#Bad- en verzorgingsrituelen

Liniment : een must-have bij je luierwisselritueel

Mustela Mag : Liniment Mustela
Liniment is een multifunctioneel product met een minimalistische formule dat al generaties lang wordt gebruikt in Frankrijk. Het zit vol verbazingwekkende natuurlijke eigenschappen om de babybilletjes schoon te maken en gezond te houden.

 

Liniment : een natuurlijk product

Het liniment is een mengsel van olijfolie en kalkwater, soms met bijenwas. Een eenvoudig en 100% natuurlijk product dat zowel reinigt als de tere babyhuid beschermt.

Deze deugden kunnen worden verklaard door een beetje scheikunde:

Er zijn drie pH-waarden: zuur, basisch en neutraal.

De ontlasting heeft een zure pH, maar wanneer het in contact komt met het Liniment, dat een basische pH heeft (het tegenovergestelde van zuur), wordt de pH neutraal, waardoor de zuurtegraad wordt geannuleerd en irritatie van de billetjes van de baby wordt zo voorkomen.

 

 

Een Franse traditie bij de luierwissel

Het liniment is afkomstig van onze Franse voorouders en meer bepaald uit Zuid-Frankrijk, waar de olijfolie rijkelijk vloeit. Maar deze "magische" formule wordt nu overal gebruikt, zowel in gezinnen als in vele materniteiten die een minimalistische routine voor het verschonen van baby's verkiezen.

Terwijl in de rest van de wereld sommige mensen de voorkeur geven aan vochtige wegwerpdoekjes of een reinigingsproduct (reinigingsmelk of -water) in combinatie met een herbruikbaar doekje of een wattenschijfje... Het is pas de laatste jaren dat vele ouders het Liniment liefhebben om de babybilletjes "à la française" schoon te maken.

 

Een multifunctioneel gebruik

Onze Liniment is geformuleerd met extra vierge olijfolie, rijk aan omega 6 en 9. Het is zonder parfum en bevat 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Het is heel gemakkelijk te gebruiken: doe een beetje Liniment op een wasbaar doekje of een schoon wattenschijfje en reinig het zitvlak van je kleintje van voor naar achter. Afspoelen of afdrogen is niet nodig, integendeel, een dun laagje Liniment op de huid achterlaten gaat de huid extra beschermen tegen agressies veroorzaakt door vocht en door wrijving van luiers.

Voilà... je kleintje is proper en klaar om op avontuur te gaan!