Meteen naar de content

Ik richt mijn nieuwe dressing in

4 min Updated op mei 31, 2024

Deux femmes dont une enceinte regardant une vitrine d'un magasin
Of je je eerste rondingen nu aan de wereld wilt tonen of ze net wilt camoufleren, je lichaam verandert weinig tijdens het eerste zwangerschapstrimester. Grotere borsten, een minder uitgesproken taille? Enkele kleine veranderingen in je kleerkast lossen alles op.

 

Ik neem voorlopig afscheid van...

De kleren die al spannen: skinny broeken, broeken met een hoge taille, nauw aansluitende kleedjes, getailleerde hemden en blazers en verder alle ongemakkelijke kledingstukken uit strakke stoffen.

Bovenstukken die aansluiten aan de taille: denk aan truien, bloezen en sweatshirts die al gauw te kort zullen zijn om je buik volledig te bedekken en niet zo aantrekkelijk zijn als ze naar boven kruipen!

Hoge hakken: hakken zijn niet uit den boze tijdens de zwangerschap, maar de gewichtstoename kan je evenwicht soms verstoren en je enkels zijn kwetsbaarder dan gewoonlijk. Daarom raden wij stevige hakken aan van maximum 4-5 cm die voldoende stabiliteit bieden.

Tip van de stylist: welk seizoen het ook is, haal die mooie lentehemden en -tunieken maar (weer) boven! Je kan ze zo dragen zonder meer of op een skinny broek (of legging) + een ondertrui of een T-shirt met lange mouwen als het koud is. Je ziet er gegarandeerd stralend uit. Je kan je silhouet ook verlengen of “verdoezelen” met een lange sjaal die je open laat vallen of met een losjes gewikkelde sjaal…

 

Ik bewaar...

Comfortabele schoenen: boots, ballerina's, derby's, of zelfs lage hakken. Combineer comfort en vrouwelijkheid door stabiele sleehakken te dragen.

Gebreide kledingstukken: truien, vestjes, poncho's enzovoort die gedragen kunnen worden tot het einde van het tweede trimester.

Lichte sportkledij: leggings, sport-bh's, comfortabele topjes, enzovoort. Je kan moeilijk negen maanden doorbrengen in een vormeloos joggingpak, maar die kledingstukken zijn ideaal om thuis te vertoeven.

Tip van de stylist: dit is het moment bij uitstek voor een androgyne look, onder andere door het inpalmen van de kleren van je partner (als hij daarmee instemt). Witte hemden, overjassen, cardigans enzovoort met accessoires die je vrouwelijkheid boosten.

 

Ik koop...

Een paar comfortabele schoenen die breed genoeg zijn, want voeten hebben de neiging om op te zwellen: ballerina's, mocassins, derby's, enz. Dit is ook het gepaste moment om te investeren in sneakers, die helemaal in zijn dit seizoen. U moet die schoenen in ieder geval kunnen aantrekken zonder dat je je hoeft te bukken, want binnenkort zal het moeilijk zijn om je eigen voeten aan te raken.

Twee bh's en onderbroeken: Tijdens de zwangerschap ondergaat vooral de boezem heel wat veranderingen. De borsten groeien niet alleen, maar worden ook erg gevoelig en hebben meer dan ooit behoefte aan comfort en steun. Neem dus geen risico, en koop speciaal zwangerschapsondergoed van hoge kwaliteit waarin je je aantrekkelijk voelt. Koop ook onderbroeken die aangepast zijn aan de bolling van de buik en geen elastiek of naden hebben die de zeer gevoelige huid knellen.

Tip van de stylist: om saaie pasbeurten te vermijden, ga je best online op zoektocht, op de vele gespecialiseerde sites: kies voor een maat L, plaats je bestelling, pas de kledij thuis op je gemak (vraag hierbij gerust de mening van de papa in spe) en stuur eenvoudigweg terug wat niet past.

Meer artikels
femme enceinte en soutien-gorge
Zorg voor je borsten
Des seins plus volumineux : c’est l’un des tout premiers signes de la grossesse. Certaines apprécient, d’autres moins. Mais dans tous les cas, il faut... Lees meer
Ventre d'une femme enceinte avec de la crème dessus
Zwangerschap: de essentiële kledingstukken
Vanaf de vierde maand is het tijd om te investeren in "echte" zwangerschapskleding. Natuurlijk gaan we ze niet lang dragen, maar vaak! Dus volg de... Lees meer
Femme enceinte brune qui fait une shopping dans un magasin de vêtement
Materialen, stoffen… mythe of waarheid?
Katoen, zijde, synthetische materialen, enzovoort: draag je bepaalde kledingstoffen beter niet tijdens de zwangerschap? Of net wel? Een antwoord op de meest gestelde vragen. Lees meer
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}