Emolliërende verzorgingsproducten

Een atopische huid voorkomen: de heilzame eigenschappen van emollientia

Voordelen van emolliërende verzorgingsproducten tegenover andere verzorgingsproducten

 

Emolliërende verzorgingsproducten voor de huid met neiging tot atopie bieden zowel tijdens periodes zonder symptomen als tijdens opstoten alle ingrediënten die noodzakelijk zijn voor preventie, herstel en verzachting. Het is zelfs aangetoond dat ze bij gebruik vanaf de geboorte in geval van een familiale voorgeschiedenis of de eerste roodheid het risico op de symptomen van atopisch eczeem met 33% tot 50% kunnen verminderen(1). Raakt u de huid van uw kind graag aan? Doe gerust voort en verenig het nuttige met het aangename (lees onze tips om het ontstaan van atopische dermatitis te voorkomen)!
 
De werking van emolliërende verzorgingsproducten bestaat er in de eerste plaats in om de huid te helpen de huidbarrière te herstellen. Die wordt met andere woorden gehydrateerd, maar ook geherlipideerd: ze krijgt de nodige vetten zodat ze opnieuw haar beschermlaag (de hydrolipidenlaag) kan vormen, die bij de geboorte hoe dan ook al dunner is dan bij volwassenen. Na enkele dagen wordt ze ook minder doordringbaar: allergenen geraken er dan moeilijker door om het immuunsysteem te prikkelen. De ongewenste gasten kunnen dus maar beter op hun hoede zijn (lees onze tips voor thuis)!
 
Bij opstoten zorgen de emolliërende verzorgingsproducten bovendien voor een onmiddellijke verlichting van de jeuk, het trekkende gevoel en de irritatie. Het zijn kostbare bondgenoten om die crisisperiodes beter door te komen, indien nodig in combinatie met een medische behandeling! Schenk uw baby verlichting met liefdevolle verzorgingsrituelen.
 
Maak de juiste keuze
 
Het is voor uw baby belangrijk dat u uw toevlucht neemt tot verzorgingsproducten die speciaal werden ontwikkeld voor baby's en kinderen, zoals de Stelatopia Emolliërende Balsem of de Stelatopia Emolliërende Crème. Tot het derde levensjaar is de huid immers bijzonder gevoelig voor agressies van buitenaf: de zuurtegraad (pH rond 7) is bijna neutraal, de hoornlaag is kwetsbaarder en de opperhuid is drie keer zo dun(2). 
Tot ze volgroeid is, heeft ze dus nood aan de beste voorzorgsmaatregelen. Natuurlijke en/of gepatenteerde actieve bestanddelen voor baby's en kinderen, extreem hoge tolerantie, hypoallergene formule, geen bewaarmiddelen ... Die vermeldingen staan allemaal garant voor het welzijn van uw kind. Ook u bieden ze de zekerheid dat uw kind een verzorging krijgt met zowel een zachte samenstelling als een zachte werkwijze voor het aanbrengen.
 
Die verzorgingsproducten kunnen u tot slot ook begeleiden tijdens elke fase van het toilet van uw baby dankzij hun hydraterende werking tijdens het douchen en baden (lees onze tips over de juiste gewoonten voor het toilet). U kunt beginnen met een wascrème of badolie en eindigen met een hydraterende emolliërende balsem die speciaal is ontwikkeld voor de kwetsbare en atopische babyhuid … Die momenten kunnen uitgroeien tot echte intieme rituelen. Een lief kusje op de wang zodra het gezichtje beschermd is, een leuk aftelrijmpje om te kalmeren ... en natuurlijk wat gekietel als verrassing. Plezier en welzijn verzekerd!
 
(1) Bron: Eric L. Simpson 2014, Horimukai 2014.
(2) Lees het artikel: "De specifieke kenmerken van de babyhuid"

 

Reageer op dit artikel

Verzenden