infecties met ernstige gevolgen voor de gebruiker, vooral als het een baby is.

Mustela zorgt er zorgvuldig voor dat haar bewaarmiddelen doeltreffend en goed te verdragen zijn. 

Neen, dat ingrediënt gebruiken we niet in onze producten. 

Het conserveringssysteem dat we gebruiken voor onze producten houdt rekening met een combinatie van ingrediënten die een negatieve omgeving creëren voor microbiële groei (bv. glycerine, suikerderivaten, citroenzuur, antioxidant) en een keuze voor verpakkingen om contact te beperken met omgevingslucht dit vermijdt dus besmetting (bv. airless verpakking). De bewaarmiddelen parabenen, fenoxyethanol, triclosan of MIT / MCIT zijn uitgesloten van de Mustela formules. Voordat het in de handel wordt gebracht, wordt het product getest om te controleren of er geen besmetting is en dat het goed bewaard blijft. De veiligheid van Mustela producten is al meer dan 65 jaar onze prioriteit.

Voor aanvullende informatie nodigen wij je uit om het gedeelte 'Natuurlijke en veilige producten' in 'Onze engagementen' te raadplegen. 

Ongeopend, kunnen de Mustela producten tussen de 24 en 36 maand bewaard worden.

Na het openen is het raadzaam om onze producten te gebruiken in de periode die wordt vermeld in het DTP-logo (Houdbaarheid na opening), uitgedrukt in aantal maanden. Om het perfecte behoud van je Mustela huidverzorging te waarborgen, raden wij je aan om ze goed na gebruik af te sluiten en niet over te brengen naar een andere fles. 

Nanopartikels zijn ultra-fijne deeltjes (zo'n 100 000 keer kleiner dan de dikte van een haar). Ze worden gedefinieerd door de cosmetische regelgeving*. We hebben ervoor gekozen om deze niet te gebruiken in onze producten.  
 
* gedefinieerd in de cosmetische regelgeving 1223/2009 / CE uitgelegd door de professionele aanbeveling van de Europese Associatie van Cosmetische Industrieën.  

Om een maximum aan veiligheid, doeltreffendheid en gebruiksplezier te garanderen, hebben wij een beroep gedaan op synthetische ingrediënten die geen natuurlijk equivalent hebben, maar die ook zeker en doeltreffend zijn. 

Sinds het begin hebben we voorrang gegeven aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong, en we halen het grootste deel van de actieve bestanddelen en ingrediënten van Mustela-producten uit de plantenwereld.
Sommige ingrediënten die essentieel zijn voor het goede behoud, de stabiliteit of de zintuiglijke eigenschappen van onze verzorging hebben echter geen natuurlijke equivalent. Sommige natuurlijke voorkomende ingrediënten zijn mogelijk niet verenigbaar met onze hoge eisen aan effectiviteit, veiligheid of gebruiksplezier. In deze gevallen gebruiken we synthetische ingrediënten die door de gezondheidsautoriteiten worden beoordeeld, die door de regelgevende instanties zijn goedgekeurd en die hun effectiviteit en veiligheid voor de meest gevoelige huid hebben bewezen.
 
Het resterende percentage % zijn daarom ingrediënten die geen natuurlijk equivalent hebben om de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie te garanderen die wij op onze producten claimen.
Om meer te weten te komen, nodigen wij je uit om de toegewijde rubriek te raadplegen.

Alle uitgevoerde testen door ons laboratorium op onze producten, alvorens op de markt te brengen, worden gedaan zonder dierenproeven te gebruiken.

 

In het kader van ons innovatieproces en continue verbetering, hebben onze onderzoekers een uniek gepatenteerd babyhuidmodel ontwikkeld (Stelaskin) in het laboratorium die de tolerantie en werkzaamheid van Mustela producten kan beoordelen zonder dierenproeven te gebruiken. 

Alle Mustela Baby-Kind producten kunnen vanaf de geboorte van je baby gebruikt worden (zelfs prematuren die net de neonatologie hebben verlaten).

Hun veiligheid wordt systematisch gecontroleerd voordat ze door een onafhankelijke toxicologisch expert worden op de markt gebracht: combineren van doeltreffendheid veiligheid en een uniek zintuiglijk plezier, ze zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de dagelijkse behoeften van de huid van zuigelingen, baby's en kinderen en respecteren de extreem delicate natuur van het product. 

Of het nu gaat om baby's, zwangere vrouwen of jonge moeders, al onze producten zjin hypoallergeen. Dit betekent dat ze zijn samengesteld om het risico op allergische reacties te minimaliseren. De ingrediënten zijn geselecteerd om rekening te houden met het ontbreken van allergisch risico en onze producten zijn allemaal getest door onafhankelijke laboratoria die hun goede tolerantie hebben bewezen.

 

Deze aanpak stelt ons in staat om, overeenkomstig de regelgeving, ouders en hun kinderen de garantie te geven van veilige en doeltreffende producten al meer dan 65 jaar. 

Als toonaangevend Frans merk op de Europese markt voor kinderproducten, zijn wij toegewijd aan een hoog niveau van kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid voor onze producten. Elk van de ingrediënten die in de samenstelling van onze producten gaan, zijn onderworpen aan een strikte selectie om de tolerantie en veiligheid die elk van onze producten kenmerkt te waarborgen.

De tolerantie wordt systematisch geëvalueerd in het laboratorium op modellen van gereconstrueerde huid, dan op de volwassene en uiteindelijk in echte gebruiksomstandigheden onder dermatologisch toezicht op kinderen. De veiligheid van Mustela producten is al 65 jaar onze prioriteit.

Voor alle bijkomende informatie nodigen we je uit om het gedeelte 'Natuurlijke en veilige producten' te raadplegen in 'Onze engagementen'. 

