De beste speeltjes op elke leeftijd

Inleiding

Vanaf hun eerste levensweken spelen alle baby's ter wereld spontaan: eerst met hun eigen lichaam en dat van hun mama en papa, daarna met voorwerpen uit hun omgeving of speelgoed dat ze ter beschikking hebben. Spelen is een basisvoorwaarde voor elk leerproces. Het biedt kinderen de mogelijkheid om de wereld te ontdekken en hem eigen te maken, hun nieuwe capaciteiten uit te proberen, hun intelligentie en verbeelding te ontwikkelen.
Op voorwaarde dat het aangepast is aan het ontwikkelingsstadium van uw kind, biedt speelgoed een uitstekende ondersteuning voor zijn verdere ontwikkeling. Kies het met veel zorg: goed gekozen speelgoed zal uw kind vele uren speel- en ontdekkingsplezier geven. Kies voor materialen van goede kwaliteit, die duurzaam zijn en beantwoorden aan de veiligheidsnormen voor kinderen. Kies bij voorkeur levendige kleuren die een grotere aantrekkingskracht hebben op kleine kinderen. Schenk veel aandacht aan de grootte en het gewicht van het speelgoed dat u aan uw kind wilt geven:  wanneer het te zwaar of te groot is voor zijn handjes zal hij er niet mee spelen. Respecteer tenslotte de minimumleeftijd die op het speelgoed vermeld wordt, vooral voor de hele kleintjes.
Elke leeftijd heeft speelgoed waarvan het succes gegarandeerd is: Kijk samen met ons welk speelgoed zeker niet mag ontbreken in de speelgoedkoffer van uw baby!
 

> 0 tot 4 maanden: de ontdekking van een nieuwe wereld
> 4 tot 6 maanden: de tijd van de rammelaars
> 6 tot 12 maanden: de tijd om de handen te gebruiken
> 12 tot 18 maanden: op weg naar mobiliteit
> 18 tot 24 maanden: van baby tot kind
> 2 tot 3 jaar: de verbeelding aan de macht

 

 

Reageer op dit artikel

Verzenden