#Kleine wondjes en irritaties

Geïrriteerde zones

advice zones irr slider
De huid van je baby bezit een uniek celkapitaal, maar ze is ook kwetsbaar en immatuur: ze vervult haar rol als beschermende barrière nog niet volledig en kan dan ook gemakkelijk geïrriteerd raken. Rond de mond (vooral als je kind een fopspeen gebruikt), in de plooitjes (nek, oksels, lies …), op de duim als hij daarop zuigt, achter de oren en op de handen kunnen rode letsels, droogheid en/of kloofjes verschijnen, vooral als het koud is. Als je baby zulke symptomen vertoont, is het belangrijk om die te behandelen om het celkapitaal te beschermen, dit ongemak te verlichten en elk risico op infectie te vermijden.

 

Irritaties voorkomen

  • Hydrateer het gezicht en lichaam van je baby elke dag grondig na het badje met een speciaal verzorgingsproduct dat aangepast is aan de tere huid.
  • Breng voor een uitstapje bij koud weer eerst een beschermende crème aan op de onbedekte lichaamsdelen van je baby.
  • Maak kloofjes en kleine wondjes meteen schoon en ontsmet ze goed zodra je ze opmerkt.

 

Bestaande irritaties behandelen

  • Reinig de geïrriteerde zones met een reinigend product zonder zeep dat de huid niet uitdroogt. Droog daarna af.
  • Breng vervolgens een zuiverend, voedend en herstellend verzorgingsproduct aan dat geschikt is voor de kwetsbare huid van zuigelingen. Het zal de irritaties verzachten en niet alleen het herstel van de huid bevorderen, maar ook het risico op een superinfectie beperken.
  • Raadpleeg een arts in geval van korstjes, grote of vochtige letsels, slaapproblemen of prikkelbaarheid bij je baby of als de toestand van de huid na een verzorging van enkele weken nog niet verbeterd is.
Huid met neiging tot atopie

Stelatopia Gelaatscrème

Bekijk het product