Meteen naar de content

Waarom overstappen op solide verzorging?

3 min Updated op mei 31, 2024

Enfant dans le bain qui se lave avec un shampoing solide Mustela
Waarom kiezen voor solide producten? Wat zijn de voordelen ervan voor je lichaam, voor je haar en voor de planeet? Ontdek 10 goede redenen waarom je je klassieke wasgel zou moeten vervangen door een solide!

1- Beter voor de planeet

Met  plastic afval zijn solide producten perfect voor zij die streven naar zero-waste. Op het einde van hun leven rest er… NIETS om weg te gooien!

2- Goed voor huid & haar!

Aangezien de meeste ingrediënten natuurlijk of van plantaardige oorsprong zijn, zijn solide producten een toonbeeld van natuurlijkheid. Ze beloven de huid en hoofdhuid in alle zachtheid te reinigen.

3- Doeltreffend & economisch! 

Omdat ze niet met water worden verdund zoals traditionele cosmetica, zijn solide producten rijk aan actieve bestanddelen en natuurlijke stoffen, waardoor ze uiterst doeltreffend zijn: je haar is in één wasbeurt schoon. En omdat het langer meegaat, is het ook economischer!

4- Want ja, ze schuimen ook!

Zoals bij een klassiek product. En dankzij wat? Dankzij een zachte tensio-actieve stof die vuil verwijdert door het op te sluiten in belletjes die worden afgespoeld. Afgeleid van een plantaardig product, zonder palmolie en sulfaten, die evenveel schuimen als een product uit een fles.

5- Want ze zijn polyvalent! 

Een 2-in-1 solide product kan worden gebruikt als shampoo EN als wasgel. Een win-win keuze die je dagelijkse verzorgingsroutine in grote mate vergemakkelijkt.

6- Besparen ruimte in de badkamer

Bye bye shampoofles, conditioner, douchegel en andere hinderlijke flacons! Onze solide douche-shampoo is tevreden met een heel klein plekje om je van kop tot teen te verzorgen…

7- Gaan 3 maal langer mee dan een flacon

De juiste hoeveelheid kan verschillen volgens het aantal gebruikers, de haarlengte en het haartype … maar een Solide shampoo tusse 30 en 100g kan gerust tot 60 à 80 wasbeurten aan, het equivalent van ongeveer 3 flacons van 250ml.

8- Gemakkelijk overal mee te nemen 

Opgeborgen in een netje of een zeepdoos, kan je je solide makkelijk overal meenemen: het zwembad, na het sporten, tijdens een weekendje uit of op vakantie. Dat vreselijke gevoel bij het zien van een wasgel die in uw tas is uitgelopen… behoort resoluut tot het verleden.

9- Minder verspilling! 

Gemakkelijk te doseren omdat je het rechtstreeks op je (hoofd)huid aanbrengt of in je handen laat schuimen, en er is geen risico op productverspilling als je te veel giet of niet bij de bodem van het flesje kunt.

10- Want uit het niets, verlichten ze onze mentale belasting!

Een 2-in-1 solide, lichaam en haar, solide shampoobar voor het hele gezin van 3 tot 77 jaar! Dat is toch niet slecht om het boodschappenlijstje te verlichten, niet?


Words : Hélène Lahalle
Illustration : ©Karel Balas
Artikel uit SOLIDE, het tijdschrift van gezinnen in ecologische transitie - MilK magazine x Mustela

Meer artikels
Deux parents allongés sur un lit avec leurs deux filles
Ons cosmetisch verzorging Bio gamma, producten voor de hele familie!
Het BIO gecertificeerde gamma van Mustela bestaat uit vier essentiële verzorgingsproducten die geschikt zijn voor dagelijks geb…ruik door de hele familie. De verzorgingen zijn zacht... Lees meer
Baume universel sur une table de chevet en bois avec un bouquet de fleurs séchées
Onze top 5 voor gebruik van de Multifunctionele balsem met 3 avocado-extracten
De Multifunctionele balsem met zijn smeltende textuur is een veelzijdig verzorgingsproduct dat de huid van klein en groot voedt, herstelt en beschermt. Baby's, grote kinderen... Lees meer
Bébé métisse avec une cape de bain qui sort du bain et qui est porté par son papa
6 eenvoudige manieren om beter te consumeren en minder te verspillen in de badkamer
Een eco-friendly badkamerroutine die compatibel is met je gezinsleven? Het kan! Hier zijn 6 eenvoudige stappen die je kan nemen om je verbruik van water,... Lees meer
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}