FAQ

Onze fundamentele onderzoeksstudies, die sinds meer dan 10 jaar zijn uitgevoerd en die het onderwerp zijn in octrooien en in publicaties in internationaal gerenommeerde tijdschriften, hebben aangetoond dat vanaf de geboorte tot 2 jaar de babyhuid immatuur is. Ze heeft nog niet de kracht en kwaliteiten van een volwassen huid verworven. De huidbarrière is daarom minder doeltreffend, is kwetsbaarder en gevoeliger voor externe agressies (zoals koude, wind, zon, wrijving van kledij...). (De oppervlakte / gewicht verhouding van een baby is 3 keer hoger dan die van een volwassene, daarom is het gebruik van verschillende ingrediënten en bij verschillende concentraties vereist). Daarnaast, afhankelijk van het huidtype, heeft je kind specifieke behoeften waaraan Mustela beantwoordt met zijn verschillende gamma's producten. Elk van deze behandelingen is onderworpen aan een specifieke veiligheids- en doeltreffendheidsevaluatie om te voldoen aan de hoge eisen verwacht door de babyhuid. Al onze formules worden dus geassocieerd met een toxicologische evaluatie die wordt toegepast op de eigenschappen van de huid van de baby en het kind, evenals tolerantieproeven en afwezigheid van allergie op het eindproduct. Onze producten voldoen aan de nodige veiligheidsgaranties voor de meest kwetsbare huid.

Vanaf de geboorte tot 2 jaar is de huid van je baby in volle ontwikkeling en zeer kwetsbaar voor dagelijkse agressies: het heeft nog niet de kracht en kwaliteiten van de volwassen huid verkregen. Tegelijkertijd is het rijk aan een uniek maar uiterst kwetsbaar celkapitaal, essentieel voor de bescherming voor de toekomst. Het is daarom essentieel om specifieke hygiëne- en verzorgingsproducten te gebruiken om deze specificiteit te respecteren. Baby's hebben ook vaak kleine huidirritaties: geïrriteerde huid, melkkorstjes, luieruitslag, huid met neiging tot atopie of overgevoelige huid zijn vaak voorkomend in de vroege levensjaren. Voor elk van deze situaties heeft Mustela veilige, doeltreffende en respectvolle verzorgingen, perfect aangepast aan de kwetsbaarheid van de babyhuid.

De producten voor volwassenen zijn niet aangepast aan de extreme fijngevoeligheid van de huid van baby's: ze zijn vaak te reinigend. Voor het toilet van je baby is het daarom belangrijk om specifieke producten te gebruiken die de onvolwassenheid van hun huid respecteren en deze niet irriteren.  Als je meer wil weten over de specifieke eigenschappen van de huid van de baby, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.

De reinigende doekjes van Mustela zijn speciaal ontworpen om het gezicht van je baby in alle zachtheid schoon te maken, inclusief de ogen waar zich vaak kleine afscheidingen nestelen. Ze laten hun delicate huid schoon, gehydrateerd en zacht achter. Als je meer wil weten over het toilet van je baby, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.

Dat is afhankelijk van het product dat je gebruikt om het gelaat of de billetjes van uw baby te reinigen: - Als je voor de zachtheid van reinigingsmelk kiest, voor de reiniging en hydratatie van de droge babyhuid, is het aangewezen dit af te spoelen om bijvoorbeeld het risico op irritaties in luiers te verminderen. - Als je de voorkeur geeft aan een frisse en delicate behandeling, gebruik dan het reinigingswater voor de normale huid of het reinigingswater voor een zeer gevoelige huid die de huid schoon maakt in één enkele handeling en zonder de noodzaak om te spoelen. Als je meer wil weten over het toilet van je baby, nodigen wij je uit om ons advies over dit thema te raadplegen.

Water alleen is niet voldoende om vuil te verwijderen dat op de huid van je baby voorkomt (oprispingen, melk, enz.). Het wordt daarom aanbevolen een reinigingsmiddel te gebruiken dat specifiek is aangepast aan de babyhuid, zoals het reinigend water zonder spoelen voor de normale huid, toiletmelk voor droge huid of reinigingswater specifiek voor de zeer gevoelige huid. Deze verzorging, specifiek samengesteld om de kwetsbare huid van baby's te respecteren, maakt hun huid perfect schoon zonder uit te drogen of irriteren. Als je meer wil weten over het toilet van je baby, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.