Mustela producten zijn ontworpen om de gevoelige en kwetsbare babyhuid te beschermen. We kunnen nog steeds genieten van de zachtheid van Mustela producten, gedurende de kindertijd en daarbuiten, zonder risico. 

Ons formuleringscharter sluit aluminiumzouten uit.

Om meer te weten te komen over onze selectiecriteria voor ingrediënten en onze verplichtingen nodigen wij u uit om de sectie 'Ingrediënten' in 'Onze engagementen' te raadplegen.

De veiligheid van onze producten is een topprioriteit.
Om een perfecte veilgheid te garanderen, worden meer dan 450 metingen en tests uitgevoerd om kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid te garanderen, dit op elk product alvorens het in de handel te brengen.  
 
Wij laten gewillig de veiligheidsbeoordeling beoordelen door onafhankelijke deskundige toxicologen die beseffen dat de producten bedoeld zijn voor baby's en zwangere vrouwen, die veel voorzorgsmaatregelen en beperkingen met zich meebrengen. Zij kunnen ten alle tijden de handel van het product belemmeren.  
Wij voeren een specifiek en uniek evaluatieproces, waardoor 11 stadia van de evaluatie voornamelijk door onafhankelijke instellingen worden goedgekeurd: de huidtolerantie, oogtolerantie en neurosensoriële tolerantie op volwassenen, tolerantie op gereconstrueerde huidmodellen van zuigelingen en baby's.  
 
Ten slotte wordt de doeltreffendheid van onze producten gevalideerd voor zwangere vrouwen en baby's vanaf de geboorte door onafhankelijk medisch onderzoek (dermatoloog, kinderarts, gynaecoloog, oogarts afhankelijk van het product).
Als toonaangevend Frans merk op de Europese markt voor kinderproducten, zijn wij toegewijd aan een hoog niveau van kwaliteit, veiligheid en efficiëntie voor onze producten.
 
Zo past het Mustela merk van Laboratoires Expanscience een veeleisende en verantwoordelijke aanpak van elk van zijn producten toe via een verbintenischarter dat voldoet aan de essentiële uitdagingen van kwaliteit en veiligheid:
- Strenge en strikte selectie van ingrediënten, bij voorkeur van natuurlijke oorsprong, en het verwijderen van de in vraag gestelde ingrediënten.
- Toxicologische evaluatie van de ingrediënten op basis van een scherpe expertise van de specifieke eigenschappen van de huid van het kind vanaf de geboorte.
- Realisatie van tolerantie- en niet-allergietests op elk eindproduct.
- Rekening houdend met de specifieke kenmerken van de huid van het kind en diens behoeften is een belangrijk punt waaraan we extra veiligheidsfactoren koppelen, zoals het risico op inname en penetratie.
- Evaluatie van de uiteindelijke veiligheid van het eindproduct via een onafhankelijke toxicologische expertise, met name rekening houdend met het gebruik bij het kind. : specifieke tests uitgevoerd op huidmodellen, aanvullende veiligheidsfactoren, zoals het risico op inname en penetratie.
 
Deze aanpak stelt ons in staat om, voor meer dan 65 jaar, overeenkomstig de regelgeving ouders en hun kinderen te waarborgen voor veilige producten vanaf de geboorte.
 
Informatie over de inzet van het Mustela-merk is beschikbaar op de Mustela-website onder "Onze engagementen".
Om de optimale gebruiksveiligheid te waarborgen, zijn cosmetica nauwlettend geregeld door specifieke regelgeving sinds meer dan 40 jaar en van toepassing voor de gehele Europese Unie. Het wordt regelmatig bijgewerkt volgens de wetenschappelijke en technologische vooruitgang. Deze regelgeving bevat met name lijsten van verboden stoffen (meer dan 1300), beperkende stoffen en de stappen die moeten worden genomen voordat ze op de markt worden gebracht. Het leidt ook tot de veiligheid van producten en de verantwoordelijkheden van de fabrikanten.
 
Zodra cosmetische producten op de markt zijn gebracht, worden ze gecontroleerd tijdens hun commercialisering om te verifiëren dat ze goed te verdragen zijn. Het is cosmetische waakzaamheid die gericht is op het verzamelen en analyseren van de mogelijke ongewenste effecten die zouden worden waargenomen.
 
Mustela wordt regelmatig onderworpen aan deze controles en werkt nauw samen met de autoriteiten bij elk van deze gelegenheden.
 
Buiten Europa heeft elk land ook specifieke voorschriften voor cosmetische producten (veiligheid, het in de handel brengen, controle van producten).

Het natuurlijkheidspercentage vertegenwoordigt het aandeel ingrediënten van natuurlijke oorsprong in onze producten.

Om meer te weten te komen over onze engagementen voor natuurlijkheid, nodigen wij je uit om de specifieke rubriek te raadplegen.

Biomimetics wordt gedefinieerd als een actief ingrediënt dat het beginsel van biomimicry respecteert, dat wil zeggen de mogelijkheid om zo dicht mogelijk bij de natuur aan te leunen, de structuur nabootsen en aan te leunen aan de werking.
 
Vooral in dermo-cosmetica gebruiken we biomimetische ingrediënten, ingrediënten geïnspireerd op de natuur en in perfecte affiniteit met de huidtolerantie en  in staat om haar operationele mechanismen te versterken als ze verzwakt zijn, of begeleiden in diens rijping, de ontwikkeling ervan zonder storing: het combineert een optimale efficiëntie-tolerantie verhouding.
De  Avocado® Perseose, verenigend actief in de  nieuwe Mustela baby formules, is een biomimetisch actief: het werkt op de huid als in de gemeenschap van herkomst, waar het de functie heeft voor de ontwikkeling en rijping van het fruit.
 
