FAQ

Het bio-label is een van de middelen om een hoog gehalte aan natuurlijkheid in de producten, de aanwezigheid van ingrediënten afkomstig van biologische teelt, traceerbaarheid van ingrediënten en respect voor het milieu, geëvalueerd door een 3e bevoegde partij, te garanderen. Bij Mustela hebben we de keuze gemaakt om prioriteit te geven aan ingrediënten van natuurlijke oorpsrong die hun doeltreffendheid en tolerantie hebben bewezen (gemiddeld 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong in onze gamma's Baby/Kind*). Wij hebben eveneens gekozen om gebruik te maken van onze eigen actieve bestanddelen afkomstig van onze duurzame, plantaardige bevoorradingsketens gecontroleerd door de UEBT (Unie voor Ethische Biologische Handel). De UEBT evalueert periodiek de ethische bevoorrading van onze actieve, plantaardige ingrediënten die we produceren. * Met uitzondering van seizoensgebonden producten

Neen de producten van mustela bevatten geen alcohol (of ethanol) omdat het de hydrolipidenfilm aanvalt, die de huid beschermt en droogheid kan veroorzaken.

Onze producten bevatten geen aluminiumzouten. Enkel onze zonnebeschermingsproducten bevatten heel kleine aantallen die nodig zijn voor de doeltreffendheid van onze formules. De veiligheid van deze producten is geëvalueerd en gegarandeerd door een onafhankelijk toxiologisch expert.

Van een product wordt gezegd dat het hypoallergeen is wanneer het is samengesteld om het risico op allergische reacties te minimaliseren. Dit betekent dat de ingrediënten zijn geselecteerd rekeninghoudend met de afwezigheid van allergisch risico en onze producten zijn allemaal getest door onafhankelijke laboratoria die hun goede tolerantie hebben bewezen. Alle Mustela producten zijn hypoallergeen.

We hebben 3 hoofdcriteria om onze ingrediënten te selecteren: veiligheid, doeltreffendheid en gebruiksplezier. We hebben een specifiek formuleringscharter dat verder gaat dan de Europese cosmetische wetgeving: - nauwkeurige selectie van elk ingrediënt onder de controle van een panel met wetenschappelijke experts en een onafhankelijk toxicologisch expert (afkomst, puurheid, veiligheid) - prioriteit geven aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong - weglaten van in-vraag-gestelde ingrediënten (bekijk de lijst - hyperlink)

Neen, we gebruiken dit ingrediënt niet in onze producten.

De Mustela producten bevatten geen endocriene ontregelaars, volgens de definitie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) en het VN-milieuprogramma (UNEP). Binnen het kader van zijn politiek van anticipatie van risico's weet dat Mustela systematisch zijn ingrediënten en producten toxicologisch evalueert teneinde mogelijke endocriene effecten te detecteren en verwijdert substanties die een gevaar kunnen vertegenwoordigen. Mustela neemt het garanderen van de veiligheid van zijn producten nauw ter harte al meer dan 65 jaar. Voor aanvullende informatie nodigen wij je uit om de rubriek ‘ Onze Engagementen’ te raadplegen.

Parfums worden soms in vraag gesteld omdat ze allergische substanties kunnen bevatten voor 1 à 2% van de bevolking. Mustela heeft gekozen voor een parfum dat voldoet aan veeleisende specificaties om de kans op allergische reacties te minimaliseren. Uit de wereldwijd 40 miljoen verkochte Mustela producten, ieder jaar, is geen enkel geval van een allergie aan het Mustela-parfum waargenomen in meer dan 60 jaar. Echter, als je producten zonder parfum wenst te gebruiken, kan je ervoor kiezen om atopische huidproducten of producten voor de zeer gevoelige huid te gebruiken.

Het conserveringssysteem dat we gebruiken voor onze producten houdt rekening met een combinatie van ingrediënten die een negatieve omgeving creëren voor microbiële groei (bv. glycerine, suikerderivaten, citroenzuur, antioxidant) en een keuze voor verpakkingen om het contact te beperken met omgevingslucht om besmetting te vermijden(bv. airless verpakking). De bewaarmiddelen parabenen, fenoxyethanol, triclosan of MIT / MCIT zijn uitgesloten van de Mustela formules. Voordat een product in de handel wordt gebracht, wordt het getest om te controleren of er geen besmetting is en dat het correct bewaard en zijn eigenschappen bewaard blijven. De veiligheid van Mustela producten is al meer dan 65 jaar onze prioriteit. Voor aanvullende informatie nodigen wij je uit om het gedeelte 'Veiligheid en bewezen doeltreffendheid' in 'Onze engagementen' te raadplegen.

