Massage baby en kind

Ontdek de massageproducten van Mustela, die vanaf de geboorte gebruikt kunnen worden, om een moment van compliciteit, ontspanning en welzijn met je kind te delen en zijn of haar ontwikkeling te bevorderen. Dankzij hun zeer zachte formule en ingrediënten van natuurlijke oorsprong zorgen ze voor een gehydrateerde & gevoede huid.

Massage bébé / Baby massage

Hydrateert en voedt de huid

Bevordert de relatie ouder / kind

Draagt bij tot het welzijn van je baby

Gebruik vanaf de geboorte

Vaak gestelde vragen

Comment masser bébé ?

Avant ou après le bain, c'est à vous de choisir et d'installer votre routine de massage ! 
1. Préparez le matériel et soignez l'ambiance : température et lumière douce, serviette, Huile ou Baume Tendresse de massage Mustela. 
2. Prenez bien soin d'avoir les mains propres et tièdes, les ongles courts et pas de bijoux qui pourraient blesser ou griffer votre enfant. 
3. Prenez une noisette de produit et commencez à masser le corps du bébé sur peau sèche non irritée. Le contact visuel est très important et permet de renforcer la connexion parent/enfant. 
Vous pouvez commencer le massage par la poitrine (descendre le long de la cage thoracique puis remonter), passer aux bras et aux jambes (en effectuant un petit geste d'essorage des membres), puis masser le dos (avec un mouvement de rouleau à patisserie depuis les épaules jusqu'aux fesses). Terminer le massage avec une crème hydratante  sur le visage.

Wat zijn de voordelen van massage voor een baby?

De voordelen van huid-op-huid en massage zijn talrijk, zowel voor de baby als voor de ouder. Massage draagt bij tot de ontspanning en het welzijn van het hele gezin, het is een echt moment van tederheid en plezier met jouw kind.  Het helpt ook om bepaalde kleine aandoeningen bij baby's te verzachten: darmkrampjes, constipatie, slaapstoornissen, spierspanningen of doorkomende tandjes.  

Wat is het verschil tussen de olie en de balsem voor massage?

De Massageolie met zijn droge textuur dringt snel door in de huid van baby's. Het hydrateert en laat een beschermende film achter. De 99% natuurlijke ingrediënten maken het tot een onmisbaar product voor de normale huid. 
De ultra-smeltende en transformerende textuur van de Zachte Massagebalsem voedt en hydrateert de huid intensief en duurzaam. De balsem bevat 100% natuurlijke ingrediënten en is biologisch gecertificeerd.

Welke olie om het gezichtje van de baby te masseren?

Het is aanbevolen de Mustela massageproducten enkel op het lichaam van de baby te gebruiken. Als u het gezicht van uw kind wilt masseren, kunt u een hydraterende gezichtscrème gebruiken 

Mag je een baby met eczeem of een gevoelige huid masseren?

De massageproducten van Mustela bevatten parfum. Het wordt daarom afgeraden deze producten aan te brengen bij baby's met atopische (eczeem) of gevoelige huid. 

Met welke hoeveelheid product moet je je baby masseren?

Voor onze Massageolie raden wij aan een paar spraytjes in de palm van de hand te doen. Voor de Zachte Massagebalsem is een dotje product voldoende om je kind te masseren.