FAQ

Dit houdt in dat we elk stadium van de levenscyclus van onze producten (grondstoffen, ontwerp, fabricage, distributie, gebruik en einde levensduur) aanpakken, en zo alles in het werk stellen om hun impact op het milieu te minimaliseren. Trouw aan onze aanpak van voortdurende verbetering, zijn we al enkele jaren op dit pad aan het evolueren. Zo zijn bijvoorbeeld alle Mustela-flacons recycleerbaar, is het gebruikte karton afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, en zijn de Mustela Baby-schuimformules biologisch afbreekbaar.Als je meer wil weten over onze duurzaamheidsacties, raadpleeg de rubriek 'Ik wil mijn planeet beter beschermen' in 'Onze Engagementen'.

Een samenstelling is biologisch afbreekbaar wanneer deze na gebruik nauurlijk worden afgebroken (verteerd) door levende organismen. De biologische afbreekbaarheid is een belangrijke parameter voor het karakteriseren van de milieu-impact van de producten die in het afvalwater terechtkomen. Dit hangt gedeeltelijk af van het vermogen om te worden afgebroken enerzijds en van de snelheid van vertering in de biologische omgeving anderzijds. Onze wasformules (wasgel en shampoos) zijn biologisch afbreekbaar volgens de methode 302B OECD. Deze gestandaardiseerde internationale norm stipuleert dat minstens 60% van een product biologisch afbreekbaar moet zijn binnen 28 dagen.

Onze onderzoekers hebben ontdekt dat de huid van baby's voorzien is van een uniek en origineel celkapitaal uniek voor het leven, maar ook zeer kwetsbaar. Naar aanleiding van deze fundamentele ontdekking hebben wij gekozen voor de Avocado Perseose® in de nieuwe samenstelling van de Mustela baby-producten, omdat het perfect beantwoordt aan de specifieke behoeften van de huid van baby's vanaf de geboorte: het ondersteunt de ontwikkeling van de huidbarrièrefunctie en meer bepaald het behoud van de cellulaire rijkdom door te fungeren als een beschermend schild tegen dagelijkse agressies. Daarnaast behoort Avocado Perseose® tot de nieuwe generatie biomimetische actieve ingrediënten: het werkt in perfecte affiniteit met de huid en combineert daardoor bewezen doeltreffendheid en hoge tolerantie.De doeltreffendheid en de hoge tolerantie van Avocado Perseose® zijn klinisch getest en wetenschappelijk bewezen. Avocado Perseose® is een exclusief en gepatenteerd actief bestanddeel: alleen de Mustela-producten laten je genieten van de voordelen ervan. Om meer te weten te komen over Avocado Perseose®, nodigen wij je uit om de specifieke pagina te raadplegen.

Biomimetisch wordt gedefinieerd als een actief bestanddeel of een ingrediënt dat het beginsel van biomimetica respecteert, dit wil zeggen de mogelijkheid om zo dicht mogelijk bij de natuur aan te leunen, het nabootsen ervan in de structuur of in zijn werkingsmodaliteiten.Vooral in de dermo-cosmetica beschouwen we een biomimetisch ingrediënt als een ingrediënt dat geïnspireerd is op de natuur, dat werkt in perfecte affiniteit en tolerantie op de huid en dat in staat is om haar operationele mechanismen te versterken als ze verzwakt zijn, of te begeleiden tijdens de rijping zonder de ontwikkeling ervan te verstoren: het combineert een optimale doeltreffendheid-tolerantie verhouding. De Avocado Perseose®, gemeenschappelijk actief bestanddeel in de samenstelling van de nieuwe Mustela baby-producten, is een biomimetisch actief bestanddeel: het werkt in op de huid zoals in zijn oorspronkelijke omgeving, waar het de begeleidende functie heeft in de ontwikkeling en rijping van het fruit. Voor meer informatie, bezoek de pagina "De natuurlijkheid en Mustela" of download de volledige definitie van de natuurlijkheid voor de dermo-cosmetica van Laboratoires Expanscience.

Steeds geven we voorrang aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong en we halen het grootste deel van de actieve bestanddelen en ingrediënten van de Mustelaproducten uit de plantenwereld.Sommige ingrediënten die essentieel zijn voor de goede bewaring, de stabiliteit of de zintuiglijke eigenschappen van onze verzorgingen hebben echter geen natuurlijk equivalent. Sommige natuurlijke ingrediënten zijn mogelijk niet verenigbaar met onze hoge eisen voor doeltreffendheid, veiligheid of gebruiksplezier. In deze gevallen gebruiken we synthetische ingrediënten die door de gezondheidsautoriteiten worden beoordeeld en die door de regelgevende instanties zijn goedgekeurd en die hun doeltreffendheid en veiligheid voor de meest gevoelige huid hebben bewezen. Het overblijvend % komt overeen met ingrediënten die geen natuurlijk equivalent hebben om de kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid te garanderen die wij op onze producten claimen. Om meer te weten te komen, nodigen wij je uit om de specifieke rubriek te raadplegen.

Onze verantwoorde bevoorradingsketens hebben als objectief te streven naar de best mogelijke controle op de traceerbaarheid van de natuurlijke actieve bestanddelen en dit binnen het kader van een verantwoord partnerschip met alle actoren van de bevoorrading (landbouwers, lokale autoriteiten, agronomen, ...), vanaf de teelt of de oogst tot de transformatie en verwerking in onze producten.Betreffende de Avocado Perseose, het ster-ingrediënt van het gamma Mustela gebeurt de bevoorrading door 2 leveranciers, een uit Zuid-Afrika (historische leverancier) en een meer recentere uit Peru, die we duurzaam uitbouwen op basis van 3 cruciale engagementen: - Respect voor het milieu en de biodiversiteit - Respect voor de lokale bevolking - Creatie van economische waarde ter plaatse Onze aanpak wordt gcontroleerd door de UEBT (Unie voor Esthetische Biohandel) die onze estehtische aankoopmethoden van plantaardige ingrediënten periodiek evalueert.

Het natuurlijkheidspercentage vertegenwoordigt het aandeel van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong in onze producten. Om meer te weten te komen over onze engagementen voor natuurlijkheid, nodigen wij je uit om de specifieke rubriek te raadplegen.

Voor het ontwerpen van de veiligste en meest doeltreffende verzorging voor je baby, moeten onze onderzoekers de specificiteiten en behoeften van de huid kennen. De huid van baby's en kinderen die in het laboratorium wordt gereconstrueerd, stellen onze teams in staat om de huid grondiger, in de kern van de cel en de genen te verkennen, om haar fysiologie en evolutie beter te begrijpen. Het betreft het eerste gepatenteerd mondiaal brevet: enkel de Mustela-onderzoekers van de Laboratoires Expanscience beschikken over deze experimentele mogelijkheden. We gebruiken ook gereconstrueerde huidmodellen om de doeltreffendheid en de tolerantie van onze verzorgingen te testen met precisie en een verhoogde betrouwbaarheid.

Definitie Lab Exp?