Voor meer informatie, bezoek de pagina "De natuurlijkheid en Mustela" of download de volledige definitie van natuurlijkheid voor dermo-cosmetische producten van Laboratoires Expanscience.
Onze onderzoekers hebben ontdekt dat de huid van baby's voorzien is van een uniek en origineel celkapitaal uniek voor het leven, maar ook zeer kwetsbaar. Naar aanleiding van deze fundamentele ontdekking hebben wij gekozen voor de Avocado Perseose® in de nieuwe samenstelling van de Mustela baby-producten, omdat het perfect beantwoordt aan de specifieke behoeften van de huid van baby's vanaf de geboorte: het ondersteunt de ontwikkeling van de huidbarrièrefunctie en meer bepaald het behoud van de cellulaire rijkdom door te fungeren als een beschermend schild tegen dagelijkse agressies.
Daarnaast behoort Avocado Perseose® tot de nieuwe generatie biomimetische actieve ingrediënten: het werkt in perfecte affiniteit met de huid en combineert daardoor bewezen doeltreffendheid en hoge tolerantie.
 
De doeltreffendheid en de hoge tolerantie van Avocado Perseose® zijn klinisch getest en wetenschappelijk bewezen. Avocado Perseose® is een exclusief en gepatenteerd actief bestanddeel: alleen de Mustela-producten laten je genieten van de voordelen ervan.
 
Als u meer wilt weten over Avocado Perseose®, nodigen wij u uit om de pagina hieraan gewijd  te bezoeken.
Een samenstelling is biologisch afbreekbaar wanneer deze na gebruik natuurlijk kan worden afgebroken (verteerd) door levende organismen (micro-organismen). De biologische afbreekbaarheid is een belangrijke parameter van het karakteriseren van de milieu-impact van de producten die in het afvalwater terechtkomen. Dit hangt gedeeltelijk af van zijn vermogen om te worden afgebroken enerzijds en van zijn snelheid van vertering in de biologische omgeving anderzijds.                                                                                                                   
Onze wasformules (wasgel en shampoos) zijn biologisch afbreekbaar volgens de methode 302B OECD. 
Deze gestandaardiseerde internationale norm stipuleert dat minstens 60% van een product biologisch afbreekbaar moet zijn in 28 dagen.
 
Alle flacons en doosjes bij Mustela® zijn recycleerbaar*, het gebruikte karton is altijd afkomstig van duurzaam beheerde bossen, de gebruikte inkt is op basis van oliën van plantaardige oorsprong
en de schuimende formules van Mustela® zijn biologisch afbreekbaar**.   
 
*Volgens de sorteerregels van Fostplus
**Methode OECD 302B
Dit houdt in dat we elk stadium van de levenscyclus van onze producten (grondstoffen, ontwerp, fabricage, distributie, gebruik en einde levensduur) aanpakken, en zo alles in het werk stellen om hun impact op het milieu te minimaliseren. Trouw aan onze aanpak van voortdurende verbetering, zijn we al enkele jaren op dit pad aan het evolueren. Zo zijn bijvoorbeeld alle Mustela-flacons recycleerbaar, is het gebruikte karton afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, en zijn de Mustela Baby-schuimformules biologisch afbreekbaar.
 
Als je meer wil weten over onze duurzaamheidsacties, raadpleeg dan de levenscyclus van de Mustela producten.
Het conserveringssysteem dat we gebruiken voor onze producten houdt rekening met een combinatie van ingrediënten die een negatieve omgeving creëren voor microbiële groei (bijv. Glycerine, suikerderivaten, citroenzuur, antioxidant) en een keuze voor verpakkingen om contact te beperken met omgevingslucht dit vermijdt dus vervuiling (bijv. luchtloze verpakking).
 
De conserveermiddelen parabenen, fenoxyethanol, triclosan of MIT / MCIT zijn uitgesloten van de Mustela formules.
 
Voordat het in de handel wordt gebracht, wordt het product getest om te controleren of er geen vervuiling is en het feit dat het goed blijft bewaren.
 
De veiligheid van Mustela-producten is al meer dan 65 jaar onze prioriteit.
 
Voor aanvullende informatie nodigen wij u uit om het gedeelte "Bewuste veiligheid en effectiviteit" in "Onze engagementen" te raadplegen.

De oorspronkelijke cellen zorgen ervoor dat het evenwicht van de huid levenslang wordt gewaarborgd: hun rol is essentieel. Het originele huidcelkapitaal staat op het hoogtepunt na de geboorte, maar is in de eerste twee levensjaren uiterst kwetsbaar. Inderdaad, in deze periode is de huidbarrière nog aan het volgroeien en de huid is broos ten aanzien van de dagelijkse agressies. Het is dan essentieel om het te beschermen en te versterken om zijn rijkdom aan originele cellen te behouden.

Dunner dan die van volwassenen, de huid van baby's ontwikkelt snel: de huidbarrière is niet volledig gevormd bij de geboorte en komt pas tot een eerste stadium van volwassenheid vanaf ongeveer 2 jaar oud. Tussen 0 en 2 jaar is de huid niet in staat om een ​​goede hydratatie te behouden, de sleutel voor de goede werking van zijn cellen.
 
De huid speelt haar rol van beschermer niet en is zeer kwetsbaar voor de dagelijkse agressies van buitenaf.
Onderzoek van Mustela heeft ook aangetoond dat de babyhuid voorzien is van onverwachte rijkdom: een origineel celkapitaal dat uniek is voor een leven, dat op zijn hoogtepunt is bij de geboorte, maar uiterst kwetsbaar tussen 0 en 2 jaar oud. Deze originele cellen spelen een essentiële rol voor de huid gedurende het hele leven: zij zorgen voor de regeneratie en het behoud van zijn algehele evenwicht tegen de dagelijkse agressies van buitenaf.
 
