Ik wil mijn planeet beter beschermen

Mustela zet zich in

Omdat het verzorgen van de allerkleinsten ook het beschermen van hun leefomgeving impliceert, doet Mustela® er alles aan om de impact van haar producten op de Mens en het Milieu te minimaliseren.

section-tabs-image-1.png
section-tabs-image-2.png
section-tabs-image-3.png
100%

plantaardig verantwoorde bevoorradingsketens

Onze verantwoorde bevoorradingsketens hebben als objectief om de traceerbaarheid van onze actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong optimaal te beheren.

Dit binnen het kader van een verantwoord samenwerkingsbeleid met alle spelers in de keten (landbouwers, lokale overheden, landbouwkundigen...), vanaf het kweken of plukken tot de verwerking en integratie in onze producten.

Onze aanpak wordt gecontroleerd door de UEBT(2) (Unie voor Ethische Biologische Handel), die de ethische bevoorrading van onze actieve plantaardige ingrediënten periodiek evalueert. 


(1) MVO-politiek toegepast op alle actieve cosmetische bestanddelen (meer info op www.mustela.be/onze-engagementen). 
(2) Expanscience lid van UEBT.

100%

eco-ontworpen producten

  • 100% van onze flacons en doosjes van Mustela® zijn recycleerbaar(3)
  • 100% van onze wasformules zijn biologisch afbreekbaar (volgens de methode OECD 302B) 
  • Lichtere verpakkingen die alleen de juiste hoeveelheid materiaal bevatten: een vermindering van 120 ton aan plastic (verpakkingen) en 65 ton aan karton voor de gamma's van Mustela® sinds 2010
  • 100% van de kartonnen doosjes zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen 
  • 100% van de kartonnen doosjes zijn bedrukt met inkt op basis van plantaardige olie

(3)Volgens de sorteercriteria van de Franse markt.

100%

groene elektriciteit afkomstig van hernieuwbare energiebronnen

  • Een productievestiging gevestigd in Frankrijk, Épernon (Eure-et-Loir) en ISO 14001 gercertificeerd
  • die voortdurend streeft naar een lager energieverbruik (-23% voor elektriciteit,  -30% voor gas en -33% voor water) (4)
  • die sinds 2018 alleen nog 100% groene elektriciteit koopt die afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen (windenergie, waterkracht…).

(4)Resultaat 2017 voor 100 geproduceerde units in vergelijking met 2010.

Natuurlijke Formules:

Mustela geeft prioriteit aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong in de formules en zorgt voor het minimaliseren van de impact op het milieu met in het bijzonder de 100% biologisch afbreekbare was- en spoelformules.    

Eco-ontworpen producten:

De producten van Mustela® zijn ontworpen met respect voor het milieu. 100% van de flacons  zijn recycleerbaar, alle kartonnen doosjes zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en onze Mustela® Baby-Kind doosjes zijn bedrukt met inkt op basis van plantaardige olie.

Plantaardige verantwoorde bevoorradingsketens:

Mustela maakt gebruik van bestanddelen afkomstig uit duurzaam beheerde en etisch verantwoorde bevoorradingsketens. Voor de Avocado Perseose, ons iconisch ingrediënt, zijn we fier om samen te werken met leveranciers die en het milieu en de biodiversiteit en de lokale gemeenschappen respecteren. 

B Corp gecertificeerd

Mustela® is trots om deel uit te maken van de B Corp gemeenschap sinds mei 2018.
B Corp is een baanbrekend en veeleisend internationaal label, dat wordt toegekend aan merken die een drievoudige economische, sociale en milieuprestatie vertonen en die hun activiteiten uitoefenen met een positieve impact op de maatschappij en het milieu.

small image natural formulas small image natural formulas
recycle recycle
planet planet
b-corp certified small image b-corp certified small image

Mustela gebruikt duurzame en ethisch verantwoorde ingrediënten