De Mustela schuimshampoo voor zuigelingen is speciaal ontworpen om de aanzet van melkkorstjes te voorkomen en de verwijdering ervan te bevorderen door de bacteriële proliferatie die aan de oorsprong ligt, te beperken. Als de hoofdhuid van je baby deze kleine witte of geelachtige korstjes heeft, raden wij je aan deze verzorging te gebruiken. Aan de andere kant, als je hoofdhuid gezond is, zal de Mustela zachte shampoo perfect aangepast zijn: verrijkt met kamille-extracten, reinigt het haar voorzichtig en voorkomt de vorming van kleine knopen. Als je meer wil weten over melkkorstjes, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.

Atopische dermatitis of atopisch eczeem komt voor bij 1 kind op 5 (1). Dit is een aandoening van de huidbarrière die kan verschijnen vanaf de leeftijd van 2 maanden en die weer vermindert tot het verdwijnt, meestal rond de leeftijd van 5-6 jaar oud.Het manifesteert zich door extreem droge huid op het lichaam en het gelaat en wisselt periodes van opstoten van eczeem vergezeld van lokale rode vlekken af met periodes zonder symptomen. Dit resulteert in een hevig gevoel van jeuk die de levenskwaliteit van het kind en de slaap kunnen verstoren. Als deze tekenen verschijnen, raadpleeg dan een arts voor een grondige diagnose. Mustela® biedt haar nieuwe generatie verzorging Stelatopia® aan: een reeks van 4 hygiëne- en verzorgingsproducten specifiek ontworpen om de huid met neiging tot atopie van baby's en kinderen te kalmeren en herlipideren. Gegarandeerde klinisch bewezen doeltreffendheid en een hoge tolerantie vanaf de geboorte (2), getest onder dermatologisch en pediatrisch toezicht. 1 Watson 2011, Isaac 1998 2 Inclusief baby's die net de neonatologie hebben verlaten

Ja, dit is essentieel: de producten die bestemd zijn voor normale huid kunnen slecht worden verdragen door de droge huid met neiging tot atopie.Omgekeerd zullen geschikte dermo-cosmetische behandelingen het huidcomfort van je kind verbeteren, het risico op complicaties en het gebruik van medicatie verminderen: - Voor dagelijkse hygiëne adviseren wij je om een wasproduct zonder parfum of zeep zoals Stelatopia Wascrème te gebruiken om de huid zacht te reinigen. - Daarnaast raden we aan het gebruik van Stelatopia Badolie, die de huid reinigt zonder deze te beschadigen en die het uitdrogend effect van kalkwater compenseert. - Breng dan zorgvuldig een verzorging aan zoals Stelatopia Crème en / of verzachtende balsem, die het gevoel van jeuk zal verlichten en verzachten. - In geval van infectie of intense jeuk, raadpleeg je arts: hij zal een geschikte behandeling voorschrijven. Indien je meer wil weten over atopische huid, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.

Rode vlekken eczeem die op het lichaam van je kind verschijnen zijn de meest zichtbare manifestaties van atopische dermatitis, maar in werkelijkheid is de volledige huid verzwakt, de huidbarrière van atopische huid is meer aangetast en zal het verlies verlies van water van de huid, verantwoordelijk voor de droge huid, bevorderen. Bovendien is de opperhuid meer doolaatbaar en kunnen allergenen gemakkelijker doordringen. Het is daarom noodzakelijk de huid dagelijks te verzorgen met geschikte dermo-cosmetische producten zoals het Stelatopia-assortiment van Mustela. Om het huidcomfort van je kind te verbeteren, moet deze verzorging elke dag worden aangebracht, zelfs als de rode vlekken verdwijnen.Je arts kan ook medicijnen voorschrijven, vooral tijdens opflakkeringen. Indien je meer wil weten over atopische huid, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.

Onze zonnebeschermingsproducten bevatten minerale filters (titanium dioxide of zinkoxide). Wij hebben ervoor gekozen om ze te associëren met andere organische zonnefilters om hun applicatie te vergemakkelijken en het beschermingsniveau te garanderen voor de kwetsbare huid van jonge kinderen. Onze producten garanderen een hoge toleratie en doeltreffendheid bij alle huidtypes, ook voor de huid met neiging tot atopie of intoleranties. De veiligheid van de Mustela producten is almeer dan 65 jaar onze prioriteit. Als je meer wil weten over het engagement van het merk Mustela, nodigen wij je uit om de rubriek 'Onze engagementen' op onze website te raadplegen.