De producten van Mustela bevatten geen essentiële oliën.

Petrolatum (ook gekend als paraffinum liquidum of minerale olie) is een internationale cosmetische naam voor paraffine. Dit ingrediënt wordt soms in vraag gesteld omdat het schadelijke onzuiverheden kan bevatten als de productie slecht gecontroleerd wordt. Mustela heeft ervoor gekozen om het enkel op te nemen in de verzorging Stelatopia gewijd aan de huid met neiging tot atopie, omdat de emolliërende eigenschappen en 'barière-effect' ongeëvenaard is, tot op heden, door een ander ingrediënt. We gebruiken enkel paraffine van een farmaceutische kwaliteit die de zuiverheid van de stof en de veiligheid waarborgen.

De PEG's (of PolyEthylene Glycol) worden gebruikt om de stabiliteit va de formule te verzekeren. Soms worden ze in vraag gesteld omdat ze schadelijke onzuiverheden kunnen bevatten en meer specifiek 1-4 dioxaan, als de productie niet goed wordt beheerd. Mustela selecteert PEG's waarvan de zuiverheid wordt geëvalueerd per dosis en tot aan de traceerbaarheid (minder dan 1ppm), om een gebruik in alle veiligheid te waarborgen. Ondanks de veiligheid van de PEG's die we gebruiken, en om te ouders gerust te stellen, zetten we ons in om ze telkens uit al onze formules te verwijderen als dat mogelijk is.

Neen, we gebruiken dit ingrediënt niet in onze producten.

Cyclopentasiloxaan wordt gebruikt in de Stelatopia producten verzachtende balsem en emolliërende crème om dat dit in een beperkte dosering nodig is voor de efficiëntie van het product en het snel verzachtend gevoel voor baby's en kinderen met een huid met neiging tot aotpie. Dit ingrediënt wordt soms in vraag gesteld omdat het, onder sommige condities van productie, sporen van cyclotetrasiloxaan kan bevatten, een ingrediënten met schadelijke effecten voor mens en milieu. Mustela garandeert een gecontroleerde kwaliteit voor gebruik van cyclopentasiloxaan. Maar we gaan nog verder, om de ouders gerust te stellen, heeft mustela dit ingrediënt en de formules die dit bevatten, getest in een onafhankelijk laboratorium gespecialiseerd in het detecteren van potentieel endocriene ontregelaars.

Bewaarmiddelen spelen een essentiële rol bij cosmetische producten: ze voorkomen elke microbiële groei. Inderdaad, baby-cosmetica wordt meestal gebruikt in badkamers, en deze hete en vochtige omgeving bevordert de groei van bacterieën en schimmels. Als ze de verzorgingen besmetten, kunnen deze kiemen leiden tot infecties met ernstige gevolgen voor de gebruiker, vooral als het een baby is. Mustela selecteert met zorg zijn bewaarmiddelen, zodat ze doeltreffend en goed te verdragen zijn.

Het parfum draagt bij aan de aangename geur van de producten. Mustela® besteedt speciale aandacht aan de ontwikkeling van zintuigelijke texturen en delicate olfactorische geuren, om bij te dragen opdat elk gebaar van huidverzorging, een moment van welzijn, ontwaking, genot en emotie is, terwijl we uiteraard blijven waken over de veiligheid. De veiligheid van de producten van Mustela is al meer dan 65 jaar onze prioriteit.

De volledige lijst van ingrediënten is beschikbaar op de verpakking van elk Mustela product, evenals op elke productfiche van deze site door op het tabblad 'Natuurlijke en veilige producten' te klikken.

Ongeopend, kunnen de Mustela producten tussen de 24 en 36 maand bewaard worden. Na het openen is het raadzaam om onze producten te gebruiken in de periode die wordt vermeld in het DTP-logo (Houdbaarheid na opening), uitgedrukt in aantal maanden. Om het perfecte conservering van je Mustela huidverzorging te waarborgen, raden wij je aan om ze na gebruik goed af te sluiten en niet over te brengen naar een andere recipiënt.

