#Activiteiten

De voorbereiding van je baby's eerste Kerst

#Activiteiten
De voorbereiding van je baby's eerste Kerst
advice noel slider
Tussen de geboorte en zijn tweede verjaardag zal je baby zich in een buitengewoon snel tempo ontwikkelen en elke vooruitgang zal je telkens weer verbazen. Ontdek samen met ons de belangrijkste ontwikkelingsfases en hoe je met je baby kan communiceren en spelen om zijn zintuigen nog meer te prikkelen.

De magische feestelijke periode van het jaar is er weer... En wat is er beter dan je eerste Kerstmis met de baby? Met betrekking tot de voorbereidingen in de aanloop naar de grote dag, ontdek ons advies om je baby te laten kennismaken met de magie van Kerstmis en het creëren van de eerste herinneringen van deze waardevolle momenten.

Adventstijd

In het begin van de maand december, hangt Kerstmis al in de lucht... En met een baby, wordt het feestelijk seizoen, ongetwijfeld een nieuwe dimensie, vooral als het je eerste kind is. Vanaf het eerste jaar, kan je starten met je allerkleinste in te leiden volgens de tradities dat deze periode van het jaar uniek maken: advent kalenders, kaarsen, kribbe, dennenbomen, decoraties in het huis, kleine speculaas, kerstverhalen en liedjes, enz. Deze rituelen hebben een nieuwe betekenis als je ze verder toepast en ze aan je kind doorgeeft, die, op zijn beurt, ze ongetwijfeld zal uitvoeren als hij/zij volwassen wordt. Als een voorzichtige inleiding tot de magie van de feesten, betrek je kind zoveel mogelijk in al je bereidingen: lichten, kleuren, parfums,... Voor je kind, zal Kerstmis een wonder zijn voor alle zintuigen.

De kerstboom en haar duizend lichtjes

Als het om de kerstboom gaat, is het beter om dit jaar niet al je glasdecoraties naar buiten te brengen, vooral als je kleine avonturier begint te kruipen... Kies voor stevige decoraties dat je hem laat bewonderen voordat je ze hoog ophangt, om te voorkomen dat ze meteen weer worden uitgetrokken. Eveneens onmisbaar: knipperende lichten van de kerstboom, zelfs de jongste baby’s zullen verbaasd zijn, die waarschijnlijk naar niks anders zullen willen kijken! Elke dag tot Kerstmis, moet je een momentje nemen voor je baby om hem de boom en zijn lichtjes te laten bewonderen, hou hem stevig vast in je handen. Maar pas op, laat je kleintje niet zonder toezicht kruipen in de buurt van je mooie boom met elektrische verlichting...

Cadeautjes: alles met mate!

Het vinden van een cadeau voor een baby van slechts een paar maanden oud kan een echt probleem zijn... Het heeft ongetwijfeld al veel geschenken gekregen bij de geboorte en hij heeft nog geen gewichtige eisen, maar de hele familie wil hem waarschijnlijk toch wel verwennen. Als je al veel speelgoed hebt die speciaal ontworpen is voor de allerkleinsten, denk er dan aan om speelgoed te schenken (of om hem te bieden) voor oudere leeftijd en waarvan hij later gebruik van kan maken. Hetzelfde kan gezegd worden voor kleding: vraag aan de kerstman voor leuke outfits voor het volgend seizoen. Eveneens een slimmer idee dan speelgoed, vraag nuttige dagelijkse voorwerpen zoals een mixer/stomer, een hoge kinderstoel of een box, enz. Merk ook op dat kleine kinderen snel worden overweldigd met het openen van cadeautjes: na de 2 of drie eerste sprankelende pakjes die hun aandacht trekken, zullen ze het moeilijk hebben om belang te hechten aan dit moment waarop de volwassenen zolang hebben gewacht, ze kunnen zelfs al dat enthousiasme verontrustend vinden.. Wees dus niet teleurgesteld als je baby niet blij lijkt te zijn met zijn cadeautjes: hij gaat ze langzaam maar stilletjes ontdekken gedurende de komende weken na de feestdagen.

Een eerste kerstavond om eeuwig te onthouden

Het is een goed idee om je baby een goed middagdutje te laten doen voor kerstavond, zodat hij dan een beetje later kan opblijven dan normaal – zonder daarbij zijn gewoontes te veranderen. Het is ook beter om de baby te voeden voordat de gasten komen: de feestsfeer kan het moeilijk voor hem maken om zich te concentreren op zijn voeding, zijn flesje of zijn puree! Het kan er ook voor zorgen dat de baby meer aanwezig gaat zijn tijdens de evenementen. Hoewel je baby nog niet echt bewust kan zijn van de feestdagen, zal hij ook de emoties waarnemen van zijn omgeving: de vreugde van de volwassenen, opwindingen van kinderen, het algemene gevoel van verwondering... Dit is hoe deze eerste kerstavond zijn sporen zal achterlaten in het emotioneel geheugen van de baby. Daarentegen, is het nutteloos om illusies te maken: je kind zal niet bewust zijn eerste kerstdag onthouden. Maar voor jou en heel je familie, zal dit moment een dierbare herinnering blijven, en als je allerkleinste een beetje ouder(of veel ouder!) wordt, zal het een groot genoegen zijn om de foto’s terug te vinden. Dus leg je foto- en cameratoestel klaar! Om ervoor te zorgen dat je ook op de foto’s staat, ruil de camera’s en vraag aan iedereen om foto’s te maken tijdens de avond: op deze manier ga je genoeg foto’s hebben om een mooi album te maken van deze magische dag.