Meteen naar de content

Atopische dermatitis en vakantie: de juiste gewoontes en reflexen

2 min Updated op juni 6, 2024

B√©b√© marchant sur la plage gr√Ęce aux mains de ses parents

Geschreven in samenwerking met Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatologe en lid van de groep deskundigen van Mustela.

Vakantie is synoniem met onbezonnen vrijheid, maar toch moet u in geval van atopisch eczeem rekening blijven houden met enkele adviezen en factoren!

De geografische ligging is het eerste belangrijke aspect. Kan je met je kind overal naartoe? Natuurlijk! Je moet echter goed opletten naargelang het klimaat en seizoen. Als je vertrekt naar een streek waar het heel warm is: zweten bevordert de jeuk. Ook koude is niet optimaal: droge lucht kan de huid uitdrogen. Toch zou er met de juiste gewoonten en het dagelijkse gebruik van emolli√ęrende verzorgingsproducten niets mogen misgaan. Van het strand tot de bergen, elke vakantiebestemming heeft voordelen.


Aangepaste verzorging op vakantie om de huid met neiging tot atopie in de watten te leggen

Je zorgt zelf voor je eigen gemoedsrust door de juiste dingen in je koffer te steken ... Waar je ook gaat, denk aan:

  • De speciale emolli√ęrende verzorgingsproducten en badproducten voor baby's en kinderen. Als je weet dat je die ook probleemloos ter plaatse kan aankopen, dan hoef je er niet te veel van in te pakken: neem gewoon genoeg mee voor de eerste dagen. Bij twijfel neem je voor alle zekerheid best voldoende mee voor de hele vakantie.
  • De specifieke behandeling die de arts heeft voorgeschreven voor tijdens opstoten. Steek ook best je voorschrift in het toilettasje of bij je belangrijke documenten zodat je altijd op alles voorbereid bent.
  • Als je naar de zon vliegt: Zonnemelk met zeer hoge bescherming en zonder parfum, geschikt voor de huid met neiging tot atopie en met een hoge beschermingsfactor.
  • Katoenen kleding en ondergoed, zowel in de zomer als in de winter ...

 

Onmisbare adviezen om atopisch eczeem op vakantie te voorkomen

Gaat je kind logeren bij grootouders of neefjes? Misschien is een lijstje met adviezen en tips handig om atopisch eczeem te vermijden of te verzorgen zodat het voor iedereen een leuke vakantie wordt: ‚ÄúBreng het emolli√ęrende verzorgingsproduct elke dag aan, vermijd huisdieren in de slaapkamer, stofzuig regelmatig ‚Ķ‚ÄĚ. Aan de slag!

Meer artikels
Visage d'un enfant asiatique avec une main qui lui applique de la crème sur la joue
De huid met neiging tot atopie verzorgen
Atopisch eczeem wisselt periodes zonder symptomen af met periodes van opstoten … Welke verzorging vereist elke periode? Wees gerust, het is niet zo moeilijk. Lees meer
Bébé buvant un bibron dans un avion
Met je baby op het vliegtuig
Deze zomer heb je misschien de gelegenheid om voor het eerst met je baby het vliegtuig te nemen. Mits een goede organisatie is dat vervoermiddel... Lees meer
Maman qui tient son bébé dans ses bras et qui prépare une valise en mettant des vêtements à l'intérieur
De zomerkoffer van je baby
Met de vakantie in het vooruitzicht kan het inpakken al snel een hele verhuizing worden met zo’n kleintje erbij! Ontdek onze tips om al het... Lees meer
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}