Meteen naar de content

Veiligheid & kwaliteit

Meer dan 450 metingen en tests voor een gegarandeerde veiligheid

Om de veiligheid van de formules te garanderen, hebben we een zeer veeleisend proces geïmplementeerd, inclusief meer dan 450 metingen en tests. Het product ondergaat een echt hindernissenparcours: geen enkel product wordt op de markt gebracht zonder al deze fasen met succes te hebben doorlopen.

Productveiligheidstests

Om ervoor te zorgen dat het product goed geconseveerd blijft, beoordelen we de antimicrobiële bescherming. Hiervoor slaagt het product voor de challenge-test, die erin bestaat na te gaan hoe het product zich verdedigt tegen aantasting door microben: microben worden aan het product toegevoegd en de regressie van deze besmetting wordt in de loop van de tijd gecontroleerd.


Stabiliteitstests

We controleren of het product in de loop van de tijd stabiel blijft, dat wil zeggen dat met name de kleur, geur of het uiterlijk niet veranderen.

Dankzij klimaatkamers wordt het product in extreme thermische omstandigheden geplaatst. Bij sommige ondergaat het bij 40° of 50° een versnelde veroudering. Bij andere, die regelmatig tussen -10° en 40° schommelen, wordt het geconfronteerd met drastische temperatuurschommelingen. Deze tests zorgen ervoor dat wanneer ons product de wereld rond reist, het zijn goede kwaliteit behoudt.


Veiligheids- en tolerantietest

• In vitro tests

Een wereldprimeur, onze onderzoekers hebben een model van gereconstrueerde babyhuid ontworpen, gepatenteerd onder de naam Stelaskin®. Stelaskin® stelt ons in staat om de goede veiligheid van onze producten vanaf de geboorte te valideren. Het maakt het mogelijk om verschillende huidtypes bij zuigelingen en kinderen na te bootsen en om bepaalde huidagressies te reproduceren om de doeltreffendheid en de goede tolerantie van onze producten beter te beoordelen.

• In vivo tests

We beoordelen ook de goede tolerantie van het product (afwezigheid van een irritatiereactie) en de afwezigheid van een sensibiliseringsreactie bij 100 volwassen personen.


Klinische tests

Zodra de veiligheid van het product is gegarandeerd, meten we de veiligheid en doeltreffendheid ervan in reële gebruiksomstandigheden, op een panel van baby's en kinderen, inclusief zuigelingen jonger dan een maand oud, of zwangere vrouwen, afhankelijk van het product. Deze procedure vindt plaats onder toezicht van dermatologen en / of kinderartsen.


Laatste validatie door een onafhankelijke deskundige

Als laatste stap worden alle resultaten voorgelegd aan een onafhankelijke toxicoloog, die niet werkzaam is voor onze laboratoria, die moet bevestigen dat onze producten veilig zijn. Vervolgens wordt er een veiligheidsrapport opgesteld dat bij inspectie op elk moment ter beschikking wordt gesteld van de bevoegde autoriteiten - zonder dit document kan het product niet op de markt worden gebracht.

{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}