#Atopische huid en eczeem

WELKE KLEDING WORDT AANGERADEN BIJ EEN HUID MET NEIGING TOT ATOPIE?

#Atopische huid en eczeem
WELKE KLEDING WORDT AANGERADEN BIJ EEN HUID MET NEIGING TOT ATOPIE?
advice vetements slider
De huid van je baby is zijn bescherming tegen de buitenwereld. Omdat de huid een dubbele rol speelt - beschermend en zintuiglijk -, vereist het een aangepaste verzorging en je aandacht vanaf de eerste dagen van je baby's leven. Om het dagelijks te kunnen verzorgen, is het noodzakelijk om het huidtype van je baby te kennen en zijn specifieke behoeften te begrijpen om de aangepaste producten te kunnen gebruiken.

Geschreven in samenwerking met Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatologe en lid van de groep deskundigen van Mustela.

 

DE JUISTE KLEDINGKEUZE

 

Je kind kan pas lekker in zijn vel zitten als … het lekker in zijn kleding zit! Tussen alle voorzorgsmaatregelen voor een comfortabel leven met atopie en de preventie van atopisch eczeem neemt zijn kleine garderobe zelfs al van bij de geboorte een belangrijke plaats in.

T-shirt, broek, trui, jurkje, pyjama ... Ze moeten zacht en niet te warm zijn: atopisch eczeem houdt van alles wat kan irriteren of doet zweten want daardoor ontstaat jeuk. Je kan dus best:
- kiezen voor stoffen die aangenaam aanvoelen, glad soepel zijn. Bijvoorbeeld: katoen, linnen, zijde en hennep omwille van de fijne vezels die bovendien ook nog eens luchtdoorlatend zijn.
- stoffen vermijden die de huid schuren, zoals wol. Ook al bestaat er geen natuurlijkere stof die doeltreffender is om het warm te hebben, de textuur kan helaas ruw zijn en dus de huid van de baby of het kind irriteren.
- synthetische stoffen en kleding vermijden, zoals polyester en acryl. Ook al lijken die delicaat en zacht, ze absorberen onvoldoende tijdens het zweten en laten de huid niet echt ademen. Laatste punt: vermijd rolkragen en kies kleding met een ruime pasvorm om de irritatie tot een minimum te beperken en te voorkomen dat je baby of kind het plots veel te warm krijgt.

 

DAGELIJKS ONDERHOUD VAN DE KLEDING

 

Maar hoe kan je er nu voor zorgen dat je kind het warm heeft in de winter zonder bijvoorbeeld wol te dragen? Kleed het gerust in laagjes. Een rompertje of ondergoed van thermolactyl, een dik katoenen T-shirt, een fluwelen vestje ... Laat de stylist in u naar boven komen om jeuk bij je kind te voorkomen en te verzachten!

Gelden er speciale wasvoorschriften voor al die kleding? Niet bepaald. Vooral het spoelen is heel belangrijk. Een goed programma kan al volstaan. Bij twijfel neem je best dubbele voorzorgen: herhaal de wascyclus nog eens voordat je het wasgoed uit de machine haalt. En als je de was buiten kunt ophangen, droog de kleding van je kind dan toch beter binnenshuis als het seizoen van de pollen is aangebroken.