Om deze unieke celrijkdom te behouden en de ontwikkeling ervan te ondersteunen, moet de babyhuid absoluut worden versterkt en beschermd met de juiste verzorging.
Als je meer wil weten over de specifieke eigenschappen van de huid van de baby, nodigen wij je uit om de pagina over dit onderwerp te raadplegen.
Dat is afhankelijk van het product dat je gebruikt om het gelaat of de billetjes van uw baby te reinigen:
  • Als je voor de zachtheid van reinigingsmelk kiest voor de reiniging en hydratatie van de droge babyhuid, is het aangewezen dit af te spoelen om bijvoorbeeld het risico op irritatie in luiers te verminderen.
  • Als je de voorkeur geeft aan een frisse en delicate behandeling, gebruik dan het reinigingswater voor de normale huid of het reinigingswater voor een zeer gevoelige huid die de huid schoon maakt in één enkele handeling en dat zonder de noodzaak om te spoelen.
 
Als je meer wil weten over het toilet van je baby, nodigen wij je uit om de pagina over dit thema te raadplegen.
Onze fundamentele onderzoeksstudies, die al 10 jaar zijn uitgevoerd en in octrooien en publicaties in internationaal gerenommeerde tijdschriften werden gepubliceerd, hebben aangetoond dat vanaf de geboorte tot 2 jaar de babyhuid immatuur is. Ze heeft nog niet de kracht en kwaliteiten van een volwassen huid verworven. De huidbarrière is daarom minder effectief, dus het is kwetsbaarder en gevoeliger voor externe agressies (zoals koude, wind, zon, wrijving van kledij...). (De oppervlakte / gewicht verhouding van een baby is 3 keer hoger dan die van een volwassene, die daarom het gebruik van verschillende ingrediënten en bij verschillende concentraties vereist).
Daarnaast, afhankelijk van het huidtype, heeft je kind specifieke behoeften waaraan Mustela beantwoordt met zijn verschillende productlijnen.
 
Elk van deze behandelingen is onderworpen aan een specifieke veiligheids- en effectiviteitsevaluatie om te voldoen aan de hoge verwachtingen die van de huid van de baby verwacht worden.
 
Al onze formules worden dus geassocieerd met een toxicologische evaluatie die wordt toegepast op de eigenschappen van de huid van de baby en het kind, evenals tolerantieproeven en afwezigheid van allergie op het eindproduct. Onze producten voldoen aan de nodige veiligheidsgaranties voor de meest kwetsbare huid.
Van de geboorte tot 2 jaar is de huid van uw baby in volle ontwikkeling en zeer kwetsbaar voor dagelijkse agressies: het heeft nog niet de kracht en kwaliteiten van de volwassen huid verkregen.
 
Tegelijkertijd is het rijk aan een uniek maar uiterst kwetsbaar celkapitaal, essentieel voor de bescherming voor de toekomst. Het is daarom essentieel om specifieke hygiëne- en verzorgingsproducten te gebruiken om deze specificiteit te respecteren.
 
Baby's hebben ook vaak kleine huidirritaties: geïrriteerde huid, melkkorstjes, luieruitslag, atopische of overgevoelige huid zijn vaak voorkomend in de vroege levensjaren.
 
Voor elk van deze situaties biedt Mustela een veilige, effectieve en respectvolle zorg, perfect aangepast aan de gevoeligheid van de babyhuid.
De producten voor volwassenen zijn niet aangepast aan de extreme fijngevoeligheid van de huid van baby's: ze zijn vaak te reinigend.
 
Voor het toilet van je baby is het daarom belangrijk om specifieke producten te gebruiken die de onvolwassenheid van je huid respecteren en niet irriteren.
 
Als je meer wil weten over de specifieke eigenschappen van de huid van de baby, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.
De reinigende doekjes van Mustela zijn speciaal ontworpen om het gezicht van je baby schoon te maken, inclusief de ogen waar kleine afscheidingen zich vaak vestigen. Ze zullen hun delicate huid schoon maken, hydrateren en verzachten.
 
Als je meer wil weten over het toilet van je baby, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.
Water alleen is niet voldoende om vuil te verwijderen dat op de huid van je baby voorkomt (overgeven, melk, enz.).
 
Het is daarom aanbevolen een reinigingsmiddel te gebruiken dat specifiek is aangepast aan de babyhuid, zoals het reinigend water zonder spoelen voor de normale huid, reinigingsmelk voor droge huid of reinigingswater specifiek voor de zeer gevoelige huid.
 
Deze verzorging, specifiek samengesteld om de kwetsbare huid van baby's te respecteren, maakt hun huid perfect schoon zonder uit te drogen of irriteren.
 
Als je meer wil weten over het toilet van jebaby, nodigen wij je uit om ons adviesblad over dit onderwerp te raadplegen.
De Mustela schuimshampoo voor zuigelingen is speciaal ontworpen om de aanzet van melkkorstjes te voorkomen en de verwijdering ervan te bevorderen door de bacteriële proliferatie die aan de oorsprong ligt, te beperken. Als de hoofdhuid van je baby deze kleine witte of geelachtige korst heeft, raden wij je aan deze zorg te gebruiken.
 
Aan de andere kant, als je hoofdhuid gezond is, zal de Mustela zachte shampoo perfect aangepast zijn: verrijkt met kamille-extracten, reinigt het haar voorzichtig en voorkomt de vorming van kleine knopen.
 
