Toilet
- Normale huid

Toggle view

DE MUSTELA VERZORGINGSPRODUCTEN

Toggle view

DE TIPS VAN MUSTELA

 

Voordat u begint, neem de gewoonte aan om uw handen systematisch te wassen en gebruik enkel producten die specifiek zijn aangepast aan de tere huid van uw baby.

 

- De ogen: bevochtig een wattenschijfje of een steriel kompres met fysiologisch serum en ga er voorzichtig mee over de oogleden en de ooghoeken. Neem een nieuw wattenschijfje om het tweede oog te wassen.
 

- De oren: rol een stukje watten tussen uw vingers op tot een klein rolletje en reinig enkel de uitwendige oorschelp om te vermijden dat er een prop oorsmeer ontstaat. Vermijd het gebruik van wattenstaafjes die de oren kunnen irriteren of zelfs verwonden.
 

De neus: maak zoals voor de oren een klein rolletje van watten en doordrenk het met fysiologisch serum; reinig het ene neusgat voorzichtig. Neem een nieuw wattenrolletje om het andere neusgat te wassen.
 

Het gezicht: reinig het gezicht zo vaak als nodig in de loop van de dag; vergeet daarbij niet de achterkant van de oren, waar onzuiverheden geneigd zijn zich op te stapelen. U kunt een wattenschijfje gebruiken met reinigende vloeistof die niet gespoeld hoeft te worden of met toiletmelk die wel met water gespoeld moet worden.
 

Het haar: gebruik voor het borstelen van baby's haar een zachte borstel speciaal ontworpen voor baby's.
 

De nagels: wacht ten minste een maand alvorens uw baby's nagels voor het eerst te knippen. Daarvoor zijn ze te teer en breken ze te gemakkelijk af. Knip de nagels van uw baby daarna regelmatig met een schaartje met afgeronde punten. Kies een moment waarop hij rustig is, houd zijn hand of voet vast en praat zachtjes tegen uw baby zodat hij tijdens het knippen kalm blijft. Let erop, de nagels niet te kort af te knippen om nagelriemontsekingen te vermijden!
 

Het verschonen: maak de billetjes van uw baby zorgvuldig schoon als u hem een verse luier omdoet, vooral de huidplooien waar maceratie tot irritaties kan leiden. U kunt speciale tissues gebruiken voor het verschonen, een reinigende vloeistof die niet gespoeld hoeft te worden of toiletmelk. Droog de huid van uw baby zorgvuldig alvorens hem een nieuwe luier om te doen.
 

De navelstreng: na de geboorte moet u het stompje van de navelstreng van uw baby verzorgen totdat deze na een week of een tiental dagen vanzelf afvalt. Desinfecteer het, om het gevaar voor infecties te vermijden, elke dag met een steriel kompres dat u met een antisepticum doordrenkt. Droog het vervolgens zorgvuldig met een schoon kompres.
 

- De handen: zorg dat u steeds reinigende tissues bij u hebt om de handjes van uw baby te wassen, tijdens een wandeling, het vieruurtje of in de auto.
 

- Ten slotte kunt u over de kleren of op de hoofdhuid van uw baby voorzichtig enkele druppeltjes speciale verzorgingslotion voor baby's (zonder alcohol) verstuiven. Zo stimuleert u de ontwikkeling van zijn geurzin.