#Huidtypen

Wat is een zeer gevoelige huid?

advice peau TS slider
De huid van je baby is zijn bescherming tegen de buitenwereld. Omdat de huid een dubbele rol speelt - beschermend en zintuiglijk -, vereist het een aangepaste verzorging en je aandacht vanaf de eerste dagen van je baby's leven. Om het dagelijks te kunnen verzorgen, is het noodzakelijk om het huidtype van je baby te kennen en zijn specifieke behoeften te begrijpen om de aangepaste producten te kunnen gebruiken.

De huid van uw baby is een beschermend omhulsel tussen zichzelf en de buitenwereld. Ze staat tevens garant voor communicatie, prikkels en emoties en staat in contact met alle zintuingen. Omdat de huid zowel een beschermende als een zintuiglijke rol speelt, heeft ze al vanaf de eerste dagen na de geboorte een aangepaste verzorging en uw aandacht nodig. Voor de dagelijkse verzorging is het noodzakelijk dat u het huidtype van uw baby kunt herkennen en dat u duidelijk weet welke behoeften die huid heeft zodat u daar specifiek op kunt inspelen met specifieke producten voor dat huidtype.

De zeer gevoelige babyhuid herkennen

De zeer gevoelige babyhuid is net als elk ander huidtype bij baby’s veel kwetsbaarder en brozer dan de huid van een volwassene. Ze heeft de neiging gemakkelijk rood te worden door dagelijkse agressies (wind, kalkhoudend water, wrijving van kledij…), wat tevens tot uiting komt in een onaangenaam gevoel (trekkerig gevoel, jeuk, warme huid …).

De zeer gevoelige huid van uw baby begrijpen

  • Vergelijking tussen de huid van een baby en die van een volwassene

De huid van uw baby oogt net als bij andere baby’s zo mooi en perfect, maar is in feite heel kwetsbaar.

Bij de geboorte is de huidbarrière van de babyhuid nog immatuur. De babyhuid is heel kwetsbaar en broos bij blootstelling aan dagelijkse agressies en begint zich pas beter te ontwikkelen rond de leeftijd van 2 jaar.

Tussen 0 en 2 jaar is de huid nog niet in staat om voldoende gehydrateerd te blijven, wat essentieel is voor de goede werking van de huidcellen.

De babyhuid is verrassend rijk: met haar unieke schat aan huidcellen kan ze zich een leven lang regenereren. Dat celkapitaal, dat bij de geboorte reeds maximaal is, is tussen 0 en 2 jaar extreem kwetsbaar en broos.

De bijzondere kenmerken van de huid van baby’s in vergelijking met die van volwassenen zijn wetenschappelijk aangetoond dankzij het onderzoeksprogramma van Mustela waar al meer dan 10 jaar onderzoek wordt gedaan naar de huid van kinderen vanaf de geboorte. Dat onderzoek is uniek in de wereld.

  • De babyhuid: een zeer gevoelige huid onderscheiden van een normale huid

1 kind op 3 heeft een zeer gevoelige huid*.

Al vanaf de geboorte kan de huid bij sommige baby’s gevoeliger zijn en overdreven reageren op agressies die een normale huid gewoonlijk goed verdraagt: omgevingsfactoren (temperatuurverschillen, zweet, wind), chemische agressies (kleurstoffen, wasmiddelen, kalkhoudend water …) en zelfs de wrijving van luiers en kledij.

Die overgevoeligheid uit zich in de vorm van een huid die gemakkelijk rood wordt en vaak ook in de vorm van ongemakken (trekkende huid, jeuk, warm gevoel …).

Beantwoorden aan de behoeften van de zeer gevoelige huid van uw baby

Om goed te beantwoorden aan de specifieke behoeften van de zeer gevoelige huid van uw baby, hebben de onderzoekers van Mustela verzorgingsproducten zonder parfum ontwikkeld, die garant staan voor maximale tolerantie en die specifieke actieve bestanddelen bevatten: Avocado Perseose en Schizandra.

Avocado Perseose, de perfecte bondgenoot van de babyhuid, werkt als een schild dat tegelijkertijd de ontwikkeling van de huidbarrière ondersteunt, de opperhuid hydrateert en vooral het kostbare celkapitaal beschermt tegen dagelijkse agressies.

Schizandra helpt dan weer de tekenen van reactiviteit van de zeer gevoelige huid, die langdurig moet worden verzacht, te beperken en te voorkomen.

Avocado Perseose: gepatenteerd natuurlijk actief bestanddeel dat ontstaan is dankzij de vakkennis van Mustela. De werking vormt een perfecte aanvulling op die van de babyhuid, met een combinatie van maximale tolerantie en klinisch bewezen doeltreffendheid.

Schizandra: een natuurlijk actief bestanddeel dat roodheid evenals een jeukend en trekkend gevoel verzacht en voorkomt.

Ontdek het gamma Mustela Baby-Kind voor de zeer gevoelige huid

Ontdek het gamma Mustela Baby-Kind voor de zeer gevoelige huid, een compleet gamma voor het toilet, het bad en de dagelijkse verzorging van de babyhuid. Het gamma van Mustela voor de zeer gevoelige huid is ontwikkeld om de kwetsbare en tere huid van zuigelingen, baby’s en kinderen dagelijks te hydrateren, beschermen en verzachten. Hypoallergene verzorgingsproducten zonder parfum en met een natuurlijke, milde en subtiele geur en een ultralichte textuur die het effect hebben van een beschermende tweede huid.

Getest onder dermatologisch en pediatrisch toezicht.

Avocado Perseose: gepatenteerd natuurlijk actief bestanddeel dat ontstaan is dankzij de vakkennis van Mustela. De werking vormt een perfecte aanvulling op die van de babyhuid, met een combinatie van maximale tolerantie en klinisch bewezen doeltreffendheid

Schizandra: natuurlijk actief bestanddeel dat zichtbare roodheid evenals een jeukend en trekkend gevoel verzacht en voorkomt.