De zonnebeschermingsfilters die we gebruiken zijn een combinatie van minerale en organische filters. Ze zijn nauwkeurig geselecteerd en hebben hun veiligheid en doeltreffendheid bewezen.Al meer dan 65 jaar is de veiligheid van onze producten en hun gebruikers onze prioriteit geweest. Al onze formules zijn geassocieerd met een toxicologische evaluatie die wordt toegepast op de eigenschappen van de huid van de baby en het kind, evenals tolerantieproeven en afwezigheid van allergie op het eindproduct. Om meer te weten te komen, nodigen wij je uit om het gedeelte "Onze engagementen" te raadplegen.

Het is aan te raden gebruik te maken van zonnebrandproducten met een hoge factor om rekening te houden met de gevoeligheid van de huid van het kind t.o.v. de zon.Producten met SPF 50 of 50+ worden aanbevolen. Voor een optimale veiligheid, kies hypoallergene formules die parfumvrij, kleurloos en alcoholvrij zijn en op basis van minerale en organische minerale zonnebeschermingssystemen. Als je meer wil weten over de zon en de huid van het kind, nodigen wij je uit om ons expertise dossier over dit thema te raadplegen.

Nee, zonneproducten voor volwassen zijn niet aangepast aan de immature babyhuid, omdat ze specifieke behoeften en kenmerken hebben. Voor de huid van peuters is het daarom van essentieel belang een specifieke zonnebescherming te gebruiken, met een zeer hoge beschermingsfactor (SPF 50+) en een specifieke selectie van ingrediënten.Mustela zonneproducten respecteren de huid van je baby en kind en garanderen een optimale bescherming en veiligheid tegen de schadelijke effecten van de zon. Ontworpen voor kinderen, zijn ze bestand tegen water, transpireren en zijn ze zichtbaar bij het aanbrengen ervan.

UVA en UVB zijn ultraviolette stralen die door de zon worden uitgezonden. Ze laten de huid bruinen, maar zijn ook erg schadelijk.Ze verschillen in hun intensiteit en golflengten: - UVB heeft gemiddelde golflengten en werken in op het huidoppervlak. Zij zijn verantwoordelijk voor zonnebrand en brandwonden. - UVA heeft langere golflengtes en dringt diep in de huid. Ze veroorzaken versnelde veroudering en verminderen de elastisiteit van de huid. Op de lange termijn kunnen UVA en UVB verantwoordelijk zijn voor heel wat huidkankers. Het is van groot belang om een dubbele zonnebescherming (tegen UVA en UVB) te gebruiken, vooral bij kinderen.

Zonneproducten beschermen de huid tegen UVA- en UVB-straling door filters en of systemen:- De chemische filters werken door absorptie van de energie die door de lichtstralen wordt overgedragen. Ze zijn niet altijd fotostabiel en omdat ze door de huid kunnen worden geabsorbeerd, is er een fototoxisch en allergisch risico. - De minerale filters reflecteren en verspreiden de UV-stralen. Ze zijn inert, fotostabiel en vormen een film op het oppervlak van de huid die het risico op penetratie beperkt. - Organische minerale filters absorberen en reflecteren UV. Ze zijn fotostabiel en hebben goede persistentie op het huidoppervlak. Als je meer wil weten over zonnebescherming, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.

Zonnebrand vormt een echt gevaar, vooral voor kinderen van wie de huid meer kwetsbaar is.Overmatige blootstelling aan zonlicht kan inderdaad aanleiding geven tot brandwonden, maar op langere termijn, een verhoging het het aantal schoonheidsvlekjes en risico op kwaadaardig melanoom, een versnelde huidveroudering en huidkankers. Het is belangrijk om een zonnebescherming met een hoge factor te gebruiken specifiek voor kinderen (SPF 50+) en de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen: - Stel kinderen onder de 3 jaar niet bloot aan de zon. - Vermijd direct zonlicht, vooral tussen 11u en 16u. - Breng een dikke laag zonnebescherming aan voor de blootstelling herhaal dit minstens om de 2 uur en na het zwemmen. - Bescherm je kind met hoed, t-shirt en zonnebril. - Laat hen regelmatig drinken, zelfs als het kind niet vraagt om te drinken. Als je meer wil weten over de zon en de huid van het kind weten, nodigen wij je uit om ons expertise dossier te raadplegen over dit thema.