Als je meer wil weten over melkkorst, nodigen wij jou uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.
Zonnebrand vormt een echt gevaar, vooral voor kinderen van wie de huid meer gevoelig is.
 
Overmatige blootstelling aan zonlicht kan inderdaad aanleiding geven tot brandwonden, maar op langere termijn, een verhoging het het aantal schoonheidsvlekjes en risico op kwaardaardig melanoom, een versnelde huidveroudering en huidkankers. 
 
Het is belangrijk om een zonnebescherming met een hoge factor te gebruiken specifiek voor kinderen (SPF 50+) en de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:
- Stel kinderen onder de 3 jaar niet bloot aan de zon.
- Vermijd direct zonlicht, vooral tussen 11u en 16u.
- Breng een dikke laag zonnebescherming aan voor blootstelling herhaal minstens om de 2 uur en na het zwemmen.
- Bescherm je kind met hoed, t-shirt en zonnebril.
- Laat hen regelmatig drinken, zelfs als het kind niet vraagt ​​om te drinken.
 
Als je meer wil weten over de zon en de huid van het kind weten, nodigen wij je uit om onze pagina's te raadplegen over dit thema.
Zonneproducten beschermen de huid tegen UVA- en UVB-straling door filters en of schermen:
 
- De chemische filters werken door absorptie van de energie die door de lichtstralen wordt overgedragen.
Ze zijn niet altijd fotostabiel en omdat ze door de huid kunnen worden geabsorbeerd, is er een fototoxisch en allergisch risico.
 
- De minerale filters reflecteren en verspreiden de UV-stralen.
Ze zijn inert, fotostabiel en vormen een film op het oppervlak van de huid die het risico op penetratie beperkt.
 
- Organische minerale filters absorberen en reflecteren UV.
Ze zijn fotostabiel en hebben goede persistentie op het huidoppervlak.
 
Als je meer wil weten over zonnebescherming, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.

Nee, zonneproducten voor volwassen zijn niet aangepast aan de immature babyhuid, omdat ze specifieke behoeften en kenmerken hebben.

 

Voor de huid van peuters is het daarom van essentieel belang een specifieke zonnebescherming te gebruiken, met een zeer hoge beschermingsfactor (SPF 50+) en een specifieke selectie van ingrediënten.

Het is aan te raden gebruik te maken van zonnebrandproducten met een hoge factor om rekening te houden met de gevoeligheid van de huid van het kind t.o.v. de zon.
Producten met SPF 50 of 50+ worden aanbevolen.
 
Voor optimale veiligheid, kies hypoallergene formules die geurvrij, kleurloos en alcoholvrij zijn en op basis van op minerale en organische minerale schermen.
 
Als je meer wil weten over de zon en de huid van het kind, nodigen wij je uit om ons advies over dit thema te raadplegen.
De zonnebeschermingsfilters die we gebruiken zijn een combinatie van minerale en organische filters. Ze zijn nauwkeurig geselecteerd en hebben hun veiligheid en doeltreffendheid aangetoond.
Al meer dan 65 jaar is de veiligheid van onze producten en hun gebruikers onze prioriteit geweest.
 
Al onze formules zijn geassocieerd met een toxicologische evaluatie die wordt toegepast op de eigenschappen van de huid van de baby en het kind, evenals tolerantieproeven en afwezigheid van allergie op het eindproduct.
 
Om meer te weten te komen, nodigen wij je uit om het gedeelte "Onze engagementen" te raadplegen.

Onze zonnebeschermingsproducten bevatten minerale filters (titanium dioxide of zinkoxide). Wij hebben ervoor gekozen om ze te associëren met andere organische zonnefilters om hun applicatie te vergemakkelijken en het beschermingsniveau te garanderen voor de kwetsbare huid van jonge kinderen. Onze producten garanderen een hoge toleratie en hun doeltreffendheid bij alle huidtypes, ook voor de huid met neiging tot atopie of intoleranties.

 

De veiligheid van de Mustela producten is almeer dan 65 jaar onze prioriteit.

 

Als je meer wil weten over het engagement van het merk Mustela, nodigen wij je uit om de rubriek 'Onze engagementen' op onze website te raadplegen. 

Onze zonneproducten kunnen veilig vanaf de geboorte worden gebruikt. De veiligheid van Mustela producten is onze prioriteit. Net zoals alle producten zijn de zonneproducten onderworpen aan een strikte selectie van ingrediënten en een systematisch testproces dat hun tolerantie en doeltreffendheid bewijst op alle huidtypes, inclusief de huid met neiging tot atopie of de huid intolerant aan de zon.

 

De WGO raadt aan om de blootstelling van kleine kinderen aan de zon te vermijden, en in de schaduw te blijven en draag steeds een hoedje, t-shirt en zonnebrilletje. Wij raden eveneens aan bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon om de aangepaste zonnebescherming te gebruiken. 

Nee, volwassen zonnebeschermingsproducten zijn niet aangepast aan de immature babyhuid, omdat ze specifieke behoeften en kenmerken hebben.
Voor de huid van peuters is het daarom van essentieel belang een specifieke zonnebescherming te gebruiken, met een zeer hoge beschermingsfactor (SPF 50+) en een specifieke selectie van ingrediënten.
Mustela Solaire producten respecteren de huid van uw baby en kind en garanderen een optimale bescherming en veiligheid tegen de schadelijke effecten van de zon.
Ontworpen voor kinderen, ze zijn bestand tegen water & transpiratie en zijn zichtbaar bij het aanbrengen.
De zonnebeschermingsfilters die we gebruiken zijn een combinatie van minerale en organische filters. Ze zijn nauwkeurig geselecteerd en hebben hun veiligheid en effectiviteit aangetoond.
 
