Meteen naar de content

5 tips om jullie relatie als kersverse ouders nieuw leven in te blazen

5 min Updated op juni 6, 2024

5 conseils pour restimuler votre couple après bébé
Jullie kleintje is er nu en wordt met veel liefde omringd. Jullie zijn intussen drukbezette ouders. Maar hoe zit het met jullie als geliefden? Maak je geen zorgen. Een beetje geduld en enkele kleine tips kunnen het vuur weer aanwakkeren!

 

1/ Geef alles wat tijd

De geboorte van een baby wordt door elk koppel ervaren als intens geluk, maar tegelijkertijd wordt hun leven met twee compleet op zijn kop gezet. Ben je moe en verlang je minder naar je geliefde? Je bent absoluut geen uitzondering! Je lichaam kreeg intense hormonale veranderingen te verwerken en je hebt het enorm druk met je nieuwe rol als jonge mama. En ook je partner lijdt in zekere mate onder de nachten die je baby nog niet door kan slapen! Sommige ouders nemen slechts enkele dagen na de bevalling de draad van hun seksleven weer op, maar de meeste koppels wachten 6 tot 12 weken. Dat is volgens specialisten niet noodzakelijk zorgwekkend, zolang het gebrek aan seksualiteit niet langer dan 6 maanden duurt. Die termijn hoef je niet af te wachten, maar neem toch eerst tijd om te rusten, jezelf te verwennen en jullie leven als jonge ouders te organiseren. Wees gerust, daarna vinden jullie elkaar meer dan ooit terug als koppel!

 

2/ Ga zo snel mogelijk eens als geliefden op stap

 

Iedereen weet het: sleur is niet het beste ingrediënt voor een geslaagde relatie. Verlaat snel de platgetreden paden zodra jullie in jullie leven met de baby een nieuw ritme hebben gevonden dat jullie weer wat houvast biedt! Stellen jullie ouders of vrienden voor om op jullie kleintje te passen zodat jullie een avondje of zelfs weekendje voor jullie tweetjes hebben? Ga dan zonder aarzelen op dat aanbod in. En als niemand spontaan een voorstel doet, vraag het dan zelf. Samen in een bar tapas delen, elkaar uitdagen tijdens het strandzeilen of een intiem afspraakje in een museum of restaurantje … het maakt niet uit, zolang jullie er in het dagelijkse leven maar regelmatig tussenuit kunnen knijpen! Luchtige en fantasierijke pauzes zijn essentieel voor de heropleving en versterking van jullie relatie.

 

3/ Prikkel jullie zintuigen

 

Zegt het begrip ‘huwelijksplicht’ jullie maar weinig? Gelukkig! De periode na de geboorte is ondanks de vermoeidheid en het tijdgebrek namelijk altijd een uitgelezen moment om te experimenteren met andere facetten van het liefdesspel. Jullie vormen een koppel van gelukkige jonge ouders, je voelt je weer goed in je lichaam van jonge mama, jullie kleintje laat jullie ’s nachts al wat meer met rust … profiteer van dat geluk om jullie zintuigen te prikkelen met een verrassing! Een onverwacht verfijnd etentje (en niet pas op zaterdagavond) is vaak een voorsmaakje van een opwindende herontdekking van elkaars lichaam. Een romantische sfeer met gedempt licht dat jullie lichaam streelt, wakkert meteen het verlangen aan. Ook een massage met een geurige olie is ongeëvenaard om de reuk- en tastzin met veel wellust aan te wakkeren … Elk koppel is vrij om zelf een eigen symfonie van sensualiteit te componeren.

 

4/ Afstand brengt jullie dichter bij elkaar

 

Hadden jullie voor de komst van de baby allebei eigen sportactiviteiten of hobby’s en wat vrienden waar jullie apart mee afspraken? Geef die momenten van ontspanning geen van beiden op. Ze zijn niet alleen nodig voor jullie eigen mentale gezondheid, maar door even weg te zijn (al is het maar enkele uurtjes), wordt het plezier om elkaar daarna als geliefden terug te zien des te groter. Zorg er natuurlijk wel altijd voor dat dergelijke uitstapjes buiten het gezellige nest van jullie gezin goed worden gepland en dat voor beide kanten een goed evenwicht wordt gevonden!

 

5/ Deel familietradities anders in

 

Uiteraard zijn jullie allebei dankbaar dat jullie eigen ouders klaar staan om te helpen en dat ze altijd bereid zijn om op jullie kleintje te passen. Maar dwing jezelf er niet toe om zoals vroeger elke week naar de lange lunch op zondag te gaan in plaats van gezellig een lange ochtend in bed door te brengen. Zijn jullie bang om bij jullie ouders een gevoelige snaar te raken? Vergeet niet dat ook zij ooit een jong koppeltje waren … en dat ze dus perfect jullie wensen kunnen begrijpen als jullie die aankaarten. Steekt het schuldgevoel toch de kop op? Stel dan voor om de lunch op zondag een paar keer te vervangen door een kopje koffie om 17 uur of een aperitiefje voor het avondeten. De routine wordt wat door elkaar gegooid om iedereen te plezieren, maar het brengt de familie wel nog steeds samen!

Meer artikels
Lees meer
Lees meer
Lees meer
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}