Zwangerschapsstriemen? Neen, dank je!

Een nieuwe set striemen om je zwangerschap te vieren? Dat is nergens goed voor! Bovendien zijn striemen tegenwoordig makkelijk te voorkomen en kan u ze zelfs zo goed als helemaal wegwerken als ze zich toch een weg naar de huid hebben kunnen banen. 

Striemen ontstaan door de gewichtstoename en een veranderende hormoonhuishouding. De zwangerschap is dus een ideale periode voor striemvorming! De buik, de heupen, de dijen en de boezem zijn de eerste slachtoffers.

Onze huid mag dan wel een zekere elasticiteit bezitten, de elastische vezels en collageenbanden kunnen scheuren als ze onderworpen worden aan snelle uitrekking. Bovendien doen de fibroblasten onder invloed van bepaalde hormonen (cortisol en oestrogeen) hun werk minder goed tijdens die negen maanden. Fibroblasten zijn cellen die elastine en collageen aanmaken, beide onontbeerlijk voor een soepele en stevige huid.

Kortom, zonder voorzorgsmaatregelen kunnen kleine striae de kop opsteken. Aanvankelijk zijn ze rozig en lichtjes gezwollen, maar na verloop van tijd laten ze witte en parelmoeren sporen achter op de huid. Maar wees gerust: het is niet onvermijdelijk.

De juiste aanpak om ze te voorkomen

Tijdige en regelmatige verzorging: de tactiek bij uitstek om striemen te voorkomen. Want zodra ze gevormd zijn, krijg je ze moeilijk nog volledig weg. Begin dus, zonder er een obsessie van te maken, met het bannen van vreetbuien die voor een onnodige gewichtstoename zorgen. En las vanaf de eerste maand elke dag zonder uitzondering een verzorgingssessie in voor je huid.

Hydratatie & scrub: de elasticiteit van je huid moet je onderhouden. Breng na het douchen steeds een hydraterend product aan dat de stevigheid van de huid onmiddellijk een boost geeft. En gun jezelf één keer per week een scrubbehandeling voor gevoelige huidtypes. Een scrubbeurt ontdoet de huid van onzuiverheden en stimuleert de opname van hydraterende bestanddelen. De babyzachte huid krijgt je er gratis bij ...

Massage & specifieke crème: doe voor het voorkomen van striemen een beroep op speciale zwangerschapscrèmes die het huidherstel stimuleren. Die crèmes bevatten 100% natuurlijke bestanddelen die de aanmaak van ondersteunende vezels bevorderen. Het effect wordt bovendien versterkt als je ze niet gewoon snel uitsmeert, maar de tijd neemt om jezelf een echte massage met cirkelbewegingen te geven.

Trucjes om ze te laten vervagen

Tijdens de zwangerschap kunnen striemen de kop opsteken. Zoals ieder ander litteken, vervagen ze na een tijdje. Maar je zet beter alles op alles om ze zo snel mogelijk te verdoezelen ...

Gerichte verzorging: door natuurlijke bestanddelen, vitamines en sporenelementen te combineren, worden de striemen kleiner en vager. Breng de verzorgingsproducten voor een verbluffend resultaat twee keer per dag aan, liefst met knedende en rollende bewegingen.

Het zware geschut indien nodig: als de striemen echt storend zijn, moet u een versnelling hoger schakelen. Microdermabrasie vernieuwt de lagen van de opperhuid en een laserbehandeling vermindert de littekens. Beiden leveren uiteindelijk goede resultaten op, maar de striemen verdwijnen zelden volledig.

Zal je ook leuk vinden

Afbeelding
advice hydratation mini
Zwangerschap

De zintuigen ontwaken

EEN GOEDE HYDRATATIE IS NOODZAKELIJK!

Afbeelding
advice epilation mini
Zwangerschap

Emoties vanaf de 1e maanden

Welke ontharingsmethode kiezen tijdens de zwangerschap?

Afbeelding
advice soleil mini
Zwangerschap

Emoties vanaf de 1e maanden

Zonnebaden mag, maar vergeet niet...