Al meer dan 65 jaar is de veiligheid van onze producten en hun gebruikers onze prioriteit geweest. Al onze formules zijn geassocieerd met een toxicologische evaluatie die wordt toegepast op de eigenschappen van de huid van de baby en het kind, evenals tolerantieproeven en afwezigheid van allergie op het eindproduct.
 
Om meer te weten te komen, nodigen wij u uit om het gedeelte "Onze engagementen" te raadplegen.
UVA en UVB zijn ultraviolette stralen die door de zon worden uitgezonden. Ze laten de huid bruinen, maar zijn ook erg schadelijk.
 
Ze verschillen in hun intensiteit en golflengten:
  • UVB heeft gemiddelde golflengten en handelt op het oppervlak van de huid. Zij zijn verantwoordelijk voor zonnebrand en brandwonden.
  • UVA heeft langere golflengtes en dringt diep in de huid; Ze veroorzaken versnelde veroudering en verminderen de elastisiteit van de huid.
 
Op de lange termijn kunnen UVA en UVB verantwoordelijk zijn voor veel huidkanker.
 
Het is daarom essentieel een dubbele zonnebescherming (tegen UVA en UVB) te gebruiken, vooral voor kinderen.
Zonnebrand vormt een echt gevaar, vooral voor kinderen wiens huid meer broos is.
 
Overmatige blootstelling aan zonlicht kan inderdaad aanleiding geven tot brandwonden, maar op langere termijn ook een groter aantal schoonheidsvlekjes en kwaadaardige melanomen, huidkanker en versnelde veroudering van de huid.
 
Het is belangrijk om een ​​zonnebrandcrème met een hoge index gebruiken specifiek voor kinderen (SPF 50+) en de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:
 
- Stel kinderen onder de 3 jaar niet bloot aan de zon.
- Vermijd direct zonlicht, vooral tussen 11u en 16u.
- Breng een dikke laag zonnebescherming aan voor blootstelling hernieuw minstens om de 2 uur en na het zwemmen.
- Bescherm je kind met hoed, t-shirt en zonnebril.
- Laat hen regelmatig drinken, zelfs als het kind niet vraagt ​​om te drinken.
 
Als u meer wilt weten over de zon en de huid van het kind weten, nodigen wij u uit om onze deskundige te raadplegen over dit thema.
Zachte amandelolie helpt de melkkorstjes op de hoofdhuid te verwijderen, maar helpt de oorzaak van dit fenomeen niet te bestrijden. Daarom is het raadzaam  een specifieke behandeling te gebruiken die zowel op het symptoom als op de oorzaak van het probleem inwerkt.
 
Verzorging Melkkorstjes van Mustela helpt tegen de talfafscheiding, zuivert de huid en beperkt de terugkomst van korstjes.
Net als alle Mustela producten is het hypoallergeen, dat wil zeggen samengesteld om het risico op allergische reacties te minimaliseren: het bevat dus geen allergene of irriterende stoffen. Maar bovenal werd het getest volgens een gestandaardiseerd protocol om de hoge tolerantie te controleren.
Zoete amandelolie kan u helpen om melkkorstjes op de hoofdhuid of het gelaat van uw baby te verwijderen door ze te verzachten. Maar het gaat de oorzaak niet aanpakken en kunnen de melkkorstjes dus herverschijnen.
 
Voor een betere efficiëntie raden we  een specifieke verzorging aan voor melkkorstjes, zoals Mustela verzorging melkkorstjes.
 
Door de afscheiding van sebum te regelen en de huid te zuiveren, kan deze behandeling de aanwezige melkkorstjes elimineren en het herverschijnen beperken.
Als u meer wilt weten over melkkorstjesk, nodigen wij u uit om ons adviesblad over dit onderwerp te raadplegen.
Nee, het verschijnen van melkkorstjes is geen kwestie van hygiëne.
 
Ze zijn te wijten aan overmatige afscheiding van talg en zweet, en de proliferatie van een microscopische schimmel op het huidoppervlak (manifestaties van de overdracht van zwangerschapshormonen aan de baby in een laat stadium van de zwangerschap).
 
Als uwjebaby melkkorstjes heeft, raden wij je aan het haar te wassen met een schuimshampoo voor zuigelingen, en een geschikt product op zijn hoofdhuid aan te brengen, zoals Mustela verzorging melkkorstjes: deze behandeling bevordert de eliminatie van melkkorstjes en beperkt het herverschijnen door direct op de oorzaak te handelen.
 
Indien je meer wil weten over melkkorstjes, nodigen wij jeuit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.

Onze onderzoekers hebben ontdekt dat de huid van de baby voorzien is van een rijkdom aan originele cellen, uniek voor het leven. We spreken over het levenskapitaal omdat deze originele cellen gedurende de levensduur een belangrijke rol spelen voor de huid: zij zorgen voor de regeneratie en het behoud van zijn algehele balans tegen de dagelijkse agressies.

Sommige baby's en kinderen hebben van nature een droge huid die het hele jaar door verzorging nodig heeft. 
 
Tijdens de winter wordt de huid voortdurend aangevallen door koude, wind en verwarming: het heeft de neiging om gemakkelijk uit te drogen.
Dit fenomeen is bijzonder belangrijk bij baby's en kinderen, wiens huid meer broos is en nog onvolwassen.
 
In deze periode is het daarom nodig om hun huid regelmatig te hydrateren en te voeden, vooral na het wassen en baden en dankzij behulp van specifieke was- en badproducten.
 
Als je meer wil weten over de specifieke eigenschappen van de huid van jebaby, nodigen wij jeuit om ons advies over dit thema te raadplegen.
Ja. Bij de pasgeborenen is de dermis (diepe laag van de huid) 3 tot 4 keer dunner dan bij volwassenen, en de stratum corneum (opperhuid, bovenste laag van de huid) is ook dunner.
 