Onze zonneproducten kunnen zonder risico worden gebruikt vanaf de geboorte. De veiligheid van Mustela producten is onze prioriteit. Net zoals alle producten zijn de zonneproducten onderworpen aan een strikte selectie van ingrediënten en een systematisch testproces dat hun tolerantie en doeltreffendheid bewijst op alle huidtypes, inclusief de huid met neiging tot atopie of de huid intolerant aan de zon. De WGO raadt aan om de blootstelling van kleine kinderen aan de zon te vermijden, en in de schaduw te blijven en draag steeds een hoedje, t-shirt en zonnebrilletje. Wij raden eveneens aan bij onvermijdelijke blootstelling aan de zon om een zonneproduct met aangepaste bescherming te gebruiken.

Zachte amandelolie kan je helpen om melkkorstjes op de hoofdhuid of het gelaat van je baby te verwijderen door ze te verzachten. Maar het gaat de oorzaak niet aanpakken en kunnen de melkkorstjes dus herverschijnen.Voor een betere doeltreffendheid raden we een specifieke verzorging aan voor melkkorstjes, zoals de Verzorging Melkkorstjes van Mustela. Door de afscheiding van talg te regelen en de huid te zuiveren, kan deze behandeling de aanwezige melkkorstjes elimineren en het herverschijnen beperken. Als je meer wil weten over melkkorstjes, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.

Nee, het verschijnen van melkkorstjes is geen kwestie van hygiëne.Ze zijn te wijten aan overmatige talgafscheiding en zweet, en de proliferatie van een microscopische schimmel op het huidoppervlak (manifestaties van de overdracht van zwangerschapshormonen aan de baby in een laat stadium van de zwangerschap). Als je baby melkkorstjes heeft, raden wij je aan het haar te wassen met een Schuimshampoo voor zuigelingen, en een geschikt product op de hoofdhuid aan te brengen, zoals de Verzorging Melkkorstjes van Mustela: deze behandeling bevordert de eliminatie van melkkorstjes en beperkt het herverschijnen door direct in te werken op de oorzaak. Indien je meer wil weten over melkkorstjes, nodigen wij je uit om ons advies over dit onderwerp te raadplegen.

Zachte amandelolie helpt de melkkorstjes op de hoofdhuid te verwijderen, maar helpt de oorzaak van dit fenomeen niet te bestrijden. Daarom is het raadzaam een specifieke behandeling te gebruiken die zowel op het symptoom als op de oorzaak van het probleem inwerkt.Verzorging Melkkorstjes van Mustela helpt tegen de talgafscheiding, zuivert de huid en beperkt de terugkomst van korstjes. Net als alle Mustela producten is het hypoallergeen, dat wil zeggen samengesteld om het risico op allergische reacties te minimaliseren: het bevat dus geen allergene of irriterende stoffen. Maar bovenal werd het getest volgens een gestandaardiseerd protocol om de hoge tolerantie te controleren.

Onze onderzoekers hebben ontdekt dat de huid van de baby voorzien is bij de geboorte van een ongekende rijkdom aan originele cellen, uniek voor het leven. We spreken over het levenskapitaal omdat deze originele cellen gedurende de levensduur een belangrijke rol spelen voor de huid: zij zorgen voor de regeneratie en het behoud van zijn algehele balans tegen de dagelijkse agressies. Als je meer wilt weten, raadpleeg de geschiedenis van de nieuwe verzorgingen Mustela Baby.

Ja. Bij de pasgeborenen is de dermis (diepe laag van de huid) 3 tot 4 keer dunner dan bij volwassenen, en de stratum corneum (opperhuid, bovenste laag van de huid) is ook dunner.Tenslotte is de hydrolipidenfilm die de huid bedekt en beschermt, bijna niet aanwezig bij een baby.

