Expanscience Laboratories

Expanscience, onafhankelijk Frans farmaceutisch en dermo-cosmetische laboratorium heeft in 2017 een omzet gerealiseerd van 271,2 miljoen euro, waarvan 61,9 % internationaal, en biedt werk aan 1105 personeelsleden.

De onderneming heeft sinds meer dan 60 jaar een internationale reputatie opgebouwd van betrouwbaarheid, innovatie en deskundigheid in de behandeling van artrose en de gezondheid van de huid. Haar producten, waaronder twee marktleiders, Piascledine 300 en Mustela, zijn aanwezig in bijna 120 landen (16 filialen en 102 distributeurs). Expanscience ontwikkelt en commercialiseert ook actieve bestanddelen van natuurlijke oorsprong voor de cosmetische industrie in Frankrijk en internationaal.

Het behoud van het gezondheidskapitaal van individuen, of het nu gaat om hun mobiliteit of de gezondheid van hun huid, staat sinds het begin centraal in de groeistrategie van de groep.

Met de wens om gezondheidsdeskundigen te ondersteunen in hun rol van preventie, advies en informatie, hebben de Laboratoires Expanscience tal van educatieve-, pedagogische- en ervaringsuitwisselende initiatieven opgezet bij patiënten en consumenten.

Het geheel van de waardeketen is volledig in de onderneming geïntegreerd, van het onderzoek tot de productie en de distributie. Zijn baanbrekend onderzoek, gericht op het kraakbeen en de barrièrefuncties van de huid, heeft wereldwijd geleid tot meer dan 933 patenten. De met respect voor de Mens en het milieu gerealiseerde productie gebeurt in Epernon in Frankrijk op een site die het ISO 14001 certificaat draagt. Deze kwaliteitsgarantie en de in Frankrijk geproduceerde Expanscience producten vertegenwoordigen de belangrijkste elementen van zijn internationale uitstraling.

Sinds 2004, lanceerde de Laboratoires Expanscience een beleid van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dit komt met name tot uiting in een beleid van bevoorrading van plantaardige grondstoffen, met respect voor de producenten en de landen van herkomst, alsook in een nog meer ecologisch productontwerp.

Expanscience is het eerste farmaceutische en dermo-cosmetische laboratorium wiens bijdrage aan duurzame ontwikkeling erkend werd als voorbeeldig tijdens de evaluatie uitgevoerd door de AFAQ 26000 in 2013.

 

De Laboratoires Expanscience in cijfers

  • Oprichtingsdatum : 1950
  • Omzet 2017 : 271,2 M€
  • 16 filialen en 102 distributeurs
  • 1105 personeelsleden
  • 67 miljoen geproduceerde producten in 2017
  • Activiteiten : Dermo-cosmetica, Dermatologie, Reumatologie, Cosmetische actieve bestanddelen
  • Voor meer informatie : www.expanscience.com

LEER MEER

Afbeelding
Mustela - Our commitments
Onze engagementen
Afbeelding
La Fondation Mustela
De Stichting Mustela
Afbeelding
Certified B Corp
B Corp