#Atopische huid en eczeem

Gebruiksadvies

#Atopische huid en eczeem
Gebruiksadvies
advice appli soin slider
De huid van je baby is zijn bescherming tegen de buitenwereld. Omdat de huid een dubbele rol speelt - beschermend en zintuiglijk -, vereist het een aangepaste verzorging en je aandacht vanaf de eerste dagen van je baby's leven. Om het dagelijks te kunnen verzorgen, is het noodzakelijk om het huidtype van je baby te kennen en zijn specifieke behoeften te begrijpen om de aangepaste producten te kunnen gebruiken.

Geschreven in samenwerking met Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatologe en lid van de groep deskundigen van Mustela.

 

Ontdek hier enkele eenvoudige tips om van de emolliërende verzorging echt een teder moment te maken voor uw baby.

 

 

Eenvoudige gebaren voor contact met de kwetsbare huid van uw baby

 

Eerst nog wat voorbereiding!

- Vergeet voor elk gebruik van de producten je handen niet te wassen.
- Denk eraan om geregeld je nagels te knippen om te voorkomen dat je je kind per ongeluk krabt. Maak van de gelegenheid gebruik om meteen ook die van hem of haar te knippen. Als hij zich tijdens opstoten niet kan bedwingen om te krabben, dan zal dat tenminste niet zo agressief zijn voor de huid.
- Vergeet je juwelen niet uit te doen. We zijn er ons vaak niet van bewust, maar een mooie ring of een armband kan ook onbedoeld pijn doen!
- Maak er een moment van maximaal welzijn van door de crème eerst in je handen te verwarmen voordat je hem aanbrengt.

Nu ben je er klaar voor! Je kan één of twee keer per dag een emolliërende crème of balsem aanbrengen: 's avonds na het toilet of voor het slapengaan en 's morgens na het bad of voor het aankleden ... Breng het product tijdens zowel periodes zonder symptomen als opstoten gerust zo vaak als nodig opnieuw aan: deze verzorgingsproducten zullen de huid van je kind doeltreffend beschermen, herstellen en verlichten (zie “De voordelen van emollientia”). Vermijd tijdens opstoten wel de zones met vochtige letsels. In dat geval zijn de zalfjes die door je arts worden voorgeschreven beter.

Om de producten goed in de huid te laten dringen, kan je lange masserende bewegingen maken, altijd in de richting van het hart. We beginnen bijvoorbeeld op de enkels en wrijven zo omhoog naar de bovenkant van de dijen. Dezelfde werkwijze voor de armen: beginnen aan de polsen en eindigen op de schouders. En geen enkele zone hoeft jaloers te zijn: aan de voor- en achterkant van het lichaam wordt overal hetzelfde laagje aangebracht, voldoende maar niet overdreven dik. Atopisch eczeem zal zich moeilijker kunnen verstoppen in de knieholtes! Zelfs de voetjes van je baby mogen goed gehydrateerd worden.

In het gezicht kan je dan weer anders te werk gaan: ga van het midden van het voorhoofd via de slapen en vervolgens onder de ogen naar het neusje. Tot slot smeer je van de neusvleugels naar de wangen om te eindigen op de kin. Dit kunnen echt heel leuke momenten zijn in het leven van je baby als je ze meteen ook benut voor wat knuffels en kusjes. Je hoeft je zeker niet in te houden!