Ons formuleringscharter sluit aluminiumzouten uit. Om meer te weten te komen over onze selectiecriteria voor ingrediënten en onze verplichtingen nodigen wij je uit om de sectie 'Natuurlijke en veilige producten' in 'Onze Engagementen' te raadplegen.

Neen, we hebben geen kankerverwekkende stoffen in onze producten. Er bestaat een classificatie van ingrediënten die een risico bevatten om kanker te veroorzaken, die onderworpen wordt aan gezondheidsautoriteiten en Mustela verbiedt het gebruik van deze ingrediënten in al haar producten.

Alle Mustela producten en hun verpakking bevatten geen ftalaten. Bovendien zijn de promotionele plastic objecten die mustela aanbiedt aan haar klanten (toiletzakje, klein speelgoed voor kinderen, enz.) ftalaatvrij.

Als toonaangevend Frans merk op de Europese markt voor kinderproducten, nemen wij een hoog niveau ter harte wat de kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid voor onze producten betreft. Elk van de ingrediënten die in de samenstelling van onze producten gebruikt wordt, zijn onderworpen aan een strikte selectie om de tolerantie en veiligheid die elk van onze producten kenmerkt te waarborgen. De tolerantie wordt systematisch geëvalueerd in het laboratorium op modellen van gereconstrueerde huid, dan op de volwassene en uiteindelijk in echte gebruiksomstandigheden onder dermatologisch toezicht op kinderen. De veiligheid van Mustela producten is al 65 jaar onze prioriteit. Voor alle bijkomende informatie nodigen we je uit om het gedeelte 'Natuurlijke en veilige producten' te raadplegen in 'Onze engagementen'.

Om een maximum aan veiligheid, doeltreffendheid en gebruiksplezier te garanderen, hebben wij een beroep gedaan op synthetische ingrediënten die geen natuurlijk equivalent hebben, maar die ook zeker en doeltreffend zijn.

Om de optimale gebruiksveiligheid te waarborgen, zijn cosmetische producten nauwlettend omkaderd door een specifieke regelgeving sinds meer dan 40 jaar en van toepassing voor de gehele Europese Unie. Het wordt regelmatig bijgewerkt volgens de wetenschappelijke en technologische vooruitgang. Deze regelgeving bevat met name lijsten van verboden stoffen (meer dan 1300), stoffen onderworpen aan restricties en stappen die moeten worden genomen voordat ze op de markt worden gebracht. De regelgeving omkadert ook de manier waarop de veiligheid van het product moet worden gegarandeerd en de verantwoordelijkheden van de fabrikanten. Zodra cosmetische producten gecommercialiseerd worden, worden ze tijdens hun commercialisering gecontroleerd om na te gaan of ze goed verdragen worden. Het is cosmetovigilentie die gericht is op het verzamelen en analyseren van mogelijke ongewenste effecten die zouden worden waargenomen. Mustela wordt regelmatig onderworpen aan deze controles en werkt nauw samen met de autoriteiten bij elk van deze gelegenheden. Buiten Europa heeft elk land ook specifieke voorschriften voor cosmetische producten (veiligheid, het in de handel brengen, het volgen van de producten).

Nanopartikels zijn ultra-fijne deeltjes (zo'n 100 000 keer kleiner dan de dikte van een haar). Ze worden gedefinieerd door de cosmetische regelgeving*. We hebben ervoor gekozen om deze niet te gebruiken in onze producten. * gedefinieerd in de cosmetische regelgeving 1223/2009 / CE uitgelegd door de professionele aanbeveling van de Europese Associatie van Cosmetische Industrieën.

