De hydratatie van de huid

Een onmisbaar gebaar voor een zachte en behaaglijke huid

Tot de leeftijd van 2 jaar is de huid van uw kind kwetsbaar en immatuur: ze kan zich moeilijk verdedigen tegen agressieve factoren (koude, wind, zon, droge lucht e.a), raakt gemakkelijk geïrriteerd en vertoont soms roodheden. Ze omsluit tevens een uniek en kostbaar kapitaal huidcellen dat absoluut beschermd moet worden. Het is dus beslist noodzakelijk er bijzonder goed voor te zorgen en geschikte producten te gebruiken. Ontdek onze tips om ervoor te zorgen dat de huid van uw baby zacht, soepel en behaaglijk blijft, dag na dag!

 

  • Kies altijd hygiëne- en verzorgingsproducten specifieke samengesteld voor de babyhuid, die hypoallergeen zijn en die onder dermatologisch en pediatrisch toezicht getest zijn.
  • Elke dag na het baden, hydrateer grondig het hele lichaam en het gelaat van uw baby met een crème of hydraterende melk. Als je baby's huid droog is, gebruik dan de verzorgingen met cold cream : een voedende crème voor het gelaat en een voedende melk voor  het lichaam. U kan het product verwarmen met uw vingertoppen, zodat uw baby niet verschiet van de temperatuur van de creme.
  • Profiteer van deze verzorgingsmomenten om uw baby te verwennen met een korte massage; hij zal dat waarderen: masseer het hele lichaam met het hydraterend verzorgingsproduct totdat het helemaal in de huid gedrongen is, of met een specifieke massageolie voor baby's. Een massagebeurt is zeer efficiënt om uw baby te ontspannen en om hem voor te bereiden op het slapengaan, maar het is ook eveneens een mooi moment van tederheid.
  • Denk eraan, de zone achter de oren regelmatig te controleren. Deze wordt vaak over het hoofd gezien en vertoont gemakkelijk roodheid en uitdrogingsverschijnselen.
  • Gebruik voor de lippen van uw baby en alle gevoelige, blootgestelde zones een voedende stick
  • Gaat u in de herfst of in de winter naar buiten met uw baby, bedek de gevoelige zones (o.m. hoofd, neus, keel, oren en handen) dan met een muts, een sjaal, wanten etc. Zo beschermt u hem niet alleen tegen verkoudheden maar ook tegen de uitdrogend effect van de koude.

 

 

Reageer op dit artikel

Verzenden