Meteen naar de content

Onze pediatrische dermatologische experise

ONZE PEDIATRISCHE DERMATOLOGISCHE EXPERTISE

Studie van de huid van de baby, vanaf de geboorte

Al 70 jaar hebben onze onderzoeksteams een unieke kennis ontwikkeld, wereldwijd erkend, van de fysiologie van de huid van baby's, vanaf de geboorte.

Is de huid van baby's zacht? Ja, maar de babyhuid is kwetsbaar en volop in ontwikkeling.

Ons onderzoeksprogramma EV.E.I.L.S. (EValuation of Early Infant Life / focus on Skin), een ongekende wereldwijde studie, zorgde voor drie belangrijke ontdekkingen over de huid van baby's:

Een immature huid
De barrièrefunctie van de huid van de baby is immatuur, poreuzer en heeft meer bescherming nodig tegen externe agressies om zijn cellulair kapitaal te behouden. Het cellulaire kapitaal - uniek voor een heel leven - meegegeven vanaf de geboorte en waardoor de huid zichzelf gedurende het hele leven kan regenereren, is bijzonder kwetsbaar tijdens de eerste 2 levensjaren.
Een huid die sneller uitdroogt
Bij de geboorte is de huid minder goed in staat om water op te nemen en vast te houden, waardoor de huid gemakkelijker en sneller uitdroogt dan de volwassen huid.
4 huidtypes bij baby's
Er zijn vier huidtypes met verschillende kenmerken: normaal, droog, zeer gevoelig en met neiging tot atopie. Deze ontdekking heeft ons in staat gesteld om het ontwerp van de Mustelaproducten te oriënteren met specifieke actieve bestanddelen die perfect geschikt zijn voor elk huidtype.

De verschillende huidtypes

Normale huid

Normale huid: dit is de bekende 'babyhuid' waar vaak naar wordt verwezen: deze huid is soepel, zacht en comfortabel. En toch… deze huid is doorlaatbaar voor externe factoren (vervuiling, bacteriën, pollen) en droogt constant uit. Gedurende de eerste twee levensjaenr is het noodzakelijk om de huid dagelijks te hydrateren en te beschermen.

Ons gamma normale huid
Droge huid

Een droge huid is uitgedroogd en minder lipidenrijk dan een normale huid. Gevolgen: de huid wordt ruw, grof, dun en kan schilferen of trekkerig gevoel geven, vooral op die zones van het lichaam die worden blootgesteld aan externe agressies (hete, koude lucht, enz.). Deze huid wordt gemakkelijk verlicht door verzorging en dagelijkse aandacht.

Ons gamme droge huid
Huid met neiging tot atopie

Atopische dermatitis, treft 1 op 5 kinderen en is een chronische, niet besmettelijke, ontstekingsziekte van de huid die rode, jeukende plekken vormt op goed gedefinieerde zones van het lichaam en het gezicht. Deze chronische opflakkeringen onderscheiden de huid met neiging tot atopie van andere huidtypes en beïnvloeden de kwaliteit van leven en slaap van kinderen en hun ouders. Goed nieuws: de symptomen van deze ziekte kunnen onder controle worden gehouden (afname van de intensiteit en frequentie van opstoten) door aangepast gedrag en een aangepaste verzorging . En het wordt beter met de leeftijd.

Ons gamma huid met neiging tot atopie
Zeer gevoelige huid

De zeer gevoelige huid van baby's reageert ogenblikkelijk en tijdelijk op bepaalde producten, op de geringste dagelijkse agressie of op prikkels die de normale huid niet irriteren. Gevolgen: roodheden die zorgen voor een trekkerig gevoel, tintelen of warm aanvoelen, maar die snel worden gekalmeerd, ongeacht de zone van het lichaam. Er zijn meerdere factoren die de reacties van een zeer gevoelige huid veroorzaken. Vermijd parfum bij deze huidtypes en om irritatie en roodheid te verzachten, is het belangrijk om verzachtende verzorgingsproducten te kiezen die de huidbarrière beschermen.

Ons gamma zeer gevoelige huid

Mustela heeft 59 internationale wetenschappelijke publicaties over de huid gepubliceerd en 14 patenten gedeponeerd

Een innovatieve onderzoeksmethodologie op gereconstrueerde huid

Specialiteit van het huis: we hebben modellen gereconstrueerd van de epidermis van baby's van verschillende leeftijden gepatenteerd onder de naam Stelaskin®.

Dankzij deze innovatie kunnen we de verschillende huidtypes grondig bestuderen, de impact van bepaalde huidagressies beter begrijpen en onze toekomstige producten evalueren en testen op deze modellen van gereconstrueerde huid.

Meer weten over Mustela

ONZE EXPERTISE IN PLANTENEXTRACTIE
We extraheren plantaardige actieve bestanddelen met behulp van groene technologie
Ontdek
IN ONZE PRODUCTEN
Alleen het beste en niets anders!
Ontdek
ONS TEDER VERHAAL
Een familiemerk, Frans, onafhankelijk en geëngageerd sinds 1950
Ontdek
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}