Laureaten 2018 van de Stichting MustelaDecember 2018

DE PRIJS VOOR ONDERZOEK IN DE VERLOSKUNDE WERD UITGEREIKT 4 DECEMBER!

 

Onder de auspiciën van de “Foundation de France” werd deze Franse Foundation opgericht in 1982. De missie van de Foundation is werken rond de vroege kinderjaren, door het ondersteunen van onderzoek voor thesis en post-doctoraat in de domeinen: psychologie, psychiatrie, pediatrie, medische wetenschappen en paramedische wetenschappen.   

In België hebben we voor de vijfde keer de « beurs voor onderzoek in Verloskunde » georganiseerd.

 

De laureaten dit jaar zijn de dames Kaat Helsloot en Florence D’Haenens en zij ontvangen een beurs van 8.000 euro voor hun onderzoekswerk :

”Naar een evidence-based perinataal zorgpad voor kwetsbare gezinnen: de ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren voor perinatale opvolging”

De prijs werd uitgereikt 4 december 2018 tijdens het congres omtrent borstvoeding georganiseerd door de VBOV1.

 

Vanaf maart 2019, lanceren wij opnieuw, in België, een oproep voor projecten en dit via de vakbladen en internetsites van vroedvrouwverenigingen in België : VBOV1, UpSfb2 en AFSf3.

Deze 3 verenigingen zijn gegroepeerd onder de naam van de “Belgian Midwifes Association” (BMA).

Het doel van deze beurs is om het onderzoek op vlak van Verloskunde  te ondersteunen en de perinatale gezondheid te verbeteren.

Wie zijn de kandidaten die in aanmerkingen komen voor deze beurs? Alle gediplomeerde vroedvrouwen en vroedvrouwen in opleiding: bachelor of master.

Om je in te schrijven en deel te nemen, neem een kijkje op onze website, daar vind je alle nodige informatie voor verdere inschrijvingen:

https://www.stichting-mustela.be/

 

 

  1. VBOV-Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen
  2. UpSfb-Union Professionnels des Sages-femmes Belges
  3. AFSf-Association Francophone des Sages-femmes
Reageer op dit artikel

Verzenden