Meteen naar de content

Verwen na de baby ook je huid!

5 min Updated op juni 17, 2024

femme sur un canapé qui masse sa jambe
Droom je van een soepel en stevig perzikhuidje zoals dat van je baby? Kies de juiste verzorging om meteen komaf te maken met die kleine sporen die je zwangerschap misschien heeft achtergelaten op je opperhuid en om je geluk als jonge mama volop uit te stralen!

Verschenen striemen behandelen

Het zou kunnen dat kleine, roze striemen zijn verschenen op de plaatsen van je lichaam die tijdens de zwangerschap de grootste veranderingen ondergingen. Maak je geen zorgen als je zwangerschapsstriemen op je buik, heupen, dijen en/of borsten ontdekt: die littekens vervagen op termijn, zeker als je ze snel aanpakt.

De juiste verzorging: masseer de zones in kwestie twee keer per dag met een speciale zalf voor zwangerschapsstriemen na de bevalling. Door de productie van collageen- en elastinevezels te activeren, doet deze verzorging de littekens in slechts 3 maanden verminderen en vervagen. Sla je tepels over als je borstvoeding geeft. Als je het echt nodig vindt, kan je na de borstvoedingsperiode nog altijd je toevlucht nemen tot schoonheidsbehandelingen (laser of microdermabrasie) om het resultaat verder te perfectioneren.

 

Je opperhuid herstellen

 

Het is normaal dat je huid na de geboorte van je baby wat verslapt, minder stevig en droger is. De afname van de zwangerschapshormonen in je bloed is de schuldige! En daarbij komt nog het feit dat de opperhuid van je lichaam van nature sneller uitdroogt dan die van je gezicht omdat ze tien keer minder talgklieren bevat … Maar daar kan je gemakkelijk iets aan doen.

De juiste verzorging: verwen je lichaam één of twee maanden lang idealiter twee keer per dag met een speciale structurerende en hydraterende verzorging voor pas bevallen vrouwen. Heb je weinig tijd, kies dan voor een gel of gel-crème waarvan de actieve bestanddelen sneller in de huid dringen. Zo zal die sneller weer stevig en soepel worden en ook eventuele putjes ten gevolge van de overvloed aan hormonen smelten als sneeuw voor de zon. Let wel op: wacht na een keizersnee enkele weken voordat u de zone van het litteken masseert.

 

Bruine vlekken bestrijden

 

Het zou ook kunnen dat je op je buik tussen je navel en schaamstreek een bruine lijn opmerkt of dat aan je ogen of jukbeenderen bruine vlekken zijn ontstaan. Je hebt je tijdens de zwangerschap wellicht onvoldoende beschermd tegen de zon en de oestrogenen die op dat moment overvloedig in je lichaam aanwezig waren, hebben de productie van melanine verhoogd en je huid gekleurd ...

De juiste verzorging: hydrateer je huid elke dag met een hydraterende verzorging speciaal voor jonge moeders … en wees geduldig! Een bruine lijn en een zwangerschapsmasker verbleken heel vaak spontaan binnen enkele maanden na de bevalling. Raadpleeg anders een dermatoloog, maar stort je niet zomaar op producten die niet getest zijn. En voorkom dat het nog eens voorvalt door je altijd te beschermen met een preventieve crème tegen bruine vlekken!

 

Je tepels verzachten

 

Als je borstvoeding geeft, is de kans erg groot dat de gevoelige huid van je tepels geïrriteerd is omdat ze veel te verduren krijgt … Waarschijnlijk kreeg je dit advies ook al van je verloskundige: masseer je tepels na elke voeding altijd voorzichtig met een druppeltje melk. En maak een goede gewoonte van een aangepaste verzorging.

De juiste verzorging: tijdens de borstvoeding zijn je tepels alleen tevreden met aangepaste producten. Kies dus altijd voor een speciaal ontwikkelde balsem die ze kan kalmeren, versoepelen en verstevigen zonder de biologisch gevormde laag aan te tasten. Maak je tepels na elke voeding goed droog en breng daarna de balsem aan.

 

Je borsten verstevigen

 

Het maakt niet uit of je borstvoeding geeft of niet, je borsten hebben geen spieren en een strakke huid helpt dus om je borsten stevig maar ook minder gespannen te maken na de geboorte van je baby.

De juiste verzorging: kies altijd voor een aangepaste borstverzorging voor jonge moeders. De formule moet actief bijdragen tot de elasticiteit en een onaangenaam gevoel wegnemen. Als je borstvoeding geeft, moeten de gebruikte producten daarvoor geschikt zijn: ze mogen geen alcohol bevatten en mogen niet te sterk ruiken om geen ongemak voor je baby te veroorzaken. Je kan ze ’s ochtends en ’s avonds met cirkelvormige bewegingen aanbrengen tot aan de hals.

Meer artikels
Lees meer
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}