Meteen naar de content

Waarom overstappen op solide verzorging?

Updated op april 15, 2024

Pourquoi passer au solide ?
Waarom kiezen voor solide producten? Wat zijn de voordelen ervan voor je lichaam, voor je haar en voor de planeet? Ontdek 10 goede redenen waarom je je klassieke wasgel zou moeten vervangen door een solide!

1- Beter voor de planeet

Met  plastic afval zijn solide producten perfect voor zij die streven naar zero-waste. Op het einde van hun leven rest er… NIETS om weg te gooien!

2- Goed voor huid & haar!

Aangezien de meeste ingrediënten natuurlijk of van plantaardige oorsprong zijn, zijn solide producten een toonbeeld van natuurlijkheid. Ze beloven de huid en hoofdhuid in alle zachtheid te reinigen.

3- Doeltreffend & economisch! 

Omdat ze niet met water worden verdund zoals traditionele cosmetica, zijn solide producten rijk aan actieve bestanddelen en natuurlijke stoffen, waardoor ze uiterst doeltreffend zijn: je haar is in één wasbeurt schoon. En omdat het langer meegaat, is het ook economischer!

4- Want ja, ze schuimen ook!

Zoals bij een klassiek product. En dankzij wat? Dankzij een zachte tensio-actieve stof die vuil verwijdert door het op te sluiten in belletjes die worden afgespoeld. Afgeleid van een plantaardig product, zonder palmolie en sulfaten, die evenveel schuimen als een product uit een fles.

5- Want ze zijn polyvalent! 

Een 2-in-1 solide product kan worden gebruikt als shampoo EN als wasgel. Een win-win keuze die je dagelijkse verzorgingsroutine in grote mate vergemakkelijkt.

6- Besparen ruimte in de badkamer

Bye bye shampoofles, conditioner, douchegel en andere hinderlijke flacons! Onze solide douche-shampoo is tevreden met een heel klein plekje om je van kop tot teen te verzorgen…

7- Gaan 3 maal langer mee dan een flacon

De juiste hoeveelheid kan verschillen volgens het aantal gebruikers, de haarlengte en het haartype … maar een Solide shampoo tusse 30 en 100g kan gerust tot 60 à 80 wasbeurten aan, het equivalent van ongeveer 2 à 3 flacons van 200ml.

8- Gemakkelijk overal mee te nemen 

Opgeborgen in een netje of een zeepdoos, kan je je solide makkelijk overal meenemen: het zwembad, na het sporten, tijdens een weekendje uit of op vakantie. Dat vreselijke gevoel bij het zien van een wasgel die in uw tas is uitgelopen… behoort resoluut tot het verleden.

9- Minder verspilling! 

Gemakkelijk te doseren omdat je het rechtstreeks op je (hoofd)huid aanbrengt of in je handen laat schuimen, en er is geen risico op productverspilling als je te veel giet of niet bij de bodem van het flesje kunt.

10- Want uit het niets, verlichten ze onze mentale belasting!

Een 2-in-1, lichaam en haar, solide shampoobar voor het hele gezin van 3 tot 77 jaar! Dat is toch niet slecht om het boodschappenlijstje te verlichten, niet?


Words : Hélène Lahalle
Illustration : ©Karel Balas
Artikel uit SOLIDE, het tijdschrift van gezinnen in ecologische transitie - MilK magazine x Mustela

Meer artikels

Eczéma atopique : conseils à la maison (température, acariens, tabac, literie, animaux…)
Atopisch eczeem: tips voor thuis (temperatuur, mijten, roken, beddengoed, huisdieren …)
Geschreven in samenwerking met Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatologe en lid van de groep deskundigen van Mustela. Lees meer
Laver bébé : Les gestes d'hygiène essentiel
Het toilet, een essentieel gebaar voor de hygiëne
De kwetsbare huid van je baby is ook rijk aan uniek celkapitaal dat absoluut beschermd moet worden. Elke dag heeft het specifieke verzorging nodig om... Lees meer
Eczéma atopique : influence du climat et des saisons sur l'apparition des poussées ?
Klimaat en seizoenen: invloeden op atopisch eczeem?
Geschreven in samenwerking met Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatologe en lid van de groep deskundigen van Mustela. Lees meer
Ontdek meer
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}