Tenslotte is de hydrolipidenfilm die de huid bedekt en beschermt, bijna niet aanwezig bij een baby.
Atopische dermatitis of atopisch eczeem komt voor bij 1 kind op 5 (1). Dit is een aandoening van de huidbarrière die kan verschijnen vanaf de leeftijd van 2 maanden en die weer vermindert tot het verdwijnt, meestal rond de leeftijd van 5-6 jaar oud.
 
Het manifesteert zich door extreme droogte op het lichaam en het gelaat en afwisselende periodes van eczeem gepaard met gelokaliseerde rode vlekken en periodes van kalmte. Dit resulteert in hevig gevoel van jeuk die de levenskwaliteit van het kind en de slaap kunnen verstoren. Als deze tekenen verschijnen, raadpleeg dan een arts voor een grondige diagnose.
 
Mustela® biedt haar nieuwe generatie verzorging Stelatopia® aan: een reeks van 4 hygiëne- en verzorgingsproducten specifiek ontworpen om de huid met neiging tot atopie van baby's en kinderen te kalmeren en hydrateren. Gegarandeerde klinisch bewezen doeltreffendheid en een hoge tolerantie vanaf de geboorte (2), getest onder dermatologisch en pediatrisch toezicht.
 
(1) Watson 2011, Isaac 1998
(2) Inclusief baby's die net de neonatologie hebben verlaten
Rode vlekken en eczema die op het lichaam van je kind verschijnen zijn de meest zichtbare manifestaties van atopische dermatitis, maar in werkelijkheid is  de ganse huid verzwakt, de huidbarrière van atopische huid verandert meer en zal ten goede komen ten gevolge van het onbetwistbare verlies van water in de huid, verantwoordelijk voor droge huid.
 
Bovendien absorbeert de huid meer en kunnen allergenen gemakkelijker doordringen. Het is daarom noodzakelijk de huid dagelijks te verzorgen met geschikte dermo-cosmetische producten zoals het Stelatopia-assortiment van Mustela. Om het huidcomfort van je kind te verbeteren, moet deze verzorging elke dag worden aangebracht, zelfs als de rode vlekken verdwijnen.
Je arts kan ook medicijnen voorschrijven, vooral tijdens opflakkeringen.
 
Als je meer wil weten over atopische huid, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.
 
Atopische dermatitis of atopisch eczeem komt voor bij 1 kind op 5 (1). Dit is een aandoening van de huidbarrière die kan verschijnen vanaf de leeftijd van 2 maanden en die weer vermindert tot het verdwijnt, meestal rond de leeftijd van 5-6 jaar oud.
 
Het manifesteert zich door extreme droogte op het lichaam en het gelaat en afwisselende periodes van eczeem gepaard met gelokaliseerde rode vlekken en periodes van kalmte. Dit resulteert in hevige sensaties jeuk die de levenskwaliteit van het kind en de slaap kunnen verstoren. Als deze tekenen verschijnen, raadpleeg dan een arts voor een grondige diagnose.
 
Mustela® biedt haar nieuwe generatie verzorging Stelatopia®: een reeks van 4 hygiëne- en verzorgingsproducten specifiek ontworpen de huid met neiging tot atopie van baby's en kinderen te kalmeren en hydrateren. Gegarandeerde klinisch bewezen doeltreffendheid en een hoge tolerantie vanaf de geboorte (2), getest onder dermatologisch en pediatrisch toezicht.
 
(1) Watson 2011, Isaac 1998
(2) Inclusief baby's die net de neonatologie hebben verlaten
Ja, dit is essentieel: de producten  bestemd zijn voor normale huid kunnen slecht  worden verdragen door de droge huid met neiging tot atopie.
 
Omgekeerd zullen geschikte dermo-cosmetische behandelingen het huidcomfort van uw kind verbeteren, het risico op complicaties en het gebruik van medicatie verminderen:
- Voor dagelijkse hygiëne adviseren wij u om een ​​geurvrije en zeepvrije wasbasis zoals Stelatopia wascrème te gebruiken om de huid zacht te reinigen.
- Daarnaast raden we aan het gebruik van Stelatopia badolie, die de huid reinigt zonder deze te beschadigen en het uitdrogend effect van kalkwater compenseert.
- Breng dan zorgvuldig een verzorging aan zoals Stelatopia crème en / of verzachtende balsem, die de jeukende sensaties zal verlichten en verzachten.
- In geval van infectie of intense jeuk, raadpleeg uw arts: hij zal een geschikte behandeling voorschrijven.
 
Indien u meer wilt weten over atopische huid, nodigen wij u uit om ons adviesblad over dit onderwerp te raadplegen.
Het gebeurt vaak dat de roodheid op het zitvlak aanhoudt, desondanks dat je de hygiënische regels nauwkeurig opvolgt (regelmatige luierwissel, reinigen en zacht en voorzichtig drogen, aanbrengen van een crème voor de luierwissel enz.).
 
In dit geval raden we je aan om een specifiek product te gebruiken voor de verzorging van de roodheid op het zitvlak en/of op de billetjes van je baby, zoals  Luierwisselcrème 1>2>3: door de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de roodheid van het zitvlak te neutraliseren, zorgt deze verzorging ervoor dat de intensiteit vermindert en zal het verdwijnen bevorderen.
 
Als de roodheid niet na een paar dagen verdwijnt of als het nat lijkt of besmet is, raden we je aan je arts te raadplegen.
 
Indien je meer wil weten over de roodheid van het zitvlak nodigen wij je uit om ons advies over dit thema te raadplegen.
 
