#Bad- en verzorgingsrituelen

Je baby verschonen wordt (bijna) een kinderspel

Mustela Mag : het luierwisselritueel
Onze stap-voor-stap gids voor het reinigen van de babybilletjes in alle serenitiet... en in elke situatie!

Vooraleer je ouder werd, had je nooit gedacht dat je je zo druk zou maken over de luiers van je kind. En toch!

Ookal ververs je de luier van ja baby tot 8 keer per dag, je hebt nog ontelbare vragen over hoe je de billetjes van je baby best schoonmaakt. En tussen de risico's van doorlekken, irritatie en zelfs luieruitslag... We begrijpen je al te best :)

 

De 4 stappen om je baby te verschonen

Onze eenvoudige manier om je baby's luier te verschonen :

1 : Het voor de luierwissel

Om te beginnen richt je best zorgvuldig de ruimte in waar je je kleintje ververst. Leg alle accessoires en verzorgingsproducten die je nodig hebt klaar, zodat alles binnen handbereik is en je je kan focussen op je baby. Houd altijd een hand op je baby, want hij kan sneller van het matje of de luiertafel afrollen dan je denkt!

Op je luiertafel staat :

 change bébé mustela

2 : Missie propere billetjes

Hou je favoriete reinigingsproduct(en) bij de hand en leg je baby comfortabel op zijn matras of doekje. Je veegt zijn billetjes best schoon van de properste plek naar de vuilste (dus van voor naar achter) om te voorkomen dat er onzuiverheden worden meegebracht.

toilette change bébé

3 : Afdrogen maar !

Als de billetjes schoon zijn, dep ze dan voorzichtig droog met een doekje en let daarbij vooral op alle plooitjes van je baby. Je kan je baby ook even met de billetjes in de lucht laten waggelen om hem op zijn gemak te laten drogen. 

Het afdrogen is uiterst belangrijk omdat je zo luieruitslag kunt voorkomen.

Merk je al een roodheid? Smeer het zitvlak van je baby in met een crème voor de luierwissel.

Misschien lijkt het al meer op uitslag? Lees ons artikel over hoe je luieruitslag erkent en of je best onze Spray voor de luierwissel gebruikt.

rituel change bébé

4: Missie in schoonheid eindigen

Zodra je kleintje weer helemaal proper is, doe je hem een nieuwe luier en schone kleren aan. En hop, klaar voor nieuwe (luierwissel) avonturen!

change bébé

 

Extra tips

De luierwissel: een moment van plezier?

Je zit tot 8 keer per dag met je handen in de luier, maak er dan maar gebruik van om de band tussen jou en je kleintje te versterken!

Verstoppertje spelen met een tetradoek, kusjes in de nek, kietelen onder de armen en voetjes of zelfs een massage? Vertrouw op jezelf, en probeer! In het ergste geval is je baby niet ontvankelijk en kun je bij de volgende luierwissel (die snel zal komen, daar kunnen we zeker van zijn!) iets anders proberen. In het beste geval heb je dit dagelijkse karweitje omgetoverd tot een gedeeld moment van plezier met je kind!

 

De luierwissel onderweg

Voor de familie-uitstapjes, maak je een kleine luierset klaar om mee te nemen: een paar luiers, liniment of vochtige wegwerpdoekjes, een tetradoek, zo heb je de essentie bij de hand.

En zo uitgerust, wordt het verschonen van je baby een echt kinderspel, waar je ook bent!