Luierwissel
- Luierwissel verzorging

Toggle view

DE MUSTELA VERZORGINGSPRODUCTEN

Toggle view

DE TIPS VAN MUSTELA

 

Uw baby moet tot 7 of 8 keer per dag verschoond worden. Zijn bijzonder tere billetjes raken gemakkelijk geïrriteerd door de vochtigheid en het contact met urine en ontlasting, en door het wrijven van de luiers. Ze vragen dus bijzondere aandacht telkens als u uw baby verschoont. Lees onze tips om de kwetsbare huid van het zitvlak van uw kind te beschermen!

 

- Leg vooraf op de verschoningstafel alles klaar wat u nodig zult hebben: luiers, grote wattenschijfjes, reinigingsproduct, crème voor het verschonen, e.d.m.
 

- Verschoon uw kind zodra hij nat is en na elke stoelgang, bij voorkeur kort na de maaltijden. Pasgeboren baby's moeten vaker verschoond worden want ze plassen en poepen vaker dan al wat oudere kinderen.
 

- Kies luiers die aan de grootte van uw kind zijn aangepast: een te grote luier kan irriterende wrijvingen veroorzaken en beschermt niet goed tegen lekken.
 

- Leg uw baby voor het verschonen op een schone handdoek. Doe de luier open en wrijf de billetjes schoon met het voorste gedeelte van de luier, vouw deze dubbel en gooi hem in de prullenbak.
 

- Reinig de billetjes van uw baby met een reinigende vloeistof die niet gespoeld hoeft te worden, toiletmelk of dikke tissues voor het verschonen. Gebruikt u liever een reinigende gel of overvette zeep, dan kan dat ook mits u deze met water spoelt. 


- Werk voor het toilet van het zitvlak van boven naar beneden toe, van het schoonste tot het vuilste deel om geen onzuiverheden naar voren te halen. Bij een meisje, reinig vanaf de vulva (de buitenkant van de schaamlippen en vervolgens het midden) naar de billetjes toe. Reinig bij een jongetje de penis, de testikels en de zone eromheen, en vervolgens de billetjes.


- Droog de huidplooien goed om maceratie te vermijden, of als het mogelijk is, laat de huid aan de lucht drogen.


- Doe de schone luier open en leg hem in het midden onder uw baby, met de plakkers of klittenband ter hoogte van zijn navel. Let er bij een jongetje op dat zijn penis naar beneden gericht is voordat u de luier dichtdoet: zo vermijdt u lekken.


- Wacht niet totdat de billetjes van uw baby rood zijn om er zorg voor te dragen: breng telkens als u baby verschoont ter preventie een beschermende crème of talkpoeder op basis van zinkoxide aan. 


- Laat uw baby in geval van luieruitslag zoveel mogelijk met zijn billetjes bloot en gebruik een specifiek verzorgingsproduct.


- Ten slotte nog dit: ga tijdens het verschonen geen enkel moment weg van de verschoningstafel: de baby kan zo van de tafel vallen!