Roodheid van het zitvlak iseen veelvoorkomend verschijnsel bij baby's.
 
Dit wordt veroorzaakt door langdurig contact van de huid en urine, en is bijzonder duidelijk bij diarree, antibiotica of de vorming van tandjes.
 
Om roodheid te voorkomen, raden wij jeaan om je baby regelmatig te verversen:
- zijn zitvlak met een geschikt product grondig reinigen (zoals toiletmelk voor de droge huid, reiningingswater zonder spoelen voor de normale huid, kalmerend reinigingswater voor de gevoelige huid, Mustela Liniment of reinigingsdoekjes normale huid of zeer gevoelige huid), droog je baby nadien af zonder de huidplooien te vergeten.
- Breng preventief bij elke luierwissel een specifieke crème aan zoals Luierwisselcrème 1>2>3, die de aanvallen op de huid van de baby isoleert door de beschermende werking van zinkoxide.
 
Indien je meer wil weten over de roodheid van het zitvlak, nodigen wij jeuit om ons advies over dit thema te raadplegen.
Zwangerschapsstriemen kunnen gevormd worden tijdens de zwangerschap, maar ook na de bevalling vanwege de belangrijke hormonale herbalancering die er dan gebeurt.
 
Om het verschijnen van zwangerschapsstriemen te helpen voorkomen, is het aan te raden uw verzorging verder te zetten tot één maand na de bevalling.
 
Indien u meer wilt weten over dit onderwerp, nodigen wij u uit om ons expertbestand te raadplegen over zwangerschapsstriemen.
Ja: gemaakt zonder alcohol noch cafeïne en gebaseerd op natuurlijke werkzame ingrediënten, is het Mustela Maternité Serum Busteversteviging compatibel met borstvoeding *.
 
Houd rekening met de gebruikelijke hygiëne regels, zoals elke dag douchen.
 
* In overeenstemming met de hygiënevoorschriften voor het voeden: propere en schoongemaakte tepels.

Alle producten in het Mustela Maternité assortiment zijn specifiek ontworpen voor zwangere vrouwen of jonge moeders, ook wanneer zij borstvoeding geven. Mustela heeft onderzoek, tests en evaluaties gedaan om ervoor te zorgen dat de baby tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding geen enkel risico loopt. De producten zijn veilig tijdens je zwangerschap of periode van borstvoeding.

We raden je aan om Mustela Maternité Verstevigende lichaamsgel gedurende minstens een maand na de bevalling te gebruiken.
Dagelijks aan te brengen met lichte massages op de getroffen gebieden (maag, heupen, dijen, enz.). Deze behandeling helpt je de stevigheid van jehuid te herstellen en figuur opnieuw te vormen.
Ja, omdat hoe vroeger en regelmatiger men deze producten aanbrengt , des te beter ze zullen werken.
 
Daarom raden wij u aan een preventieve behandeling zoals Mustela Maternité crème preventie zwangerschapsstriemen te gebruiken vanaf de eerste maand van de zwangerschap. Het zal de elasticiteit en flexibiliteit van uw huid versterken en de weerstand tegen huidverslapping helpen ondersteunen.
 
Indien u meer wilt weten over dit onderwerp, nodigen wij u uit om ons expertbestand te raadplegen over zwangerschapsstriemen.
Tijdens de zwangerschap is een zwaar gevoel in de benen vaak voorkomend: meer dan één op de drie vrouwen krijgt hiermee te maken.
Dit fenomeen komt vooral voor bij warm weer.
 
Het komt door een vertraging van de bloedsomloop en een toename van de bloeddruk in de aderen van de benen.
Ter verlichting adviseren wij u uw benen te masseren met de gel lichte benen, de unieke combinatie van avodado peptiden en menthol extract geven een onmiddellijk gevoel van frisheid en een ontspannen effect.
 
Indien u meer wilt weten over dit onderwerp, nodigen wij u uit om ons expert bestand te raadplegen over de sensatie van zware benen.
Deze website streeft ernaar je met de Mustela producten en het merk te laten kennismaken, maar het is niet mogelijk om onze producten online te bestellen.
 
Als je onze producten wil kopen, raden wij je aan om naar een apotheek of para-apotheek te gaan: je kunt persoonlijk advies ontvangen en je wordt verwezen naar de producten die het beste passen bij je behoeften, afhankelijk van het huidtype van je baby of van jezelf.
Elk van onze producten is bestemd voor een bepaald huidtype of een specifieke situatie (zwangerschap, borstvoeding, huidstoornis, enz.). We verkiezen daarom geen stalen naar onze gebruikers te sturen, omdat ze wellicht niet geschikt zijn voor hun behoeften.
 
Als je onze producten wil ontdekken, nodigen wij je uit om een apotheek of een para-apotheek met Mustela producten te bezoeken: je kan daar persoonlijk advies en eventueel stalen ontvangen.
 
Vele materniteiten evenals enkele kinderartsen en dermatologen hebben ook staaltjes van onze producten.
 
Tenslotte zijn we elk jaar aanwezig op de Babybeurzen: aarzel niet om ons een bezoekje te brengen.
Ondanks alle zorgen tijdens de vervaardiging van onze producten en de vele tests die zijn uitgevoerd voordat we deze op de markt brengen, adviseren wij je om het gebruik van het product te stoppen en, indien nodig, contact op te nemen met je arts of apotheek. 
 
Wij raden jou ook aan om het product te houden en ons te contacteren zodat we het nodige onderzoek kunnen uitvoeren. Je kan contact met ons opnemen via mail: mustela@expanscience.be
 
De veiligheid van Mustela producten is al meer dan 65 jaar onze prioriteit.

Als de verpakking van je Mustela product beschadigd is, neem dan contact op met de klantendienst.