Meteen naar de content

De hydratatie van de huid, een onmisbaar gebaar

3 min Updated op mei 14, 2024

Maman qui applique de la crème sur le vente d'un bébé
Tot de leeftijd van 2 jaar is de huid van je kind kwetsbaar en immatuur: ze kan zich moeilijk verdedigen tegen agressies (koude, wind, zon, droge lucht …), raakt gemakkelijk geïrriteerd en vertoont soms roodheden. Ze bezit tevens een uniek en kostbaar celkapitaal dat absoluut beschermd moet worden. Het is dus zeker noodzakelijk om er bijzonder goed voor te zorgen en geschikte producten te gebruiken. Ontdek onze tips om de huid van je baby dag na dag zacht, soepel en comfortabel te houden!

Hydraterend ritueel


• Kies voor de hygiëne en verzorging altijd producten die specifiek zijn samengesteld voor de babyhuid, die hypoallergeen zijn en die onder dermatologisch en pediatrisch toezicht getest zijn.
• Hydrateer het hele lichaam en gezicht van je baby elke dag na het badje grondig met een crème of hydraterende melk. Als de huid van je baby droog is, gebruik dan verzorgingsproducten met Cold Cream: een voedende crème voor het gezicht en een voedende melk voor het lichaam.
• Je kan het product wat opwarmen met je vingertoppen zodat je baby niet schrikt van de temperatuur van de crème en minder snel protesteert.
• Profiteer van deze verzorgingsmomenten om je baby te verwennen met een korte massage als hij dat leuk vindt: masseer het hele lichaam voorzichtig met het hydraterende verzorgingsproduct tot dat helemaal in de huid gedrongen is of met een specifieke massageolie voor baby's. Een massage is zeer doeltreffend om je baby te ontspannen en om hem voor te bereiden op het slapengaan, maar het is eveneens een teder moment voor allebei.
• Denk eraan om regelmatig achter de oortjes te kijken. Deze plek wordt vaak over het hoofd gezien, maar vertoont gemakkelijk roodheid en een droge huid.
• Gebruik voor de lippen van je baby en alle gevoelige, blootgestelde zones een voedende stick met cold cream.
• Ga je in de herfst of in de winter naar buiten met je baby, bedek de gevoelige zones (hoofd, neus, keel, oren, handen …) dan met een muts, een sjaal, handschoentjes … Zo bescherm je je baby niet alleen tegen verkoudheden, maar ook tegen het uitdrogende effect van de koude.

Meer artikels
Lees meer
Lees meer
Lees meer
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}