De veiligheid van onze producten is een topprioriteit.Om een perfecte veiligheid te garanderen, worden meer dan 450 metingen en testen uitgevoerd, om kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid te garanderen, dit op elk product alvorens het in de handel te brengen. Wij onderwerpen ons vrijwillig de veiligheidsbeoordeling door onafhankelijke deskundige toxicologen die beseffen dat de producten, bedoeld zijn voor baby's en zwangere vrouwen, veel voorzorgsmaatregelen en beperkingen met zich meebrengen. Zij kunnen te allen tijde de commercialisering van het product belemmeren. Wij voeren een specifiek en uniek evaluatieproces, bestaande uit 11 stadia van evaluatie voornamelijk gerealiseerd door onafhankelijk, erkende instellingen: de huidtolerantie, oogtolerantie en neurosensoriële tolerantie op volwassenen, tolerantie op gereconstrueerde huidmodellen van zuigelingen en in reële gebruiksomstandigheden bij zuigelingen en baby's. Ten slotte wordt de doeltreffendheid van onze producten gevalideerd voor zwangere vrouwen en baby's vanaf de geboorte onder onafhankelijk medisch toezicht (dermatoloog, kinderarts, gynaecoloog, oogarts afhankelijk van het product).

Of het nu gaat om baby's, zwangere vrouwen of jonge moeders, al onze producten zjin hypoallergeen. Dit betekent dat ze zijn samengesteld om de risico's op allergische reacties te minimaliseren. De ingrediënten zijn geselecteerd rekening houdend met het ontbreken van allergisch risico en onze producten zijn allemaal getest door onafhankelijke laboratoria die hun goede tolerantie hebben bewezen. Deze aanpak stelt ons in staat om, overeenkomstig de regelgeving, ouders en hun kinderen de garantie te geven van veilige en doeltreffende producten al meer dan 65 jaar.

Alle Mustela Baby-Kind producten kunnen vanaf de geboorte van je baby gebruikt worden (zelfs prematuren die net de neonatologie hebben verlaten). Hun veiligheid wordt systematisch gecontroleerd door een onafhankelijke toxicologisch expert voordat ze op de markt worden gebracht: combineren van doeltreffendheid veiligheid en een uniek zintuiglijk plezier, ze zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de dagelijkse behoeften van de huid van zuigelingen, baby's en kinderen en respecteren hun extreme kwetsbaarheid.

Alle uitgevoerde testen door ons laboratorium op onze producten, alvorens op de markt te brengen, worden gedaan zonder dierenproeven te gebruiken. In het kader van ons innovatieproces en voortdurende verbetering, hebben onze onderzoekers een uniek gepatenteerd babyhuidmodel ontwikkeld (Stelaskin) in het laboratorium die de tolerantie en de doeltreffendheid van de Mustela producten test, zonder dierenproeven te gebruiken.

Mustela producten zijn ontworpen om de gevoelige en kwetsbare babyhuid te beschermen. We kunnen nog steeds genieten van de zachtheid van Mustela producten, gedurende de kindertijd en daarna, zonder risico.

Als toonaangevend Frans merk op de Europese markt voor kinderproducten, nemen wij het garanderen van een zeer hoog niveau aangaande de kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid van onze producten zeer nauw ter harte.Zo past het merk Mustela van Laboratoires Expanscience een veeleisende en verantwoordelijke aanpak van elk van zijn producten toe via een engagementscharter dat voldoet aan de essentiële uitdagingen van kwaliteit en veiligheid: - Strenge en strikte selectie van ingrediënten, bij voorkeur van natuurlijke oorsprong, en het verwijderen van in-vraag-gestelde ingrediënten. - Toxicologische evaluatie van de ingrediënten op basis van een scherpe expertise van de specifieke eigenschappen van de huid van het kind vanaf de geboorte. - Realisatie van tolerantie- en afwezigheid van allergietesten op elk eindproduct. - Rekening houdend met de specifieke kenmerken van de huid van het kind en de behoeften is een sleutelpunt waaraan we extra veiligheidsfactoren koppelen, zoals het risico op inname en penetratie. - Evaluatie van de uiteindelijke veiligheid van het eindproduct via een onafhankelijke toxicologische expertise, die rekening houdt met het gebruik bij het kind: specifieke testen uitgevoerd op huidmodellen, aanvullende veiligheidsfactoren, zoals het risico op inname en penetratie. Deze aanpak stelt ons in staat om, al meer dan 65 jaar, en conform de regelgeving, ouders en hun kinderen de garantie te bieden van veilige producten vanaf de geboorte. De informatie over het engagement van het merk Mustela is beschikbaar op de Mustela website onder de rubriek 'Onze engagementen'.