Dunner dan die van volwassenen, is de huid van baby's in volle ontwikkeling: de huidbarrière is niet volledig gevormd bij de geboorte en komt pas tot een eerste stadium van volwassenheid vanaf ongeveer 2 jaar oud. Tussen 0 en 2 jaar is de huid niet in staat om een goede hydratatie te behouden, de sleutel voor de goede werking van zijn cellen.De huid speelt haar rol van beschermer niet en is zeer kwetsbaar voor de dagelijkse agressies van buitenaf. Onderzoek van Mustela heeft ook aangetoond dat de babyhuid voorzien is van onverwachte rijkdom: een origineel celkapitaal dat uniek is voor een leven, dat op zijn hoogtepunt is bij de geboorte, maar uiterst kwetsbaar tussen 0 en 2 jaar oud. Deze originele cellen spelen een essentiële rol voor de huid gedurende het hele leven: zij zorgen voor de regeneratie en het behoud van zijn algehele evenwicht tegen de dagelijkse agressies van buitenaf. Om deze unieke celrijkdom te behouden en de ontwikkeling ervan te ondersteunen, moet de babyhuid absoluut worden versterkt en beschermd met de juiste verzorging. Als je meer wil weten over de specifieke eigenschappen van de huid van de baby, nodigen wij je uit om het advies over dit onderwerp te raadplegen.

Sommige baby's en kinderen hebben van nature een droge huid die het hele jaar door verzorging nodig heeft. Tijdens de winter wordt de huid voortdurend aangevallen door koude, wind en verwarming: de huid heeft de neiging om gemakkelijk uit te drogen. Dit fenomeen is bijzonder belangrijk bij baby's en kinderen, van wie de huid kwetsbaarder is en nog onvolwassen. In deze periode is het nodig om hun huid regelmatig te hydrateren en te voeden en vooral na het wassen en baden specifieke was- en badproducten te gebruiken. Als je meer wil weten over de specifieke eigenschappen van de huid van je baby, nodigen wij je uit om het advies over dit thema te raadplegen.

De oorspronkelijke cellen zorgen ervoor dat de regeneratie en het evenwicht van de huid levenslang wordt gewaarborgd: hun rol is essentieel. Het originele huidcelkapitaal staat op het hoogtepunt na de geboorte, maar is in de eerste twee levensjaren uiterst kwetsbaar. Inderdaad, in deze periode is de huidbarrière nog aan het volgroeien en de huid is kwetsbaar ten aanzien van de dagelijkse agressies. Het is essentieel om de huid te beschermen en te versterken om zijn rijkdom aan originele cellen te behouden. Als je meer wilt weten, raadpleeg de geschiedenis van de nieuwe verzorgingen Mustela Baby.

Het gebeurt vaak dat de roodheid op het zitvlak aanhoudt, niettegenstaande dat je de hygiënische regels nauwkeurig opvolgt (regelmatige luierwissel, reinigen en zacht en voorzichtig drogen, aanbrengen van een crème voor de luierwissel enz.).In dit geval raden we je aan om een specifiek product te gebruiken voor de verzorging van de roodheid op het zitvlak en/of op de billetjes van je baby, zoals Luierwisselcrème 1 2 3: door de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de roodheid van het zitvlak te neutraliseren, zorgt deze verzorging ervoor dat de intensiteit vermindert en zal het verdwijnen ervan bevorderen. Als de roodheid na een paar dagen niet verdwijnt of als het vochtig lijkt of geïnfecteerd is, raden we je aan je arts te raadplegen. Indien je meer wil weten over de roodheid van het zitvlak nodigen wij je uit om ons advies over dit thema te raadplegen.

Roodheid van het zitvlak is een veelvoorkomend verschijnsel bij baby's.Dit wordt veroorzaakt door langdurig contact van de huid met urine en stoelgang en manifesteert zich in het bijzonder bij diarree, antibioticakuur of doorkomende tandjes. Om roodheid te voorkomen, raden wij je aan om je baby regelmatig te verversen: - het zitvlak met een geschikt product grondig reinigen (zoals toiletmelk voor de droge huid, reiningingswater zonder spoelen voor de normale huid, kalmerend reinigingswater voor de gevoelige huid, Mustela Liniment of reinigingsdoekjes normale huid of zeer gevoelige huid), droog je baby nadien af zonder de huidplooien te vergeten. - Breng preventief bij elke luierwissel een specifieke crème aan zoals de Luierwisselcrème 123 , die de aanvallen op de huid van de baby isoleert door de beschermende werking van zinkoxide. Indien je meer wil weten over de roodheid van het zitvlak, nodigen wij je uit om ons advies over dit thema te raadplegen.