Geïrriteerde zones

De dagelijkse kleine wondjes... Een groot avontuur!

 

Grote avonturiers en Kleine wondjes

 

Vanaf de eerste maanden, is je baby al een grote avonturier: een knuffeldier vastgrijpen, een duim of een fopspeen om op te zuigen, een etiket dat kietelt of het begin van een viervoeter… Zijn natuurlijke nieuwsgierigheid en verkenningen brengen al snel tal van kleine roodheden en schaafwonden met zich mee!

Geen zorg, je baby krijgt te maken met dagelijkse kleine wondjes. Inderdaad hun huid reageert meer dan de onze, dat is omdat deze nog immatuur is en niet over dezelfde afweer beschikt.  En ook al is ze rijk aan een uniek celkapitaal, de kwetsbare huid van je baby werkt nog niet zoals een doeltreffende natuurlijke barrière.

 

Kleine schaafwonden na het halen van een frisse neus, windpokken of een insectenbeet, roodheden op de babybilletjes of tussen de huidplooien… zijn allemaal kleine wondjes die behandeld  moeten worden om te voorkomen dat ze erger worden of infecteren.

 

De avonturier vraagt aandacht op elk moment ! Maar om het dagelijkse leven van de ouders niet volledig om te gooien, in slechte avonturen, zijn hier enkele tips en adviezen

 

Dagelijks:

 

  • Verleng, elke dag, het badplezier met een kleine hydratatiesessie voor de baby. Kies een verzorging aangepast aan de kwetsbare huid van baby’s en kinderen, speciaal aangepast aan zijn huidtype.

 

  • Voorzie je een uitje ondanks de koude? Geen probleem, maar vergeet niet voor de wandeling een hydraterende  crème aan te brengen, op de blootgestelde zones.

 

In het geval van kleine wondjes:

 

  • Als de huid beten, sneetjes, schaafwonden of andere kleine wondjes vertoont, reinig en desinfecteer ze onmiddellijk !

 

  • Reinig zorgvuldig de geïrriteerde zones een zeepvrij product die de huid niet uitdroogt, en droog vervolgens voorzichtig.

 

 

 

Reageer op dit artikel

Verzenden